Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε μπροστά στη τηλεόραση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Σίγουρα το να τρώμε μπροστά στην τηλεόραση είναι μια συνήθεια των περισσότερων ανθρώπων. Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και στην περίπτωση των παιδιών τα οποία πολλές φορές κιόλας ενθαρρύνονται ως προς την συνήθεια αυτή με απώτερο σκοπό την κατανάλωση του φαγητού τους.

Πόσο όμως αρνητικά μπορεί να τους επηρεάσει η ρουτίνα αυτή;
Η αλήθεια είναι ότι το να τρώνε το φαγητό τους μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις ως προς την διατροφική τους συνήθεια. Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή στη ζωή τους να ταλαιπωρηθούν και με την συμπεριφορά και την διαχείριση της κατανάλωσης της τροφής τους.

Ουσιαστικά, την διαδικασία του γεύματος ο άνθρωπος πρέπει να την απολαμβάνει και να την αντιλαμβάνεται με όλες του τις αισθήσεις. Έτσι όταν το παιδί παρακολουθεί τηλεόραση αυτό δεν επιτυγχάνεται καθώς είναι συγκεντρωμένο αλλού και του διαφεύγουν δεδομένα από την κατανάλωση της τροφής του, με αποτέλεσμα να μην γίνετε σωστή επεξεργασία ώστε να επέλθει ο κορεσμός. Μ’ αυτόν τον τρόπο το παιδί μαθαίνει να τρώει μηχανικά και να καταναλώνει περισσότερη τροφή από ότι χρειάζεται.

Επιπλέον, η συνήθεια του να παρακολουθούν τηλεόραση καθώς τρώνε σε πολλές περιπτώσεις τα οδηγεί στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων αφού έχουν συνδυάσει την συγκεκριμένη απασχόλησή τους με την κατανάλωση τροφής και καθώς μπορούν να παρασυρθούν και μέσω των διαφόρων διαφημιστικών προβολών σε σνακ που υπάρχουν στην τηλεόραση. 

Γι’ αυτό καλό είναι ως γονείς, όσο δύσκολο και να είναι, να απαγορεύουμε τουλάχιστον τις περισσότερες φορές στα παιδιά μας να τρώνε το φαγητό τους μπροστά από την τηλεόραση για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή που μπορεί να προκληθεί από την συγκεκριμένη συνήθεια.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

24/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
24/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
24/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
24/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
24/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι