5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από την πρώτη μέρα στο σχολείο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο / Συμβουλές για γονείς, Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τα παιδάκια και δε σας κρύβω πως ένα μικρό άγχος το έχω. Πρώτη μέρα για το δευτεράκι και το πεμπτάκι μου σε ένα καινούριο, μεγάλο σχολείο, με νέους συμμαθητές. Σίγουρα τις πρώτες μέρες – ώρες, μέχρι να γνωρίσουν τους νέους συμμαθητές ένα μικρό άγχος θα το έχουν και τα παιδάκια μου.

Το στρες του γονέα όμως μεταφέρεται και στα παιδιά χωρίς να το αντιληφθούμε, σύμφωνα με τον άντρα μου, ο οποίος έχει δίκιο αλλά δε του το λέω, γι' αυτό προτιμώ να κρατήσω τις σκέψεις μου για τον εαυτό μου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού να τους γεμίσω τις μπαταρίες και να τους προετοιμάσω όσο καλύτερα μπορώ.

Θέλετε  να σας πω τι σκεφτόμαστε να κάνουμε;
Έχουμε οργανώσει ένα Σαββατοκύριακο με πολλές εκπλήξεις, βολτάκια, μπάνιο στη θάλασσα και μέσα σε όλα αυτά θα κάνουμε και μερικές συζητήσεις.

Θα μιλήσουμε – αναλύσουμε, σε γενικές γραμμές, γιατί κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν, το πρόγραμμα που θα έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς. Ποιες μέρες θα έχουν τις διάφορες δραστηριότητες, ξένες γλώσσες, μουσική και ότι νομίζει, τέλος πάντων, ο καθένας και ποιες μέρες θα είναι ελεύθερες για ξεκούραση. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να ξέρουν που ‘ κινούνται’ και τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν. Τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια.

Θα βάλουμε στόχους μαζί και θα τους δώσουμε κίνητρα. Στόχους μικρούς, τους οποίους το παιδί θα γνωρίζει εξ αρχής ότι δεν είναι αδύνατο και δεν απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τους πραγματοποιήσει. Δε χρειάζεται να αγχώσουμε τους μικρούς μας πριν καλά καλά περάσουν την πόρτα της σχολικής αυλής, το αντίθετο. Μπορούμε μαζί τους να βάλουμε μικρούς στόχους και να τους εξηγήσουμε πως αν επιτευχθούν θα υπάρχει ένας έπαινος. Ο έπαινος δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι υλικό αγαθό, μπορεί να είναι μια εκδρομή σε κάποιο νέο μέρος, μία δραστηριότητα που ξέρετε ότι θα εντυπωσιάσει το παιδί σας, ακόμα και….. βραδιά ταινίας με τους φίλους/ ες του/της!

Θα οργανώσουμε παρέα τα γραφεία και το δωμάτιο τους. Θα φτιάξουμε μία λίστα με ότι μας λείπει, ώστε όταν πάρουμε και τη λίστα του σχολείου να κάνουμε τις απαραίτητες αγορές.

Θα συζητήσουμε, τέλος, για τα διάφορα πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο σχολείο και πως, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να τα διαχειριστούν. Όλα αυτά μέσω παραδειγμάτων και χωρίς να ‘τρομάξουμε’ τα παιδιά. Έτσι και αλλιώς, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστεί.

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν σε όλα τα παιδάκια και τους εκπαιδευτικούς!

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

18/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι