ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Όταν έχετε δοκιμάσει όλες τις χρυσές συνταγές για να κοιμίσετε το παιδάκι σας και δεν έχουν πετύχει, πριν σας πιάσει απόγνωση ακολουθήστε μερικά επιπλέον tips που θα σας βοηθήσουν.

1. Διώξτε την ενέργεια.
 Σκεφτείτε τον εαυτό σας όταν ετοιμάζεστε να παίξετε μαζί με το παιδί σας. Είστε γεμάτος ενέργεια και το παιδί το αντιλαμβάνεται αυτό και έτσι ενισχύεται ο ενθουσιασμός του. Με τον ανάλογο τρόπο λοιπόν θα πρέπει να συμπεριφερθείτε πηγαίνοντας το παιδί σας για ύπνο. Ηρεμήστε την αύρα σας και δείξτε του ότι είστε και εσείς κουρασμένοι και ότι δεν έχετε καθόλου ενέργεια, μην του μιλάτε εκείνη την ώρα πολύ και σιγά σιγά θα χάνει την ενέργεια του.

2. Μην του μαθαίνετε ότι ο ύπνος είναι τιμωρία.
Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τον ύπνο σαν τρόπο τιμωρίας, έτσι το παιδί συνδυάζει τον ύπνο με κάτι κακό κι με αυτό τον τρόπο όταν του λέμε να κοιμηθεί νομίζει ότι το τιμωρούμε. Είναι προτιμότερο λοιπόν να τους το παρουσιάζουμε σαν επιβράβευση ή σαν μια ευχάριστη ώρα που μπορεί να περάσει ο γονιός με το παιδί διαβάζοντας παραμύθια αγκαλιά. Με αυτό τον τρόπο τον συνδυάζει με την ευχαρίστηση και ανυπομονεί για την ώρα που θα πέσετε για ύπνο.

3. Ψάξτε για το τέρας μαζί.
Κάποια παιδάκια δεν θέλουν να κοιμηθούν γιατί φοβούνται το τέρας που υπάρχει στο δωμάτιό τους. Όταν συμβαίνει αυτό μην δείξετε αδιαφορία και μην του πείτε απλά ότι δεν υπάρχει τίποτα στο δωμάτιο του. Αντιθέτως, πάρτε το από το χεράκι του και πείτε του να πάτε μαζί να ελέγξτε το δωμάτιό του. Πείτε του να ανοίξει την ντουλάπα, να κοιτάξετε πίσω από τις κουρτίνες κάτω από το κρεβάτι του και να το διαβεβαιώσετε αφού κοιτάξετε παντού ότι δεν υπάρχει τίποτα να το φοβίζει.

5. Αφήστε το να πάρει μέρος στην διαδικασία ύπνου.
Μάθετε του ότι το να πάει για ύπνο έχει και την ελευθερία να κάνει κάποια πράγματα μόνο του. Αφήστε του την επιλογή για το ποια πιτζάμα θα φορέσει ,να πλύνει μόνο του τα δόντια, κτλ. Αφήστε το να επιλέξει μόνο του το παραμύθι που θέλει να του διαβάσετε και να επιλέξει μόνο του με ποιο αρκουδάκι θέλει να κοιμηθεί σήμερα αγκαλιά. Νιώθοντας ότι δεν του επιβάλλεστε αλλά κάνετε κάτι μαζί έχοντας εκείνο τον έλεγχο, του είναι πιο εύκολο να δεχτεί το ότι πρέπει να κοιμηθεί.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
06/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
06/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
06/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
06/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι