Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ένα παιδί με χαρίσματα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας ανταποκρίνεται άμεσα σε διάφορες καταστάσεις και ότι έχει πολλά ταλέντα τα οποία δεν είναι ορατά μόνο σε εσάς αλλά και στους τριγύρω; Τότε, ίσως να ανήκετε στην κατηγορία των γονιών που έχουν ένα χαρισματικό παιδί. Αυτό μπορείτε να το διακρίνεται βέβαια και από κάποια σημάδια που κατέχουν τα χαρισματικά παιδιά.

Ένα από τα πρώτα σημάδια ενός χαρισματικού παιδιού, από όταν είναι μωρό ακόμα, είναι η αντιληπτική του ικανότητα. Συνήθως, είναι πολύ ανεπτυγμένη και το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος γίνεται αντιληπτό από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει το παιδί μέσα από τους συνειρμούς που επεξεργάζεται ο εγκέφαλός του. Ακόμα, ένα χαρισματικό παιδί έχει την ικανότητα να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να μπορεί να αντεπεξέλθει το ίδιο καλά χωρίς να μπλοκάρει από την πολυπλοκότητα του multitasking.

Επίσης, ένα τέτοιο παιδί δεν θα σταματάει ποτέ να κάνει ερωτήσεις για τα πράγματα που αντιλαμβάνεται τριγύρω του. Έχει έμφυτη την περιέργεια για να γνωρίσει από που προέρχονται τα πάντα. Επιπλέον, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν ξεχνάει ποτέ. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα χαρισματικά παιδιά έχουν άψογη μνήμη. Με αυτό τον τρόπο μπορούν και θυμούνται πράγματα για αρκετό καιρό κάτι που τα βοηθάει στο να εξελίσσονται πιο γρήγορα καθώς δεν χρειάζεται να σπαταλούν χρόνο για πράγματα με τα οποία έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γι’ αυτά τα παιδιά είναι ότι εκφράζουν την άποψή τους για οτιδήποτε τους έχει κινήσει το ενδιαφέρον και είναι ενεργοί σχολιαστές σε καταστάσεις που τα αφορά. Μια ακόμα ένδειξη ενός χαρισματικού παιδιού είναι ότι στο σχολείο μπορεί να είναι από τους καλύτερους μαθητές ή και από τους χειρότερους. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι το μάθημα μπορεί να του φαίνεται πολύ βαρετό σε σχέσεις με τις δικές τους ικανότητες. Έτσι, εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας φέρνει καλούς βαθμούς χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα ή ενώ είναι κακός μαθητής με το που ασχοληθεί ελάχιστα με τα μαθήματά του έχει άψογη απόδοση, τότε, ίσως θα πρέπει να το ψάξετε περισσότερο σε περίπτωση που χρειάζεται να το στείλετε σε ειδικό σχολείο για χαρισματικά παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο θα το βοηθήσετε να αναπτυχθεί με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να βρει στο μέλλον την θέση του μέσα στην κοινωνία μας χωρίς να πλήττει.

Επίσης, εάν το παιδί σας ανήκει στα χαρισματικά παιδιά τότε θα παρατηρήσετε ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και κατανοεί τη θέση του διπλανού του. Γενικότερα, αυτά τα παιδιά έχουν το χάρισμα να μπαίνουν στην θέση του άλλου και να καταλαβαίνουν ακριβώς τα συναισθήματα που μπορεί να νιώθει. Γι’ αυτό τον λόγο, θα το δείτε να είναι πολύ ευαίσθητο σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων αλλά και των κοινωνικών προβλημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην παρέα του να γίνεται κατευθείαν δημοφιλές και να το αγαπάνε όλοι καθώς μπορεί να τους παρηγορεί και να αισθάνεται ακριβώς αυτό που βιώνουν οι φίλοι του.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεγαλώνετε ένα χαρισματικό παιδί, η καλύτερη επιλογή είναι να απευθυνθείτε σε ένα ειδικό αναπτυξιολόγο ο οποίος μέσα από διάφορα τεστ θα μπορέσει να σας δώσει την σωστή απάντηση στον προβληματισμό σας.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι