Τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για ηλικίες 3+

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Εν μέσω πανδημίας, ο χρόνος στο σπίτι ολοένα και αυξάνεται, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Αυτομάτως αυτό δημιουργεί την ανάγκη για αναζήτηση νέων τρόπων για διασκέδαση στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται η χρήση της τεχνολογίας. Σε προηγούμενό μας άρθρο αναλύσαμε διάφορα παιχνίδια, με τα οποία ένα παιδί μπορεί να ξοδέψει όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο του.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα αναλύσουμε τα καλύτερα επιτραπέζια για ηλικίες από 3 ετών και άνω, κάτι που φυσικά θα βοηθήσει τα παιδιά να διασκεδάσουν και τους γονείς να χαλαρώσουν. Το μόνο αρνητικό με τα επιτραπέζια παιχνίδια, είναι ότι απαιτούν περισσότερους από έναν παίκτες.

Κατά συνέπεια, εάν το παιδί δεν έχει αδέρφια και δεν μπορεί να προσκαλέσει κάποιον φίλο στο σπίτι, τότε ένας εκ των δύο γονέων θα πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο. Σίγουρα όμως αξίζει, αφού τα παιχνίδια που θα αναλύσουμε παρακάτω θα βοηθήσουν το παιδί σας να ξεφύγει από οποιοδήποτε μέσο τεχνολογίας και να αναπτύξει τις δεξιότητές του.

Λίστα με τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για μικρά παιδιά 
Τα καλά νέα είναι ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετές επιλογές επιτραπέζιων παιχνιδιών που θα προσφέρουν υπέροχες στιγμές διασκέδασης και επιμόρφωσης σε ένα παιδί. Τα περισσότερα παλιά κλασικά παιχνίδια έχουν αναβαθμιστεί και με μια μικρή αναζήτηση μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές ώστε να μην ξοδέψετε υπέρογκα ποσά. Μερικές εξαιρετικές επιλογές που βρήκαμε στο διαδίκτυο είναι:

1. Μάντεψε την Πέππα και τους φίλους της
Η Peppa το γουρουνάκι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα καρτούν των νεαρών ηλικιών. Είτε πρόκειται για αγοράκι, είτε κοριτσάκι, η Πέππα προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να μάθει το παιδί νέα πράγματα. Το επιτραπέζιο «Μάντεψε την Peppa και τους φίλους της» αποτελεί μια παραλλαγή ενός από τα δημοφιλέστερα επιτραπέζια παιχνίδια, το «Μάντεψε Ποιος». Φυσικά οι παραλλαγές του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι πολύ περισσότερες, απλώς λόγω της ιδιαίτερης αγάπης των παιδιών στην Πέππα, επιλέξαμε το συγκεκριμένο.

Το παιχνίδι αυτό, απαιτεί δύο παίκτες, οι οποίοι προσπαθούν να μαντέψουν τον χαρακτήρα που επέλεξε ο αντίπαλος. Για να το επιτύχουν αυτό, κάνουν μια σειρά ερωτήσεων προκειμένου να αποκλείουν σταδιακά τους χαρακτήρες και να καταλήξουν στην τελική τους επιλογή.

Τιμή Αγοράς: 8 - 10€

2. Επιτραπέζια Παιχνίδια Γνώσης
Μια εξαιρετική επιλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των γνώσεων και την επιμόρφωση ενός παιδιού, είναι τα ελληνικά επιτραπέζια Γνώσεων της εταιρείας DesyllasGames. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει μερικές υπέροχες επιλογές, που θα βοηθήσουν ένα παιδί να μάθει την αλφαβήτα, τα ζωάκια, τα χρώματα καθώς και διάφορες λεξούλες, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Το καλό είναι ότι η συγκεκριμένη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών, διαθέτει πάρα πολλές επιλογές, ακόμη και για μεγαλύτερες ηλικίες.

Τιμή αγοράς: ~ 4€ / επιτραπέζιο

3. Εξυπνούλης – Εκπαιδευτικά παιχνίδια και επιτραπέζια
Μια επίσης εξαιρετική σειρά με επιτραπέζια παιχνίδια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης είναι και ο «Εξυπνούλης» της εταιρείας ASClementoni. Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει τα τελευταία χρόνια αρκετά αξιόλογα παιχνίδια στο εμπόριο. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα επιτραπέζια, όπου μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία παιχνιδιών, για ηλικίες από 2 ετών έως και για αρκετά μεγαλύτερες.

Επιτραπέζια παιχνίδια που θα βοηθήσουν το παιδί σας να μάθει τόσο τα βασικά (αλφαβήτα, αριθμούς, ζώα, ώρα κλπ.) όσο και χρήσιμες συμπεριφορές για την καθημερινότητά του, όπως το να διώχνει τους φόβους του, να ανακυκλώνει και να ντύνεται.

Τιμή Αγοράς: 4-10€ / επιτραπέζιο

Τα επιτραπέζια παιχνίδια για μικρά παιδιά που αναλύσαμε παραπάνω, δεν έχουν ως στόχο να διαφημίσουν κάποια συγκεκριμένη εταιρεία ή κατάστημα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν σας προτείναμε από πού να αγοράσετε το κάθε ένα από αυτά. Στόχος μας ήταν να σας παρουσιάσουμε μερικές έξυπνες λύσεις που θα προσφέρουν ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο στο παιδί σας.

Σίγουρα οι επιλογές επιτραπέζιων παιχνιδιών τέτοιου τύπου είναι πάρα πολλές. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του δικού σας παιδιού. Εάν γνωρίζετε και εσείς κάποια θα χαρούμε να μας τα αναφέρετε στα σχόλια παρακάτω.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

17/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
17/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
17/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
17/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
17/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι