Σωστό πρωινό για καλή απόδοση στο σχολείο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο

Περιγραφή

Όλα τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν την δική τους αξία αλλά σίγουρα το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά καθώς είναι αυτό που τροφοδοτεί τον οργανισμό μας για να αρχίσει να λειτουργεί και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ημέρας. Έτσι, επόμενο είναι το πρωινό να έχει σημαντικό ρόλο για την ζωή και την καθημερινότητα ενός μαθητή. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να παραλείπετε να φροντίζετε το παιδάκι σας να τρώει πρωινό που θα το βοηθήσει να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στο σχολείο.

Βέβαια, θα πρέπει να είναι κατανοητό και στα ίδια μας τα παιδάκια ότι το να τρώνε ένα θρεπτικό και πλήρες πρωινό θα τα βοηθήσει να ανταπεξέλθουν καλύτερα μέσα στην ημέρα τους. Το να πετύχουμε, όμως, την διαδικασία του πρωινού να αποτελεί ρουτίνα στην ζωή ενός μαθητή δεν είναι εύκολο καθώς πολλές φορές τα παιδιά προτιμούν, από το λάβουν ένα καλό πρωινό, να κοιμούνται λίγο παραπάνω και να ξεκινάνε την ημέρα τους με άδειο στομάχι.

Γι’ αυτό βρήκαμε 5 tips που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διευκολύνει την διαδικασία αυτή και το παιδί σας να λαμβάνει ένα υγιεινό πρωινό καθημερινά.

Ένα συστατικό απαραίτητο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι το πρωί είναι το γάλα. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες το οποίο βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη και δομή των οστών του παιδιού. Έτσι, εκμεταλλευτείτε το γεγονός της εύκολης και γρήγορης προετοιμασίας του και περιμένετε το μικρό σας με την κούπα στο χέρι ώστε να το πιεί πριν φύγει για το σχολείο του.

Σε συνδυασμό με το γάλα και με ελάχιστο παραπάνω διαθέσιμο χρόνο μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή του και τα πολύτιμα δημητριακά. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα δημητριακά αποτελούν απαραίτητη θρεπτική ουσία για τον οργανισμό καθώς το τροφοδοτεί με βιταμίνες, πρωτεΐνη , υδατάνθρακες και όλα αυτά με πολύ χαμηλά λιπαρά.

Μια τέλεια επιλογή για ενέργεια και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αποτελεί το ταχίνι. Το ταχίνι ανήκει στην ομάδα των super foods καθώς το σουσάμι από το οποίο προέρχεται έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Αλείψτε το μαζί με λίγο μέλι σε μια φέτα ψωμί και το παιδάκι σας θα λάβει την ενέργεια που θα χρειαστεί για το ξεκίνημα της μέρας του.

Φυσικά, από ένα υγιεινό πρωινό δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν τα αγαπημένα μας φρούτα που η αλήθεια είναι ότι εάν τα βρίσκουμε καθαρισμένα και κομμένα είναι πολλή ευχάριστη η κατανάλωση τους τόσο από τους μεγάλους όσο και από τους μικρούς. Τα φρούτα είναι γνωστό ότι περιέχουν βιταμίνες οι οποίες είναι σημαντικές για το σώμα μας και που με την έλλειψη τους το σώμα αρχίζει και χάνει την απόδοσή του και να κουράζεται πιο εύκολα.

Τέλος, τα αυγά είναι μια τροφή που μπορείτε να προσφέρετε κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα στα παιδιά σας. Το αυγό αν και μικρό είναι θαυματουργό για την ενέργεια του οργανισμού καθώς περιέχει βιταμίνες, σίδηρο και είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Επίσης, η κατανάλωση του αυγού αποφέρει και στον οργανισμό κορεσμό κάτι που θα κρατήσει το παιδί σας μακριά από το αίσθημα της πείνας και από την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού.

Γενικότερα, προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινότητα των παιδιών σας το πρωινό με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους ώστε να αποτελέσει εκτός από μια καλή συνήθεια για την υγεία και μια στιγμή διασκέδασης για εσάς και τα παιδιά σας. Αφήστε εάν θέλουν να συμμετέχουν και αυτά στην προετοιμασία του και γίνεται το σωστό παράδειγμα τρώγοντας μαζί τους πρωινό.

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

18/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι