Πηγαίνοντας το παιδί σας για ύπνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Αν το μικρό σας για να κοιμηθεί πρέπει να είναι σε άμεση επαφή μαζί σας, τότε οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμες!

Σταθερή ώρα για ύπνο κάθε μέρα
Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα πρόγραμμα ως προς τον ύπνο. Διαλέξτε την ώρα ύπνου που βολεύει την οικογένεια σας με βάσει τις υποχρεώσεις σας και μείνετε πιστοί σε αυτό ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα για τον ύπνο
Καθώς θα γνωρίζετε πλέον την ώρα του ύπνου σας καλό είναι πριν έρθει εκείνη η στιγμή να έχετε δημιουργήσει από πριν την διάθεση. Κλείστε τη τηλεόραση, χαμηλώστε τα φώτα και αποφύγετε τις εντάσεις στην φωνή σας.

Όνειρα γλυκά χωρίς αυτά!
Όλοι γνωρίζουμε το αποτέλεσμα που έχει στα παιδιά η κατανάλωση της ζάχαρης. Η ζάχαρη προκαλεί υπερένταση οπότε εάν κάνετε το λάθος να δώσετε στο παιδάκι σας πριν τον ύπνο, ετοιμαστείτε για μια βραδιά χωρίς αυτόν. 

Χαλαρωτικό μπανάκι
Η χαλάρωση που προκύπτει από ένα ζεστό μπάνιο είναι ότι καλύτερο και ο καλύτερός σας σύμμαχος για να οδηγήσετε το μικρούλι σας στο κρεβατάκι του χωρίς δυσκολία.

Και κοιμηθήκανε αυτά καλά και εμείς καλύτερα
Δεν είναι τυχαίο ότι διαβάζουμε παραμύθια το βράδυ και στιγμές που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Η απασχόληση του νου δημιουργώντας την εικόνα αυτού που διαβάζουμε μπροστά μας, μας ηρεμεί με τέτοιο τρόπο που ο ύπνος έρχεται αναπόφευκτα.

Καληνύχτα αγγελούδι μου
Καληνυχτίστε το μικρό σας στο κρεβατάκι του και φύγετε από το δωμάτιο ακόμα και εάν έχει παραμείνει ξύπνιο. Με αυτό τον τρόπο θα αντιληφθεί ότι πρέπει να κοιμάται μόνο του χωρίς να θεωρεί απαραίτητη την παρουσία σας στο δωμάτιο του. 

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

25/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
25/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
25/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
25/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
25/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι