Πέρνα ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς, με τις αλλαγές να είναι ραγδαίες στα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να αλλάζει άρδην η δομή και η λειτουργία της οικογένειας. Αποτέλεσμα αυτού; Οι γονείς να περνούν τον περισσότερο χρόνο μακριά από τα παιδιά τους.

Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα κι όλοι ανεξαιρέτως βομβαρδιζόμαστε και αγχωνόμαστε με όσα έχουμε να κάνουμε, χωρίς χρόνο να διασκεδάσουμε, και να περάσουμε καλά. Όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αμελούμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: Να περνάμε χρόνο και μάλιστα ποιοτικό με τα παιδιά μας!

Τι σημαίνει όμως ποιοτικός χρόνος;
Είναι αυτός κατά τον οποίο οι γονείς μοιράζονται εμπειρίες με τα παιδιά τους, κάνουν δραστηριότητες από κοινού που αποτελούν πηγή ικανοποίησης για τα παιδιά και συμβάλλουν στην εξέλιξή τους και στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς, γνωσιολογικό, ψυχοκινητικό και συναισθηματικό. Για να δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίος μπορείς να περάσεις καλά με το παιδί σου και να έρθετε ακόμα πιο κοντά!

Βραδιά επιτραπέζιου παιχνιδιού!
Μια Παρασκευή ή ένα Σάββατο, που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο μπορείς να τα αφήσεις να κοιμηθούν λίγο πιο αργά, να φορέσετε οικογενειακώς τις πιτζάμες σας, να καθίσετε στο σαλόνι και να παίξετε επιτραπέζια. Μια εξαιρετικά όμορφη οικογενειακή στιγμή που τα παιδιά σας θα την εκτιμήσουν και θα τους δημιουργήσεις υπέροχες αναμνήσεις.

Ετοίμασε μαζί τους το αγαπημένο τους φαγητό. 
Μια δραστηριότητα που το αγγελούδι σας θα ενθουσιαστεί και θα έχει να θυμάται για καιρό. Πριν ξεκινήσετε την βραδιά του επιτραπέζιου φτιάξτε παρέα το αγαπημένο του φαγητό ή το αγαπημένο του γλυκό. Αφήστε το παιδί να μετέχει ενεργά στη παρασκευή του φαγητού για να έχει να το περηφανεύεται στους φίλους του.

Καθιέρωσε μία «βραδιά παρασπονδίας».
Μία φορά το μήνα, καθιέρωσε μία «βραδιά παρασπονδίας»! Βάλε μία ταινία, αγόρασε σνακ, γαριδάκια κι άλλα, κάντε μία μικρή «συνομωσία» και απολαύστε παρέα τις απαγορευμένες λιχουδιές.

Φτιάξε μαζί με τα παιδιά κάτι που χάλασε. 
Συνήθως, τα παιγνίδια τους. Αν χαλάσει ένα παιγνίδι τους ή οτιδήποτε άλλο, επιδιόρθωσέ το παρέα του. Θα τους αρέσει η διαδικασία, θα νιώσουν χρήσιμα, αλλά κυρίως θα μάθουν.

Περπατήστε παρέα!
Αν έχεις να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά σε κοντινή απόσταση από το σπίτι σου, ή πρέπει να τα πας στο σχολείο ή στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, πάρκαρε το αυτοκίνητο. Περπάτα μαζί με το παιδί σου χέρι, χέρι και κουβέντιασε μαζί του! Μια απλή βόλτα, μερικά λεπτά της ώρας που θα φανούν τόσο σημαντικά στο παιδί σου που θα νιώθει ότι θα του έχεις χαρίσει το κόσμο όλο! Ειδικά αν σε βλέπει λίγο λόγω φόρτου εργασίας!

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

08/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
08/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
08/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
08/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
08/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι