Μια παιδική σκηνή στο δωμάτιο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Μια σκηνή μέσα στη μέση ενός δωματίου σίγουρα προκαλεί το ενδιαφέρον σε μεγάλους και μικρούς! Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας και φτιάξτε μία σκηνή όπως την έχετε φανταστεί μαζί με το παιδί σας και θα καταλάβετε ότι αυτή η σκηνή προσφέρει παραπάνω οφέλη από όσα καταλαβαίνουμε με την πρώτη ματιά. 

1."Το καταφύγιο μου"
Ένα παιδί μέσα σε μια σκηνή καταφέρνει να βρει λίγο απομονωμένο προσωπικό χώρο και χρόνο. Η αίσθηση της ασφάλειας που του προσφέρει του δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ζήσει για λίγες ώρες ανεξάρτητο από την υπόλοιπη οικογένεια και να παίξει και να περάσει όμορφο χρόνο μόνο με τον εαυτό του. Μ’ αυτό τον τρόπο το παιδί ανακαλύπτει την αίσθηση της ελευθερίας το οποίο αποτελεί απαραίτητο κομμάτι για την διαμόρφωση της προσωπικότητας του.

2. "Είμαι ο βασιλιάς των πάντων"
Η παιδική σκηνή είναι η τέλεια προτροπή για να αφήσουν τα παιδιά ανεξέλεγκτη την φαντασία τους. Έτσι μέσα στη σκηνή διάφοροι αξιοθαύμαστοι κόσμοι δημιουργούνται και οι ιστορίες που εξελίσσονται είναι μοναδικές! Έτσι, το παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί την φαντασία του, να διαθέτει έμπνευση και να αναπτύσσει την νοητική του ικανότητα που θα του είναι σημαντική σε όλη του την ζωή.  

3. "Θα κοιμηθώ επειδή το θέλω εγώ!"
Πόσο θα αγαπήσετε τη παιδική σκηνή όταν ανακαλύψετε ότι είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού ύπνου. Μόνο η αίσθηση ότι θα κοιμηθεί κάπου εκτός κρεβατιού πιο ελεύθερα και σε ένα «δικό» του χώρο θα δείτε ότι το παιδάκι σας δεν θα σας φέρει καμία αντίρρηση για να κοιμηθεί λίγο στην σκηνή του.

4. "Θα διαβάσω επειδή το θέλω εγώ!"
Ναι, η σκηνή μπορεί να αποδειχτεί και καλός σύμμαχος για το διάβασμα. Σίγουρα το πιο κατάλληλο σημείο για διάβασμα είναι το γραφείο του αλλά και το να χρησιμοποιήσει και τον χώρο της σκηνής κάποιες φορές για διάβασμα θα του αλλάξει την διάθεση και θα ασχοληθεί με τα μαθήματα του πιο ευχάριστα. 

Γι’ αυτό μην καθυστερείτε φτιάξτε μια παιδική σκηνή μέσα στο σπίτι και αφήστε το μικρό σας να παίζει με χαρά μέσα σ’ αυτήν καθώς και εσείς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

26/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
26/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
26/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
26/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
26/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι