ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Καθώς σιγά – σιγά ευελπιστούμε στο γύρισμα της καθημερινότητας μας προ covid-19, καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για τις δραστηριότητες που μπορούμε να λάβουμε μέρος με το μωράκι μας.

Μια φανταστική δραστηριότητα για τα βρέφη, που πλέον έχει αποκτήσει μεγάλο κοινό είναι το baby swimming. Η απήχηση που έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς προσφέρει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του μωρού μας.

Το νερό κάνει καλό και σε κάνει δυνατό
Όταν ένα μωράκι στην ηλικία των 6 μηνών ξεκινήσει να γυμνάζει το σωματάκι του μέσα στο νερό βελτιώνει κατευθείαν την φυσική του κατάσταση. Δυναμώνει άμεσα το κορμό του και για αυτό συνήθως ξεκινάει το περπάτημα πιο νωρίς από άλλα μωράκια ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει να ελέγχει καλύτερα τις κινήσεις του σώματός του με αποτέλεσμα να αποκτάει και καλύτερη ισορροπία. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδάκια που ασχολούνται με την κολύμβηση δυναμώνουν το ανοσοποιητικό τους όπως επίσης και το αναπνευστικό τους με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερες αντοχές απέναντι σε διάφορες λοιμώξεις.

Χτίζοντας αυτοπεποίθηση
Ένα παιδάκι που έχει ξεκινήσει από την βρεφική του ηλικία την άθληση και πόσο μάλλον με ένα άθλημα όπως η κολύμβηση, διαμορφώνει έναν δυνατό χαρακτήρα και αποκτάει την αυτοπεποίθηση που έχουν όλοι οι αθλητές καθώς πρέπει να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους για να πετύχουν τους στόχους τους. Έτσι όποτε το παιδάκι σας θα ακούει από τον προπονητή του «μπράβο» ή όποτε τελειοποιεί μια άσκηση, τότε θα είναι και η στιγμή που θα βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην πίστη των δυνάμεων του.

Μαθαίνοντας τους κανόνες της θάλασσας
Αν και οι ασκησούλες που κάνουν στα μαθήματα κολύμβησης τα μικρά παιδιά φαίνονται χαριτωμένες, η αλήθεια είναι ότι κρύβουν σημαντικούς κανόνες ασφαλείας για όταν βρίσκονται στο νερό. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το παιδί μαθαίνει να σέβεται το νερό και την θάλασσα και να γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται ώστε να απολαμβάνουν με σωστό τρόπο την ώρα τους στην θάλασσα.

Διασκέδαση για όλη την οικογένεια
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που μπορούν οι γονείς να συνδυάσουν και γυμναστική αλλά και χαλάρωση μαζί με τα μωράκια τους. Με την συγκεκριμένη όμως δραστηριότητα η αλήθεια είναι ότι μπορούν να το πετύχουν. Έτσι και το μωράκι καταφέρνει να εκτονώσει την ενέργειά του μέσω των ασκήσεων και να είναι πιο χαλαρό για το υπόλοιπο της ημέρας αλλά και οι γονείς καταφέρνουν με ένα ευχάριστο διάλλειμα να ξαναγεμίσουν τις μπαταρίες τους για να συνεχίσουν με περισσότερη ενέργεια την ημέρα τους.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι