Έξυπνες δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί στην ίδια κατάσταση με τα παιδιά μας που βαριούνται και έρχονται σε εμάς για να τα βοηθήσουμε να ξεφύγουν από αυτό που νιώθουν, παίζοντας μαζί τους κάτι ενδιαφέρον που θα τους προτείνουμε. Γιατί μόνο εμείς ξέρουμε ή όχι;

Για αυτό το λόγο σας προτείνουμε τις παρακάτω δραστηριότητες οι οποίες είναι η λύση του προβλήματος που έχουμε βρεθεί αρκετές φορές.

Λέω ένα γράμμα… ψάξε  εσύ το πράγμα
Πείτε ένα γράμμα της αλφαβήτας στο παιδί σας και ζητήστε του να ψάξει να βρει μέσα στο σπίτι όσα περισσότερα αντικείμενα μπορεί που να ξεκινάνε από αυτό το γράμμα.

• Ο πελάτης ίσως και να έχει πάντα δίκιο
Φτιάξτε το καλύτερο μαγαζάκι που υπάρχει με ότι πράγματα θέλουν τα παιδιά να πουλήσουν. Χρησιμοποιήστε ένα τραπεζάκι για πάγκο και πείτε στα παιδιά να τοποθετήσουν όλο το εμπόρευμα που διαθέτουν. Ύστερα κατασκευάστε την ταμπέλα του μαγαζιού είτε ζωγραφίζοντας είτε με κατασκευή από διάφορα πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να τα ενώσετε μεταξύ τους. Επίσης, βάλτε και ένα κουτί για ταμείο, μπορείτε να κόψετε χαρτάκια και να τα ζωγραφίσετε ώστε να τα χρησιμοποιήσετε για χρήματα. Είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε τους πελάτες σας.

• Το κάστρο μου είναι καλύτερο από το δικό σου
Ποιος δεν θέλει να κυριαρχήσει; Φτιάξτε 2 κάστρα αντικριστά με ότι μπορείτε να φανταστείτε από κουτιά μέχρι μαξιλάρια. Διακοσμείστε όπως θέλετε το κάστρο σας αλλά σιγουρευτείτε για τις προμήθειες που θα χρειαστείτε για την μάχη. Φτιάξτε μπαλίτσες από χαρτόνι και χρησιμοποιήστε τες σαν πυρά.
Έτοιμοι; Ας δούμε ποιος θα νικήσει.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

30/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
30/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
30/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
30/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
30/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι