Παιδιά και τεχνολογία – Πώς να την αξιοποιήσετε δημιουργικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Οι εποχές που τα παιδιά μας μπορούσαν ξέγνοιαστα να περνούν τον χρόνο τους στις αλάνες έχει προ πολλού περάσει. Λίγο η αύξηση της εγκληματικότητας, λίγο η όλη κρίση με την πανδημία του Covid-19, ο χρόνος των παιδιών μέσα στο σπίτι έχει αυξηθεί αρκετά.

Σίγουρα η αποφυγή της τεχνολογίας κατά των χρόνο αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα παιδιά πλέον μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου η τεχνολογικές συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητά μας. Είναι πολύ λογικό, βλέποντας τους γονείς να αφιερώνουν χρόνο στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές, να τα οδηγεί επίσης στην συγκεκριμένη λύση.

Σε προηγούμενό μας άρθρο έχουμε μιλήσει για διάφορους τρόπους που θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας χωρίς την χρήση τεχνολογίαςΩστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εύκολο. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας. Κάθε γονιός θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο να απομακρύνει το παιδί του από μια οθόνη. Ωστόσο όλοι μας κάποιες στιγμές της ημέρας δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που στο σημερινό μας άρθρο ετοιμάσαμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να μετατρέψετε τον χρόνο των παιδιών στο σπίτι σε κάτι δημιουργικό, ακόμη και αν χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή.

1. Βίντεο για εξάσκηση στη ζωγραφική
Παρακολουθώντας ένα βίντεο, δεν σημαίνει ότι το παιδί «αποβλακώνεται» και χάνει την δημιουργικότητά του και την όρεξη για άλλες ασχολίες. Το παν είναι το είδος του βίντεο που θα παρακολουθήσουν. Μάλιστα, με την κυκλοφορία της εφαρμογής YoutTubeKids, μπορείτε εσείς να ορίσετε τι περιεχόμενο θα βλέπουν τα παιδιά σας. Μια αρκετά δημιουργική επιλογή βίντεο είναι εκείνα που βοηθούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν.

Μάλιστα, μερικά ιδιαίτερα έξυπνα βίντεο που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών σας και θα τα παροτρύνουν να πιάσουν τους μαρκαδόρους, είναι η ζωγραφική με την χρήση των χεριών τους. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα τυχαίο βίντεο που βρήκαμε στο Youtubeκαι αφορά την εύκολη ζωγραφική ζώων με την χρήση των χεριών.

Βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=Ivu_OL0I_-A

Φυσικά το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μόνο, αφού με μια γρήγορη αναζήτηση θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετά παρόμοια, τόσο με ζωάκια όσο και άλλες ζωγραφιές. Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς ώστε να μετατραπεί σε μια μορφή παιχνιδιού για το ποιος ζωγραφίζει καλύτερα. Εάν πάλι δεν έχετε τον απαραίτητο διαθέσιμο χρόνο, μπορείτε να του πείτε να προσπαθήσει να ζωγραφίσει 10 ζώα και να σας φέρει το τετράδιο για να μαντέψετε ποια είναι αυτά.

2. Εκπαιδευτικά παιχνίδια σε κινητά τηλέφωνα
Κάθε παιδί θέλει να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, ακόμη και παιδιά στα πρώτα χρόνια της ηλικίας τους, αφιερώνουν χρόνο για να παίξουν στο κινητό τηλέφωνο των γονιών τους. Μια αρκετά έξυπνη λύση, είναι να κατεβάσετε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, που και θα βοηθήσει το παιδί σας να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του μέσα στο σπίτι αλλά ταυτόχρονα θα του διδάξει και πολλά. Μάλιστα, με μια γρήγορη αναζήτηση στο PlayStore, θα δείτε ότι υπάρχει μια τεράστια γκάμα εκπαιδευτικών παιχνιδιών για κάθε ηλικία.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο χρόνος που θα ξοδέψουν στις συγκεκριμένες συσκευές. Καλό θα ήταν να βάλετε συγκεκριμένα όρια από την αρχή και να εξηγήσετε στο μικρό σας ότι δεν μπορεί να είναι όλη την μέρα εκεί.

Διαβάστε επίσης: Ενημερώστε το παιδί σας για την σωστή διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

07/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
07/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
07/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
07/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
07/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι