Οργανώστε το κολατσιό για το σχολείο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο / Διατροφή, Διατροφή

Περιγραφή

Καθώς, το άνοιγμα των σχολείων για την φετινή χρονιά είναι πλέον γεγονός, είναι αρκετά τα πράγματα τα οποία πρέπει να ξαναμπούν στο πρόγραμμα της καθημερινότητας των γονιών και μας προκαλούν μια σύγχυση για την οργάνωσή τους.

Ένα από αυτά είναι και η προετοιμασία του καθημερινού κολατσιού, που εάν δεν το έχουμε προγραμματίσει μπορεί να μας καταναλώνει αρκετό χρόνο και χρήμα. Γι’ αυτό τον λόγο, μαζέψαμε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Γενικότερα, καλό είναι να προσέχουμε και να διαθέτουμε στα παιδιά μας ένα υγιεινό σνακ το οποίο θα τους παρέχει αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να έχει ενέργεια και καλή απόδοση στο σχολείο. Βέβαια, το να είναι ένα υγιεινό σνακ δεν αρκεί καθώς θα πρέπει να το συνδυάσετε και με τις προτιμήσεις που έχει το παιδί σας στο φαγητό. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε το ενδεχόμενο να μην το φάει και να σας το επιστρέψει πίσω, ή να καταλήξει στα σκουπίδια.

Γι’ αυτό τον λόγο, θα πρέπει να γίνεται ευέλικτοι και να κάνετε έναν συνδυασμό με υγιεινά προϊόντα και με σνακ που τρελαίνουν όλα τα παιδιά. Μπείτε, λοιπόν, στην διαδικασία και φτιάξτε σπιτικά μπισκοτάκια, κέικ, τυρόπιτα, κρουασάν, κτλ, όπου μπορείτε να επιλέξετε ποιοτικά υλικά. Επίσης, μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές συνταγές για τα συγκεκριμένα σνακ με πολύ πιο υγιεινά υλικά από ότι τα έχουμε συνηθίσει. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε να τρώει το παιδί σας με λαχτάρα το κολατσιό του και εσείς να του δίνεται όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα του τονώνουν και θα δυναμώνουν τον οργανισμό του σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, οργανώστε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έτσι, θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο, καθώς, και χρήματα αφού θα ξέρετε τι χρειάζεστε και πόσο χρόνο πρέπει να διαθέσετε για την προετοιμασία του.

Ξεκινήστε, λοιπόν, τη νέα σχολική χρονιά με σωστή οργάνωση και θα τα καταφέρετε περίφημα μέχρι το τέλος της!

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
27/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
27/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
27/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
27/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι