Οι Γονείς λένε για εμάς

Η πρόληψη κατά του πνιγμού σε όλες τις ηλικίες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Τίποτα δεν ακούγεται πιο αναζωογονητικό από μια βουτιά στην πισίνα μια καυτή μέρα του καλοκαιριού. Όμως παρ’ όλη την διασκέδαση που μπορεί να έχουμε με την οικογένειά μας στην πισίνα και στην θάλασσα, άλλη τόση ευθύνη έχουμε σαν γονείς ώστε να διατηρούμε την ασφάλεια των παιδιών μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τους με το νερό.  Η πρόληψη κατά του πνιγμού διαφέρει από ηλικία σε ηλικία, αλλά ο γενικός κανόνας και ο πιο σημαντικός είναι να έχουμε πάντα το νου μας στα παιδιά και να τους μάθουμε όλους τους κανόνες ασφαλείας κατά την διάρκεια της κολύμβησης. 

Ο κίνδυνος των πνιγμών αυξάνεται το καλοκαίρι καθώς περισσότερες οικογένειες ξεκινάνε τις καλοκαιρινές του αποδράσεις και δραστηριότητες συνδυάζοντας και μια βουτιά στην θάλασσα ή στην πισίνα. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μείνουν έκπληκτοι από το γεγονός ότι ένα παιδί εάν βρεθεί σε κίνδυνο κατά την διάρκεια της κολύμβησης είναι πολύ πιθανόν να μην του δοθεί η ευκαιρία να φωνάξει για βοήθεια ή να κουνήσει τα χέρια του ώστε να καταλάβουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ο πνιγμός γενικότερα είναι μια διαδικασία χωρίς θορύβους, γι’ αυτό τον λόγο οι γονείς πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να έχουν την επίβλεψη των παιδιών τους καθ’ όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Επίσης, ένας κανόνας ζωτικής σημασίας που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός είναι ότι εάν δεν μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στον να πιάσει τα παιδιά του ανά πάσα ώρα και στιγμή τότε βρίσκεται σε επικίνδυνα μακρινή απόσταση από τα παιδιά του.

Πως μπορείτε να αποφύγετε τον πνιγμό ενός μωρού
Τα μωρά μέχρι ενός έτους μπορούν να πνιγούν με μια σταλιά νερό. Με βάση μελετών οι περισσότεροι πνιγμοί σε όλο τον κόσμο σε αυτή την ηλικία προέρχονται από την μπανιέρα. 

Ποτέ, λοιπόν, δεν θα πρέπει να αφήνετε ένα μωρό μόνο του στο νερό ούτε για ένα δευτερόλεπτο.  Ακόμα και τα σωσίβια που χρησιμοποιούμε για την θάλασσα, τις πισίνες ή και μέσα στην μπανιέρα για παιχνίδι, δεν είναι αποτρεπτικά ενός τέτοιου γεγονότος.

Πώς να προστατεύσετε ένα νήπιο
Τα νήπια από ηλικίες 1 έως 5 ετών διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πνιγμού στη θάλασσα και στις πισίνες. Θα πρέπει να προσέχετε το νήπιο συνεχώς καθώς πολλές φορές προσπαθούν να περιπλανηθούν και να κάνουν πράγματα χωρίς να έχουν την επίβλεψη των γονιών. Όμως τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν από το νερό χωρίς κανένα προειδοποιητικό ήχο.

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά
Για όλες τις υπόλοιπες ηλικίες οι πιο βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς είναι οι εξής:

  • Να έχετε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας όταν το παιδί σας βρίσκεται σε σπίτι ή σημείο που υπάρχει πισίνα.
  • Ενημερώστε το παιδί σας για τους κανόνες ασφαλείας όταν βρισκόμαστε στο νερό. 
  • Να μάθετε να κολυμπάτε σωστά σαν γονείς και να μάθετε και στο παιδί σας τον σωστό τρόπο ακόμα και με την βοήθεια ενός προπονητή κολύμβησης.
  • Να παρακολουθήσετε σεμινάρια Ανάνηψης (CPR) σε παιδιά και ενήλικες και να ενημερώνετε τις γνώσεις σας επί του θέματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα . 
  • Κατανοήστε και εσείς και τα παιδιά σας τους βασικούς κανόνες βοηθείας έτσι ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε άμεσα σε ένα επείγον περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

09/12/2022

Μία μέρα με αθλητικές δραστηριότητες και χορό, είναι μία γεμάτη μέρα που θα θέλουν να ζήσουν ξανά και ξανά. 

Μαρούσι
09/12/2022

Ακόμα και η προπόνηση μπορεί να γίνει οικογενειακή υπόθεση, στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς! 

Μαρούσι
09/12/2022

Φανταστικές ιστορίες με έμπνευση από τη ζωή και το έργο σπουδαίων φιλοσόφων κι επιστημόνων, φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με μεγάλες ιδέες που θα τα εμπν

Αθήνα
09/12/2022

Έλα να παίξουμε το πιο φανταστικοεκπληκτικό βιβλιοπαιχνίδι του κόσμου!

Αθήνα
09/12/2022

Καλώς ήλθατε στην Ανταρκτική, όπου μια ατρόμητη ομάδα εξερευνητών μελετάει τη συμπεριφορά των πιγκουίνων.

Αθήνα

Επιχειρήσεις

Οι Παιχνιδοπλασίες αποτελούν ένα νεοσύστατο πολυχώρο πρότυπο, δημιουργημένος από θεραπευτές και συγκροτείται από το αρμόδιο εξειδικευμένο προσωπικό.

Σταματάει άραγε ποτέ η μάθηση και η εξέλιξη ενός ανθρώπου; Η ερώτηση σχεδόν ρητορική…

Το ήδη-έτερον είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης που έχουν ήδη αγαπήσει χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Ο κύκλος σπουδών είναι τρία(3) έτη και περιλαμβάνει μαθήματα αστρονομίας, αστροφυσικής, αστροβιολογίας, κοσμολογίας και μετεωρολογίας.

Οι «Βόλτες στην πόλη» είναι η πρώτη εξειδικευμένη εταιρεία ξεναγήσεων για παιδιά και γονείς από το 2015.

Κατηγορίες Άρθρων

Για το σχολείο
20
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Υγεία
72
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Διατροφή
27
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Διασκέδαση
74
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Μένουμε σπίτι
22
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι