Διασκεδαστικοί τρόποι για εκπαίδευση των παιδιών στο σπίτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το σχολείο δεν είναι το μόνο μέρος όπου το παιδί μπορεί να διαπαιδαγωγηθεί και να λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση. Η εκπαίδευση των παιδιών στο σπίτι είναι επίσης εφικτή και μάλιστα είναι στο χέρι σας να την μετατρέψετε σε μια διασκεδαστική διαδικασία. Μάλιστα, καταφέρνοντας να «περάσετε» την εκπαίδευση ως μια μέθοδο παιχνιδιού, τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μια λίστα με τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκπαίδευσης για την περίοδο που τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Εκπαίδευση των παιδιών στο σπίτι μέσω παιχνιδιού
Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι. Ωστόσο μέσω του παιχνιδιού, μπορείτε να τα βοηθήσετε να εξασκήσουν την σκέψη τους, να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες και φυσικά να τους παρέχετε την κατάλληλη εκπαίδευση. Όταν πρόκειται για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα πράγματα είναι πιο απλά. Ένα βασικό παιχνίδι όπου θα αρχίσει να μαθαίνει τα ζωάκια, τα χρώματα, τα σχήματα ή τους αριθμούς. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, το παιχνίδι μπορεί να περιλαμβάνει κάποια ξένη γλώσσα, ιστορία ή γενικές γνώσεις που καλό θα ήταν να γνωρίζει κάθε παιδί.

Ανάγνωση
Η ανάγνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο από για την εκπαίδευση των παιδιών στο σπίτι όσο και για το δέσιμο με τους γονείς. Το να μάθετε το παιδί σας να διαβάζει σωστά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές εκπαίδευσης. Ωστόσο δεν χρειάζεται να γίνεται βαρετή ή κουραστική. Μπορείτε να το πραγματοποιήσετε μέσα από ένα όμορφο παραμύθι, όπου ανά τακτά διαστήματα θα το παραδίδεται στο παιδί σας ώστε να συνεχίσει εκείνο το διάβασμα.

Διαβάστε επίσης: Διάβασμα παιδιών: Ναι, υπάρχουν τρόποι να γίνει ευκολότερο!

Εξάσκηση Γραφής
Το γράψιμο χρειάζεται καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Γιατί λοιπόν να μην βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει σωστές βάσεις; Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αρχικά θα πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν τα γράμματα. Μπορείτε να το κάνετε πιο διασκεδαστικό σχεδιάζοντάς τα με αφρό ξυρίσματος ή κάτι παρόμοιο. Σε μεγαλύτερες ηλικίες θα μπορούσατε να τους βοηθήσετε να βελτιώσουν τα γράμματά τους, ή να τους βάζετε να γράφουν συνώνυμα ως μια μορφή παιχνιδιού για το ποιος θα βρει τα περισσότερα. Ακόμη και το παιχνίδι πρόσωπο-ζώο-φυτό αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο που θα εξασκήσει την σκέψη αλλά και την γραφή των παιδιών στο σπίτι.

Μαθηματικά
Ξεκινώντας με το μέτρημα έως το δέκα, η εκπαίδευση των παιδιών στο σπίτι μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία. Για παράδειγμα μπορείτε να εξασκήσετε την προπαίδεια, διάφορες πράξεις κλπ. Φυσικά δεν χρειάζεται να βάλετε τα παιδιά να λύσουν εξισώσεις, αφού στόχος είναι να περάσουμε την εκπαίδευση ως ένα μέσο διασκέδασης.

Διαβάστε επίσης: Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει μελετηρό

Πειράματα φυσικής ή χημείας
Ένας από τους πιο αγαπημένους τρόπους εκπαίδευσης, τον οποίο όλα τα παιδιά λάτρευαν στο σχολείο. Όχι άδικα άλλωστε αφού το μυστήριο της ανακάλυψης και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ενός πειράματος, θα αφήσουν άφωνα όχι μόνο τα παιδιά αλλά και εσάς τους ίδιους. Καλό θα ήταν να μην δοκιμάσετε κάτι επικίνδυνο αλλά απλά πειράματα που ο καθένας μπορεί να κάνει στο σπίτι. Οι επιλογές σε πειράματα χημείας για παιδιά είναι πάρα πολλές, όπως άλλωστε έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο μας. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι με την όλη κατάσταση του Covid-19, το κλείσιμο σχολείων και την τηλε-εκπαίδευση, το παιδί δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μένει πίσω στην εκπαίδευσή του. Εφαρμόζοντας έξυπνα και διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, θα το βοηθήσετε σε έναν πολύ σημαντικό βαθμό.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

04/12/2023

Ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια, λιχουδιές, face-painting, χειροτεχνίες, εικαστικά εργαστήρια, παραστάσεις και αφηγήσεις.

Αίγιο
04/12/2023

Το πεδίο μας είναι ειδικά διαμορφωμένο με πάνω από 80 εμπόδια διαφόρων ειδών, ώστε να κρατάει απ' την πρώτη στιγμή την αδρεναλίνη σας στα ύψη!

Αλυκές Δροσιάς
04/12/2023

Το club μας διαθέτει τρείς πίστες , ειδικά σχεδιασμένες για να σας προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία δράσης

Ταγαράδες
04/12/2023

Σκοπός της Ακαδημίας είναι η μύηση, εκπαίδευση και υποστήριξη αθλητών και μη, στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πυλαια
04/12/2023

Η πίστα κατασκευάστηκε το 1988 και είναι μια από τις παλαιότερες και πιο τεχνικές πίστες τις χώρας.

Καλαμάτα

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
93
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
22
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι