ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Αρκετές είναι οι φορές που τα παιδιά μας φτάνουν στο σημείο που βαριούνται και δεν ξέρουν τι να κάνουν με αποτέλεσμα να είμαστε η μόνη τους λύση για αυτό το πρόβλημα τους. Όμως, έρχεται η στιγμή που και εμείς στερεύουμε από ιδέες και εκεί είναι που μας πιάνει η ενοχή καθώς θα προτείνουμε την τηλεόραση και το tablet ενώ ο χρόνος του παιδιού μας θέλουμε να είναι ποιοτικός. Γι’ αυτό μήπως το καλύτερο πράγμα που έχουμε να τους προτείνουμε είναι περάσουν λίγο χρόνο με αυτή την πλήξη;

Αν και έχουμε γενικότερα την εντύπωση ότι η πλήξη βλάπτει την ζωή  την δική μας και των παιδιών υπάρχουν και τα καλά οφέλη μέσα από αυτή.

Νιώθεις πλήξη είναι καλό…
Στη σημερινή εποχή τα παιδιά έχουν μάθει ότι το σύνολο της ημέρα αποτελείται από δραστηριότητες που τρέχουν με το ρολόι. Όμως, αυτό που δεν προλαβαίνει να μάθει είναι ότι για ένα παιδί η βασική απασχόλησή του θα πρέπει να είναι το παιχνίδι χωρίς κανόνες.

Σ΄αυτή την ώρα που το παιδί περνάει σε ένα παιχνίδι που έχει φτιάξει από μόνο του. Είναι ότι καλύτερο μπορούν να κάνουν, καθώς, προβάλλουν μέσα από το παιχνίδι αυτά που έχουν μέσα τους. Μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι βλέπουν ακριβώς τα στοιχεία που τους αρέσουν και τους δίνει ώθηση να μην σταματούν να δημιουργούν.

Το παιχνίδι που ανακαλύπτουν από μόνα τους και το δημιουργούν από μόνα τους με τους δικούς τους κανόνες είναι ο πιο πολύτιμος χρόνος που μπορούν να έχουν ως παιδιά. Οπότε, δώστε στο παιδί σας χρόνο για να δημιουργήσει μέσα από το παιχνίδι του και τη επόμενη φορά μην φοβηθείτε την πλήξη του!

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

01/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
01/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
01/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
01/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
01/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι