Πώς θα επιλέξεις τις κατάλληλες εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά σου;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Θέλεις το καλύτερο για το παιδί σου και είσαι διατεθειμένος να το προσφέρεις. Για το λόγο αυτό οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα ενός παιδιού και ξεκινάνε ήδη από την πολύ μικρή του ηλικία. Αναμφίβολα οι εξωσχολικές δραστηριότητες των νέων παιδιών είναι κυριολεκτικά αστείρευτες και έτσι πέρα από τα τετριμμένα, ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί ακόμα και με τη ρομποτική. Κι εδώ μπαίνεις εσύ αγαπητέ γονιέ, όπου μαζί με το παιδί σου θα αποφασίσετε τι του ταιριάζει καλύτερα.

Η ποιοτική κουβέντα θα σας δείξει το δρόμο!
Μην προσπαθήσεις μέσα από το παιδί σου να ζήσεις ότι δεν κατάφερες εσύ μικρός/η! Μπορεί να είναι δημιούργημα σου, αλλά το παιδί σου έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του θέλω. Έτσι για παράδειγμα, ενώ εσύ μπορεί να έχεις μετανιώσει που δεν πήγες σε ποδοσφαιρική ομάδα, δεν σημαίνει ότι το παιδί σου πρέπει να πάει για ποδόσφαιρο. Κάντε μια ποιοτική κουβέντα, δες τι του αρέσει και άστο να σε καθοδηγήσει αυτό σε όσα θέλει!

Μάτια ανοιχτά για το ταλέντο που κρύβει μέσα του!
Πολλές φορές μπορεί το ίδιο το παιδί σας να μην μπορεί να αναγνωρίσει τι του αρέσει πραγματικά και τι όχι. Σε αυτήν την περίπτωση εσύ πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να δεις που έχει πραγματικά κλίση! Ανακάλυψε σε τι είναι καλό και με τι του αρέσει να περνάει το χρόνο του!

Μην το «φορτώνεις» με υποχρεώσεις
Καλές οι εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το μικρό σου πρέπει να έχει ελεύθερο χρόνο για να παίζει αλλά και να απολαμβάνει ακόμη περισσότερο αυτά που μαθαίνει, χωρίς άγχος. Μην κάνεις την καθημερινότητά του ένα τεράστιο checklist με πράγματα που έχει να κάνει!

Σκέψου τι θα του φανεί χρήσιμο και σε άλλους τομείς στη ζωή του
Η κάθε δραστηριότητα έχει διαφορετικά οφέλη για την ανάπτυξη και το μέλλον του παιδιού. Πριν καταλήξεις πώς θα περνάει το παιδί σου τα απογεύματά του, σκεφτείτε τα οφέλη που θα έχει αυτό που θα επιλέξεις με το παιδί σου.

Χρόνος, απόσταση, κόστος
Το πλέον σημαντικό τρίπτυχο ώστε οι δραστηριότητες που θα επιλέξεις με το καμάρι σου να τις απολαμβάνει, αλλά κι εσύ σαν γονιός να μην δίνεις μια περιουσία για αυτές και σαφώς να μην γυρίζεις όλη την Αττική για να τις πραγματοποιήσετε.

Τσέκαρε στο Time4Kids, όπου χάρη στα φίλτρα που έχει η πλατφόρμα αναζήτησής μας θα βρεις εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνεις. Κάθε είδους δραστηριότητα και μάλιστα ανά περιοχή θα βρεθεί στην οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού σου, ώστε να βρεις αυτό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του δικού σου παιδιού!

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

03/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
03/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
03/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
03/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
03/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι