Τα σημάδια για να "κόψετε" την πάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το «κόψιμο» της πάνας είναι μια διαδικασία η οποία συνήθως είναι χρονοβόρα και χρειάζεται πολύ υπομονή. Η διαδικασία αυτή γίνεται σε ηλικία 2 με 2,5 χρονών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν ένα παιδάκι την κόψει πιο νωρίς ή πιο αργά δεν είναι φυσιολογικό. Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι άνθρωποι διαφέρουν στο χρόνο της ανάπτυξής τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια σημάδια όμως που μπορούν να μας χτυπάνε το καμπανάκι ότι το παιδί είναι έτοιμο να σταματήσει να φοράει τη πάνα.

1) Προσπαθεί να βγάλει την πάνα.
Ένα σημάδι ότι κοντοζυγώνει ένα παιδί να κόψει την χρήση της πάνα είναι όταν την φοράει να προσπαθεί να την βγάλει καθώς δεν αισθάνεται άνετα με την λερωμένη πάνα.

2) Παίζουμε κρυφτό.
Όταν αρχίζουμε να παρατηρούμε το παιδί μας να κρύβεται κατευθείαν όταν έρχεται η ώρα να χρησιμοποιήσει την πάνα του είναι ένα στοιχείο ότι το παιδί μας είναι έτοιμο να αφήσει την πάνα πίσω του καθώς έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η χρήση της πάνας δεν είναι και τόσο «σωστή».

3) Παρατηρεί ότι οι υπόλοιποι δεν φοράνε πάνα.
Έχουμε ξανά αναφέρει ότι οι γονείς είναι το πρότυπο των παιδιών και για αυτό τους μιμούνται σε πολλά πράγματα. Γι’ αυτό όταν δείτε το παιδί σας να σας ακολουθεί όταν πηγαίνετε τουαλέτα μην του πείτε να φύγει αλλά εξηγείστε του την χρησιμότητα της λεκάνης. Την επόμενη φορά ίσως να σας κάνει την έκπληξη και να σας πει ότι θέλει να την χρησιμοποιήσει και εκείνο.

4) Δεν βρέχει την πάνα. 
Όταν αντιληφθείτε ότι το μικρό σας ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες για αρκετή ώρα και δεν έχει λερώσει την πάνα του σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει να αποκτάει τον έλεγχο του σώματος του σιγά σιγά. Οπότε σύντομα θα φτάσετε στο σημείο που θα χαιρετήσετε την πάνα μια και καλή.

5)Αυτοσυγκράτηση στον ύπνο 
Τέλος, ένα σημάδι που σας δείχνει ότι οδεύεται προς το τέλος της εποχής της πάνας είναι ο ύπνος. Εάν το μεσημέρι που θα κοιμηθεί ή ακόμα καλύτερα στον βραδινό του ύπνο δεν έχει τρέξει σταγόνα, τότε το παιδί ελέγχει πια σε πολύ μεγάλο βαθμό την κύστη του και δεν θα δυσκολευτεί στην διαδικασία.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
04/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
04/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
04/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
04/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι