Μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε κάστρο ιπποτών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Κάθε αγοράκι λατρεύει ένα κάστρο ιπποτών. Σίγουρα στο εμπόριο κυκλοφορόν αρκετά παιχνίδια τέτοιου είδους, που θα βοηθήσουν το παιδί σας να παίξει και να διασκεδάσει. Στο σημερινό μας όμως άρθρο, θα θέλαμε να σας δώσουμε μια εναλλακτική ιδέα που μπορείτε να υλοποιήσετε εάν και το δικό σας παιδί λατρεύει τα κάστρα των ιπποτών.

Στόχος λοιπόν είναι να μετατρέψετε το δωμάτιο του παιδιού σας σε ένα κάστρο, ώστε να περάσει αρκετές ώρες διασκεδάζοντας. Αν μάλιστα το παιδί έχει και αδερφάκι, το παιχνίδι μπορεί να γίνει ακόμη πιο συναρπαστικό, αφού μπορείτε να ετοιμάσετε πυρομαχικά όπως μπάλες από κάλτσες, και να διαγωνιστούν ποιος θα ρίξει το κάστρο του αντιπάλου.

Πώς να φτιάξετε ένα κάστρο ιπποτών για τα παιδιά σας
Φυσικά η κατασκευή δεν χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο ή να απαιτεί εργαλεία, βίδες κλπ. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ένα όμορφο κάστρο είναι μερικά χαρτόνια ή κούτες, χαρτοταινία ή ένα απλό πιστόλι σιλικόνης και αρκετή φαντασία. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η ώρα που θα κατασκευάζετε το κάστρο. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ο χρόνος που περνάτε με το παιδί σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για αυτά.

Ξεκινώντας λοιπόν μια διασκεδαστική χειροτεχνία, θα βοηθήσει να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και φυσικά να συμβάλετε στην δημιουργικότητά του. Αν και παρακάτω θα σας δώσουμε και μερικά βίντεο για να πάρετε ιδέες σχετικά με την κατασκευή σας, καλό θα ήταν να αποτελεί δημιούργημα της δικής σας φαντασίας.

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τα κάστρα;
Τα περισσότερα αγόρια αλλά και κορίτσια, τρελαίνονται όταν βλέπουν ένα κάστρο ιπποτών. Τόσο το ίδιο το κάστρο, όσο και οι φανταχτερές πανοπλίες, τα ξίφη και τα άλογα, αποτελούν στοιχεία που εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Ένα εξαιρετικό conceptγια να επιδοθούν σε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και μάχης. Είναι από τα κλασικά παιδικά σενάρια, κάτι που μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από τα αμέτρητα παιχνίδια του εμπορίου που σχετίζονται με ιππότες και πανοπλίες. Σε αυτήν λοιπόν την αγάπη των παιδιών, θα βασιστεί και η όλη μας κατασκευή για διασκέδαση στο σπίτι.

Ξεκινώντας την κατασκευή χειροποίητου κάστρου από χαρτόνι
Αφού πάρετε τα χαρτόνια και κάνετε ένα προσχέδιο για το πώς θέλετε να είναι το κάστρο σας, δεν έχετε παρά να κόψετε το χαρτόνι αναλόγως και να ενώσετε τα κομμάτια του κάστρου. Όπως σας αναφέραμε και παραπάνω, δύο εξαιρετικές ιδέες για την κατασκευή σας μπορείτε να βρείτε στο Youtube, και συγκεκριμένα στα δύο παρακάτω βίντεο:

• https://www.youtube.com/watch?v=toiTpK4n-LQ
• https://www.youtube.com/watch?v=hxxy11kyz0M

Φυσικά, εάν θέλετε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει να περιοριστείτε μόνο στο κάστρο ιπποτών. Μπορείτε είτε να προμηθευτείτε είτε να δημιουργήσετε και τις αντίστοιχες πανοπλίες, καθώς και να διακοσμήσετε το δωμάτιο με αφίσες, πλαστικά ξίφη και άλλα παρόμοια στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα δικαιώσει τον κόπο σας.

Μπορεί λοιπόν να μένουμε σπίτι την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, όμως αυτό μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε πιο δημιουργικοί και να προσφέρουμε εξαιρετικού τρόπους διασκέδασης στα παιδιά μας.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
06/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
06/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
06/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
06/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι