Διασκέδαση στο σπίτι - και όμως γίνεται!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Τα παιδιά στην σύγχρονη εποχή, θεωρούν ότι η διασκέδαση στο σπίτι δεν είναι εφικτή χωρίς την χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ενός κινητού τηλεφώνου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού υπάρχουν αρκετές ευχάριστες δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ένα παιδί, είτε μόνο του είτε με παρέα, ώστε να περάσει ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο.

Επειδή λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα από γονείς που αναζητούν ιδέες για το πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους όταν παραμένουν στο σπίτι, ετοιμάσαμε το σημερινό μας άρθρο. Θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε μερικούς διασκεδαστικούς τρόπους για να περάσουν ποιοτικό χρόνο είτε μόνοι τους είτε με παρέα (αδέρφια, κάποιον φίλο κλπ).

Κρυφτό
Το κρυφτό, αν και παιχνίδι κυρίως για εξωτερικούς χώρους, μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί και μέσα στο σπίτι. Ανάλογα πάντα με τους χώρους του σπιτιού και την ηλικία του παιδιού, το κρυφτό μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι μεταξύ αδερφών, γονέα και παιδί ή φίλων.

Όλοι ξέρετε το κρυφτό σαν παιχνίδι. Αυτό που πιθανόν να μην γνωρίζετε, είναι ότι πέρα από μια μορφή διασκέδασης, έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την ανάπτυξη χιλιάδων συνδέσεων στον εγκέφαλο ενός παιδιού μικρής ηλικίας. Ακόμα και από την βρεφική ηλικία, το λεγόμενο «κούκου-τσα» όπου καλύπτεται το πρόσωπο με τα χέρια σας, συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη της σκέψης του παιδιού σας.

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού
Ένα παιχνίδι που πιθανόν να θυμάστε από παλιά. Το αρνητικό είναι ότι και στην περίπτωση αυτό το παιδί δεν μπορεί να παίξει μόνο του. Ωστόσο από μεριάς σας απαιτείται ελάχιστος χρόνος, ώστε να κρύψετε τον θησαυρό και να αφήσετε τα στοιχεία για την ανεύρεσή του.

Και εδώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού μπορεί να υπάρξουν παραλλαγές. Για βρεφικές ηλικίες το παιχνίδι μπορεί να περιλαμβάνει ένα μπαλάκι και δύο κυπελάκια. Καλύπτεται το μπαλάκι με το ένα ποτήρι και αφήνετε το παιδί να βρει κάτω από ποιο είναι.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες το παιχνίδι μπορεί να γίνει αρκετά σύνθετο και να περιλαμβάνει χάρτες, πληροφορίες που θα πρέπει να αναζητηθούν σε κάποια εγκυκλοπαίδεια κλπ.

Διαβάστε επίσης: Αινίγματα που τρελαίνουν τα παιδιά

Παιχνίδια με μπάλες
Αρκετά είναι τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να αφιερώσει χρόνο ένα παιδί για διασκέδαση στο σπίτι. Η τοποθέτηση μιας μικρής μπασκέτας στο δωμάτιό του ή η χρήση άδειων μπουκαλιών για δημιουργία μιας μορφής bowling, είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Στην πλειοψηφία των παιδιών αρέσει το μπάσκετ και το μπόουλινγκ. Στήνοντας το κατάλληλο σκηνικό θα μπορέσετε να προσφέρετε όμορφο και ποιοτικό χρόνο στο παιδί σας. Φυσικά τα παιχνίδια αυτά μπορεί να γίνουν τόσο με παρέα όσο και χωρίς. Αν και ένα παιχνίδι με παρέα είναι πάντοτε καλύτερο, οπότε μπορείτε να συμμετέχετε εσείς έως ένα σημείο. Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τους βόλους. Ένα παιχνίδι με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Συμπεράσματα για διασκέδαση στο σπίτι
Η διασκέδαση στο σπίτι είναι εφικτή για κάθε παιδί, ανεξαρτήτου ηλικίας. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς σαν γονείς είναι να δώσετε την ιδέα στο παιδί και να του εξηγήσετε τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα περισσότερα παιδιά θα ξετρελαθούν με τα παιχνίδια αυτά, ειδικά εάν μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς ή κάποιος φίλος τους.

Αν πάλι δείτε ότι δεν τους φαίνονται αρκετά ελκυστικές οι ιδέες αυτές, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας: Παιδιά και τεχνολογία - Πως να την αξιοποιήσετε δημιουργικά 

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

30/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
30/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
30/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
30/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
30/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι