Έναρξη σχολικής χρονιάς & Covid - 19: Τι πρέπει να περιέχει η τσάντα του παιδιού σας;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο

Περιγραφή

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που είναι συνυφασμένος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που ομολογουμένως φέτος είναι περίεργη, μιας κι ο κορονοϊός δηλώνει βροντερά το παρών. Όμως, με προσοχή και σύνεση τόσο τα «πρωτάκια» μας, όσο κι οι μεγαλύτεροι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν με ασφάλεια τα μαθήματά τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δώσει τις οδηγίες που εσύ ως γονιός πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά, κλείνοντας τα αυτιά σου σε κάθε είδους παραφιλολογία επί του θέματος. Το άκρως σημαντικό είναι να κάνεις μια μικρή προετοιμασία, ώστε η σχολική τσάντα του βλασταριού σου να περιέχει τα απαραίτητα, για την ατομική του προστασία. Για να τα δούμε αναλυτικότερα!

Μάσκα
Σίγουρα, αν εσύ ως γονιός έχεις δώσει το σωστό παράδειγμα για την χρήση της μάσκας (για παράδειγμα την φοράς συνέχεια και σωστά), τότε και το παιδί σου ως μιμητικό ον που είναι, θα την δεχτεί και θα την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Διάλεξε μια με όμορφα σχέδια που θα του αρέσει (όσο το δυνατόν), βαμβακερή και πλενόμενη. Αν πιάνουν τα χέρια σου, γιατί όχι να φτιάξεις τις δικές σου, ώστε το παιδί σου να το δει ως μια όμορφη και δημιουργική απασχόληση. Και βάλε 2-3 στην τσάντα του, καθότι παιδιά είναι και σίγουρα θα τις ρίξουν κάτω (προσπάθησε να του πεις ότι καλό είναι να μην την ανταλλάσσει με τους φίλους του, δεν είναι τα αυτοκόλλητα της Panini), ενώ ένα polybag είναι μια καλή ιδέα για να την αποθηκεύει όταν για παράδειγμα θα τρώει το κολατσιό του!

Αντισηπτικό gel
Το αμέσως επόμενο αναγκαίο αξεσουάρ με το οποίο θα πρέπει να εξοπλίσεις την σχολική σάκα, είναι το αντισηπτικό gel. Σε μικρή και πρακτική συσκευασία, ώστε το καμάρι σου να το έχει πάντα μαζί του, είτε στην κασετίνα του, είτε στην τσέπη του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Μεγάλο ατομικό μπουκάλι νερού
Εξήγησε στο καμάρι σου, ότι καλό θα είναι να αποφεύγει να γεμίζει το μπουκάλι του στις κοινόχρηστες βρύσες, γι' αυτό και του πήρες ένα μεγάλο μπουκάλι. Αν διαπιστώσεις ότι δυσκολεύεται με το μέγεθος και το βάρος, ίσως τότε είναι καλύτερα να το εφοδιάσεις με δυο μικρά μπουκαλάκια νερό.

Ποια είναι τα sos που πρέπει να δώσει βάση ο μαθητής μας;
• Πριν βγάλει τη μάσκα του να βάλει αντισηπτικό στα χέρια
• Έπειτα να αποθηκεύσει με προσοχή τη μάσκα στο polybag
• Πριν φορέσει ξανά τη μάσκα να καθαρίσει πάλι με αντισηπτικό τα χέρια
• Να τοποθετήσει σωστά τη μάσκα στο πρόσωπο και όχι ανάποδα

Καλή σχολική χρονιά με ασφάλεια πάνω από όλα!

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

28/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
28/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
28/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
28/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
28/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι