ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση / Συμβουλές για γονείς, Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Αν είστε νέοι γονείς σίγουρα το καλοκαίρι και η βόλτα στην παραλία με το παιδί σας φαίνεται βουνό. Αν πάλι τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει λιγάκι και δε θα είναι αυτή η πρώτη σας εξόρμηση, διαβάστε και πάλι το άρθρο και δε θα χάσετε. Νέοι γονείς μην ανησυχείτε και μην κάνετε τα δικά μας λάθη.

Δυστυχώς, ή ευτυχώς δεν έχω κάποια φωτογραφία να ανεβάσω από την πρώτη μας  καλοκαιρινή βόλτα στην παραλία με το παιδί. Χωρίς υπερβολές τα μόνα που δεν είχαμε πάρει μαζί μας ήταν γεννήτρια, παιδίατρο και ένα C-130. Που ξέρεις μπορεί να βγεις μια βόλτα και να έρθει η συντέλεια του κόσμου…

Καλοκαίρι με παιδί στην παραλία

  • Αγαπάμε καλοκαίρι και ήλιο αλλά αν το παιδί είναι κάτω τον έξι μηνών κρατήστε το σε ένα σκιερό μέρος και απολαύστε την πρώτη σας βουτιά μακριά από την έντονη ηλιοφάνεια.
  • Πρέπει να έχουν περάσει τρεις ώρες από ένα πλήρες γεύμα για να μπει το παιδί στη θάλασσα και μία ώρα από ελαφρύ γεύμα.
  • Γενικά σε όλες τις ηλικίες το καλοκαίρι αποφεύγουμε τον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες 11:00-16:00.
  • Φορέστε βαμβακερά ανοιχτόχρωμα ρουχαλάκια και πάρτε μαζί σας μια έξτρα φορεσιά.
  • Το καλοκαίρι πάει πακέτο με καπελάκι, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου. Φυσικά, επιλέγουμε αντηλιακό αλλά και γυαλιά κατάλληλα και ασφαλή.
  • Πετσέτες, ομπρέλα, μια ισοθερμική τσάντα με νεράκι και φαγητό συγκαταλέγονται στα άκρως απαραίτητα.
  • Ιδιαίτερη προσοχή στα βρέφη. Ελάχιστο νερό αρκεί για να πνιγεί ένα βρέφος αν γυρίσει μπρούμυτα και καλυφθούν με νερό η μύτη και το στόμα του. Το παιδί θα πρέπει πάντα να επιβλέπετε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην παραλία.
  • Φροντίζουμε ώστε στο φαρμακείο του αυτοκινήτου να έχουμε προσθέσει πέρα από τα βασικά ένα κιτ πρώτον βοηθειών για το παιδί. Ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας αυτοί ξέρουν καλύτερα.
  • Παίρνουμε μαζί μας αρκετά παιχνίδια χωρίς υπερβολές. Έτσι ώστε ναι μεν να έχει επιλογές αλλά να μην είναι τόσα πολλά που θα του αποσπούν την προσοχή. Έτσι θα αποφύγετε και εσείς το λουμπάγκο στο τέλος της μέρας.

Συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια σε κάθε βόλτα

  • Μόλις φτάσετε στην παραλία και βγείτε από το αυτοκίνητο το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το αντηλιακό που επιλέξατε  στο παιδί. Έτσι θα αποφύγετε τις φωνές και το τρέξιμο, είναι φυσικό το παιδί να ξετρελαθεί στη θέα του νερού και της παραλίας και να μη θέλει να συμμετέχει σε αυτήν την τόσο βαρετή διαδικασία.
  • Δώστε και στο παιδί να κρατήσει κάτι στη διαδρομή μέχρι την παραλία. Ιδανικά φτιάξτε μια μικρή τσαντούλα με τα πράγματα του.
  • Ένα στρώμα παιχνιδιού που θα είναι ταυτόχρονα και τσάντα θα σας λύσει τα χέρια αυτό αλλά και κάθε επόμενο καλοκαίρι. Τα στρώματα της Play & Go είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχο υλικό και διαθέτουν και έναν πρακτικό ιμάντα ώμου, που τα καθιστούν ιδανικά για την παραλία.
  • Απλώστε το κάτω, για να καθίσετε ή να παίξετε πάνω σε αυτό. Και αν το έδαφος είναι βρεγμένο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς η σύνθεση του Play & Go Sea θα φροντίσει να κρατήσει μακριά την υγρασία.
  • Το καλοκαίρι στην παραλία επιλέγουμε φαγητά που να μην επηρεάζονται από την άμμο. Φρούτα όπως το μήλο, αχλάδι, μπανάνα, σταφύλι και άλλα μπορούν να ξεπλυθούν εύκολα από την άμμο χωρίς να αλλοιωθούν. Γιαουρτάκια, παξιμάδια, κριτσίνια επίσης είναι εύκολες και βολικές λύσεις. Έξτρα συμβουλή αντί για παγοκύστες μπορείς να παγώσεις μικρά μπουκαλάκια νερού. Έτσι θα έχεις περισσότερο νερό μαζί σου χωρίς περιττό βάρος.
  • Τα Polybags είναι ο καλύτερος σύμμαχος μας και το καλοκαίρι. Αγοράζουμε το μεγάλο μέγεθος, τοποθετούμε μέσα ότι φαγώσιμο θέλουμε ώστε να το προφυλάξουμε από την άμμο. Αφού φάμε το περιεχόμενο τοποθετούμε μέσα τα βρεγμένα μαγιό και κλείνουμε το zip έτσι θα μείνουν τα πάντα στην τσάντα στεγνά και καθαρά.
  • Όπως αναφέραμε παραπάνω πρέπει να επιλέξετε τι παιχνίδια θα πάρετε μαζί σας. Το πολυεργαλείο της Quut για παράδειγμα θα σας γλυτώσει από τον κόπο του να κουβαλάτε πολλά διαφορετικά παιχνίδια και να τα ψάχνετε στο τέλος σε όλη την παραλία. Σε συνδυασμό με ένα κουβαδάκι, ένα ποτιστήρι και μερικά μαγικά σχήματα έχετε καλύψει τις βασικές ανάγκες παιχνιδιού.
  • Εάν το παιδί είναι μεγαλύτερο επιλέξτε τους κρίκους με μπάλα, τον ιπτάμενο δίσκο ή το μεγάλο φτυάρι άμμου με σίτα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τον χειμώνα για παιχνίδι στο χιόνι.
  • Μια πούδρα χωρίς ταλκ είναι επίσης στα βασικά. Θα μου πεις τώρα τι να την κάνω την πούδρα το καλοκαίρι, περίμενε και θα δεις. Πριν μπεις στο αυτοκίνητο ρίξε λίγη πούδρα στα πόδια και στα χέρια του παιδιού.
  • Τρίψε απαλά, έτσι η πούδρα θα μαζέψει όλη την υγρασία από την άμμο και το δέρμα του παιδιού και θα επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Δοκίμασε το και δε θα χάσεις, το αυτοκίνητο θα μείνει καθαρό και θα γλυτώσεις τον κόπο του καθαρισμού του.

Σας εύχομαι όλους ένα αξέχαστο καλοκαίρι, με βόλτες, βουτιές, χαμόγελά και παιχνίδι. Το παιδί είναι ο καθρέπτης του εαυτού μας, για αυτό φροντίστε να είστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και πάνω από όλα ήρεμοι.

Δεν ξέρετε τι παιχνίδι να επιλέξετε;
- Στο Loot4kids θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων παιχνιδιών που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το καταλληλότερο παιχνίδι για το παιδί σας με βάση τις δικές του προτιμήσεις αλλά και τις ψυχοπαιδαγωγικές πτυχές που θέλετε να ενισχύσετε.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι