Οι Γονείς λένε για εμάς

Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε μπροστά στη τηλεόραση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Σίγουρα το να τρώμε μπροστά στην τηλεόραση είναι μια συνήθεια των περισσότερων ανθρώπων. Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και στην περίπτωση των παιδιών τα οποία πολλές φορές κιόλας ενθαρρύνονται ως προς την συνήθεια αυτή με απώτερο σκοπό την κατανάλωση του φαγητού τους.

Πόσο όμως αρνητικά μπορεί να τους επηρεάσει η ρουτίνα αυτή;
Η αλήθεια είναι ότι το να τρώνε το φαγητό τους μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις ως προς την διατροφική τους συνήθεια. Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή στη ζωή τους να ταλαιπωρηθούν και με την συμπεριφορά και την διαχείριση της κατανάλωσης της τροφής τους.

Ουσιαστικά, την διαδικασία του γεύματος ο άνθρωπος πρέπει να την απολαμβάνει και να την αντιλαμβάνεται με όλες του τις αισθήσεις. Έτσι όταν το παιδί παρακολουθεί τηλεόραση αυτό δεν επιτυγχάνεται καθώς είναι συγκεντρωμένο αλλού και του διαφεύγουν δεδομένα από την κατανάλωση της τροφής του, με αποτέλεσμα να μην γίνετε σωστή επεξεργασία ώστε να επέλθει ο κορεσμός. Μ’ αυτόν τον τρόπο το παιδί μαθαίνει να τρώει μηχανικά και να καταναλώνει περισσότερη τροφή από ότι χρειάζεται.

Επιπλέον, η συνήθεια του να παρακολουθούν τηλεόραση καθώς τρώνε σε πολλές περιπτώσεις τα οδηγεί στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων αφού έχουν συνδυάσει την συγκεκριμένη απασχόλησή τους με την κατανάλωση τροφής και καθώς μπορούν να παρασυρθούν και μέσω των διαφόρων διαφημιστικών προβολών σε σνακ που υπάρχουν στην τηλεόραση. 

Γι’ αυτό καλό είναι ως γονείς, όσο δύσκολο και να είναι, να απαγορεύουμε τουλάχιστον τις περισσότερες φορές στα παιδιά μας να τρώνε το φαγητό τους μπροστά από την τηλεόραση για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή που μπορεί να προκληθεί από την συγκεκριμένη συνήθεια.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

09/12/2022

Μία μέρα με αθλητικές δραστηριότητες και χορό, είναι μία γεμάτη μέρα που θα θέλουν να ζήσουν ξανά και ξανά. 

Μαρούσι
09/12/2022

Ακόμα και η προπόνηση μπορεί να γίνει οικογενειακή υπόθεση, στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς! 

Μαρούσι
09/12/2022

Φανταστικές ιστορίες με έμπνευση από τη ζωή και το έργο σπουδαίων φιλοσόφων κι επιστημόνων, φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με μεγάλες ιδέες που θα τα εμπν

Αθήνα
09/12/2022

Έλα να παίξουμε το πιο φανταστικοεκπληκτικό βιβλιοπαιχνίδι του κόσμου!

Αθήνα
09/12/2022

Καλώς ήλθατε στην Ανταρκτική, όπου μια ατρόμητη ομάδα εξερευνητών μελετάει τη συμπεριφορά των πιγκουίνων.

Αθήνα

Επιχειρήσεις

Οι Παιχνιδοπλασίες αποτελούν ένα νεοσύστατο πολυχώρο πρότυπο, δημιουργημένος από θεραπευτές και συγκροτείται από το αρμόδιο εξειδικευμένο προσωπικό.

Σταματάει άραγε ποτέ η μάθηση και η εξέλιξη ενός ανθρώπου; Η ερώτηση σχεδόν ρητορική…

Το ήδη-έτερον είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης που έχουν ήδη αγαπήσει χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Ο κύκλος σπουδών είναι τρία(3) έτη και περιλαμβάνει μαθήματα αστρονομίας, αστροφυσικής, αστροβιολογίας, κοσμολογίας και μετεωρολογίας.

Οι «Βόλτες στην πόλη» είναι η πρώτη εξειδικευμένη εταιρεία ξεναγήσεων για παιδιά και γονείς από το 2015.

Κατηγορίες Άρθρων

Για το σχολείο
20
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Υγεία
72
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Διατροφή
27
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Διασκέδαση
74
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Μένουμε σπίτι
22
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι