ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο

Περιγραφή

Όλοι οι γονείς ανυπομονούμε να δούμε το παιδάκι μας να πηγαίνει την πρώτη του μέρα στο σχολείο με την μικρή τσαντούλα του και να γίνει το αγαπημένο μας πρωτάκι. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για εκείνο είναι μια τεράστια αλλαγή στην καθημερινότητά του και θα πρέπει να είμαστε μαζί του σε κάθε βήμα και να το καθοδηγούμε ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις νέες του δραστηριότητες.

Η πιο μεγάλη αλλαγή, βέβαια, που θα γίνει αμέσως αντιληπτή και στο ίδιο το παιδάκι μας αλλά και σε εμάς είναι ότι, πλέον, σχεδόν καθημερινά θα έχει εργασίες τις οποίες θα πρέπει να τις ετοιμάζει στο σπίτι. Γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστείτε, έτσι, ώστε να το βοηθήσετε με την μελέτη του και να αρχίζει να του γίνεται κομμάτι της ρουτίνας του, καθώς θα αποτελέσει καταλυτικό ρόλο στην ακαδημαϊκή του πορεία αλλά και στην προσωπική του ζωή μετέπειτα.

Οργανώστε, λοιπόν, σωστά τον χρόνο και τον χώρο που θα γίνεται η μελέτη. Ορίστε για αρχή μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα όπου θα αφιερώνετε για να μελετήσετε τα μαθήματα μαζί με το παιδί σας. Προτιμήστε μια ώρα η οποία θα είναι νωρίς το απόγευμα και θα την τηρείτε, έτσι ώστε το παιδάκι σας να έχει ακόμα ενέργεια και να μπορεί να αποδώσει στις απαιτήσεις που χρειάζεται για να διαβάσει και να εμπεδώσει το μάθημα. Όταν γυρίσει από το σχολείο δώστε του ελεύθερο χρόνο για να τον περάσει όπως εκείνο θέλει, είτε με παιχνίδια είτε με το να κοιμηθεί. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφορτιστεί από την κούραση του σχολείου και θα ανακτήσει τις δυνάμεις του για να διαβάσει.

Δημιουργήστε ένα χώρο όπου θα είναι κατάλληλος για μελέτη χωρίς να αποσπάει την προσοχή του παιδιού σας. Προτιμήστε ένα γραφείο μεγάλο και τοποθετήστε επάνω του μόνο τα απαραίτητα που θα χρειαστεί το πρωτάκι σας για να διαβάσει και τίποτα άλλο το οποίο μπορεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Φροντίστε εκείνη την ώρα να επικρατεί, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, ησυχία αποφεύγοντας την τηλεόραση και τα τηλέφωνα καθώς και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή σας. Συζητήστε με την δασκάλα του ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μελετήσετε με το παιδί σας και πόση βοήθεια πρέπει να του διαθέτεται και με ποιον τρόπο. Σίγουρα, θα σας βοηθήσει αρκετά, καθώς θα ακολουθείται τον ίδιο τρόπο διδασκαλίας με την δασκάλα του παιδιού σας και δεν θα το μπερδεύεται.

Δείξτε του τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζεται τα πράγματα για να διαβάζει σωστά. Ύστερα, δώστε του χρόνο, χωρίς να το διορθώσετε, για να προσπαθήσει να υλοποιήσει αυτά που του είπατε. Περιορίστε τις διορθώσεις και με θετική και ήρεμη συμπεριφορά διαχειριστείτε το οποιοδήποτε λάθος του και επιβραβεύστε το όταν έχει καταφέρει ένα καλό αποτέλεσμα με την προσπάθεια του.

Μην προσπερνάτε το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που το παιδί σας καλείται να αντεπεξέλθει μόνο του απέναντι σε αγνώστους και να πιστέψει στις δυνατότητες που διαθέτει. Γι‘ αυτό βοηθήστε το πρωτάκι σας να εφοδιαστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, με αυτοπεποίθηση και να μάθει να βάζει τα δυνατά του για να πετυχαίνει τους στόχους του. Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθει να πορεύεται σε όλη του την ζωή βασιζόμενο στις δικές του δυνάμεις και να τα καταφέρνει περίφημα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

19/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
19/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
19/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
19/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
19/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι