Μαγείρεμα με τα παιδιά –Διασκέδασή αλά masterchefjunior

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Θα συμφωνήσετε και εσείς ότι το μαγείρεμα με τα παιδιά αποτελεί μια από τις ομορφότερες εμπειρίες και ένας υπέροχος χρόνος που μπορείτε να περάσετε μαζί τους. Μπορεί η ετοιμασία του φαγητού να φαντάζει μια καθημερινή, ίσως και βαρετή ενασχόληση. Ωστόσο κάθε παιδί, με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να την λατρέψει και γιατί όχι να βελτιώσει και τις διατροφικές του συνήθειες.

Κάθε παιδί λατρεύει να περνάει χρόνο με τους γονείς του. Θέλουν να επιδίδονται σε ασχολίες με τους γονείς και να κάνουν διάφορα ευχάριστα πράγματα μαζί τους. Εάν λοιπό θέλετε να περάσετε λίγο ακόμη ποιοτικό χρόνο γεμάτο διασκέδαση με τα παιδιά σας, τότε το μαγείρεμα είναι αυτό που θα σας δώσει την λύση.

Μαγειρεύοντας με το παιδί μου
Σίγουρα η πίεση της καθημερινότητας δεν επιτρέπει πάντοτε την εμπλοκή των παιδιών στην κουζίνα. Μερικές φορές η προετοιμασία του γεύματος πρέπει να γίνεται σε πολύ σύντομο χρόνο ώστε να μπορέσετε να επιδοθείτε στις υπόλοιπες ενασχολήσεις σας. Ωστόσο καλό θα ήταν, κάποια μέρα που το πρόγραμμά σας θα είναι πιο χαλαρό, να κάνετε τις απαραίτητες προετοιμασίες για ένα μάθημα μαγειρικής που θα αποτελέσει ταυτόχρονα και έναν άκρος διασκεδαστικό τρόπο για να περάσετε χρόνο με το παιδί σας.

Συμβουλές για μαγείρεμα με τα παιδιά
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι το μαγείρεμα με τα παιδιά θα λερώσει αρκετά τον χώρο της κουζίνας. Αφού βρείτε μια μέρα που θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο (ώστε να μαζέψετε το χάος που θα επικρατήσει) αφήστε το παιδί σας να διασκεδάσει και να λερωθεί όσο θέλει.

Ταυτόχρονα με την μαγειρική, μπορείτε να βάλετε και μουσική για να δημιουργήσετε μια ακόμη πιο ευχάριστη εμπειρία. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι στόχος του μαγειρέματος είναι να  περάσετε όμορφο χρόνο και να διδάξετε κάποια απλά πράγματα στα παιδιά σας. Μην έχετε απαίτηση να δημιουργήσουν κάποιο πιάτο για βραβείο Michelin.

Τέλος, καλό θα ήταν να αναζητήσετε προσεκτικά τις συνταγές σας ώστε όχι μόνο να μαγειρέψετε ένα νόστιμο φαγητό που θα αρέσει στο παιδί σας, αλλά να μπορεί να συμμετέχει και εκείνο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

Συνταγές για έναν MasterChefJunior
Σίγουρα υπάρχουν αρκετές συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε για μαγείρεμα με τα παιδιά. Μία από τις πιο παραδοσιακές και αποτελεσματικές συνταγές είναι τα κουλουράκια. Η δημιουργία τους περιλαμβάνει παιχνίδια με το ζυμάρι, όμορφα σχέδια και έναν γευστικότατο τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο μπορείτε να εντάξετε και πιο υγιεινές επιλογές για την διατροφή του παιδιού σας που θα προσφέρουν εξίσου διασκεδαστικό και όμορφο χρόνο.

Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή είναι να δημιουργήσετε σπιτικές μπάρες δημητριακών. Ένα γευστικό σνακ το οποίο μπορεί να φτιαχτεί ιδιαίτερα εύκολα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχάσετε το βασικό συστατικό που είναι η σοκολάτα. Πιο παιδί δεν τρελαίνεται να «καθαρίσει» το μπολ με την σοκολάτα που περίσσεψε.

Τέλος, ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος της διαδικασίας είναι και η παρουσίαση του πιάτου στους κριτές. Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, μπορείτε να στολίσετε όμορφα το πιάτο και να το δώσετε στο παιδί σας να το παρουσιάσει στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή σε κάποιους φίλους. Εκείνοι στον ρόλο του κριτή θα ολοκληρώσουν την όμορφη αυτή διαδικασία.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
27/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
27/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
27/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
27/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι