Tips για να αποφύγετε τις πτώσεις των μικρών σας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Εάν έχετε παιδιά τότε γνωρίζετε ότι τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή. Και ενώ το να πέσει κάποιος και να χτυπήσει ελαφριά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός ανθρώπου, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να καταλήξει σε σοβαρούς τραυματισμούς.
Το να προβλέψουμε βέβαια μια πτώση είναι δύσκολο, παρ’ όλα αυτά όμως υπάρχουν κάποια tips ώστε να το αποτρέψουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με βάση την ηλικία του παιδιού μας και την δραστηριότητα που απασχολείται.

Πτώση μωρού
Η πιο συνηθισμένη αιτία μιας πτώσης ενός μωρού είναι όταν κάποιος κρατάει το μωρό στην αγκαλιά του. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και αιμορραγία στο κεφάλι. Οπότε ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση είναι το να ακολουθείτε συγκεκριμένους κανόνες όταν κρατάτε το παιδί σας. Για παράδειγμα, όταν κρατάτε το μωρό σας αποφύγετε το να κουβαλάτε ταυτόχρονα και άλλα πράγματα πόσο μάλλον εάν είναι και βαριά. Πάντα να δίνετε ιδιαίτερη σημασία από τα πράγματα που σας περιτριγυρίζουν, να προσέχετε που πατάτε και επίσης όταν ανεβαίνετε μια σκάλα καλό είναι να κρατιέστε και από την κουπαστή.

Το καρότσι του supermarket
Το supermarket  επίσης μπορεί να αποτελέσει ένα μέρος όπου το παιδί μπορεί να πέσει καθώς βρίσκεται στο καροτσάκι για τα ψώνια. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω του ότι οι γονείς συνήθως είναι απασχολημένοι κατά την διάρκεια αυτή και υπάρχει η πιθανότητα να διαφύγει από την προσοχή τους μια απότομη κίνηση του παιδιού επάνω στο καροτσάκι, όπου μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του και τον τραυματισμό του. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε καροτσάκια που διαθέτουν ζώνη ασφαλείας και όσο μπορούμε να βρισκόμαστε δίπλα στο καρότσι ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα τέτοιο δυσάρεστο συμβάν. 

Παιδικές δραστηριότητες
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους πτώσης των παιδιών αποτελεί η παιδική χαρά. Οι λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό είναι λόγω κάποιας φθοράς του και ότι τα παιδιά είναι πιο ανέμελα και πιο απρόσεκτα λόγω του ενθουσιασμού τους. Γι'αυτό το μόνο που μπορείτε να κάνετε στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να ελέγξετε εάν το έδαφος στην παιδική χαρά μπορεί να έχει κάποια ανωμαλία και επίσης εάν ο εξοπλισμός της είναι διατηρημένος σωστά ώστε να μην προκαλέσει κάποιο απροσδόκητο ατύχημα την ώρα του παιχνιδιού.

Όταν όμως έχει να κάνει με την απασχόληση του παιδιού με κάποια αθλητική δραστηριότητα τότε βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας φοράει τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενθαρρύνετε το ώστε να παίζει με τους σωστούς κανόνες ασφαλείας του παιχνιδιού.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι το παιδί μας και θα πέσει και θα χτυπήσει και αυτό όσα μέτρα και να πάρουμε είναι αναπόφευκτο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Αυτό που πρέπει σίγουρα να διδάξετε το παιδί σας εκτός από το να προσέχει είναι να ξέρει και πώς να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό που μπορεί να έχει. Πρώτα απ’ όλα, όταν χτυπήσει καλό είναι να ζητήσει βοήθεια είτε από εμάς τους ίδιους είτε από τα άτομα που μπορεί να το περιτριγυρίζουν. Επίσης, να γνωρίζει πως μπορεί να καλέσει βοήθεια όταν είναι μόνο του, μάθετε του τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης και εξηγήστε του σε τι περίπτωση μπορεί να καλέσει το καθένα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

25/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
25/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
25/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
25/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
25/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι