ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το πρωινό ξύπνημα αποτελεί μια διαδικασία η οποία τις περισσότερες φόρες καταλήγει να είναι κουραστική για όλους μέσα στο σπίτι. Από τη μια  μεριά είναι τα παιδιά που δεν θέλουν να αποχωριστούν το μαξιλάρι τους και την ζεστή τους κουβερτούλα και από την άλλη μεριά βρίσκονται οι γονείς οι οποίοι προσπαθούν να τα ξυπνήσουν, να τα ετοιμάσουν, να φτιάξουν το πρωινό τους, να προλάβουν το κουδούνι και έπειτα τις υποχρεώσεις της ημέρας. Όποτε όταν τα μικρούλια μας αρνούνται να σηκωθούν δεν είναι παράλογο που μας χαλάει η διάθεση καθώς το άγχος της ημέρας ξεκινάει από πολύ νωρίς και συνήθως βγαίνουμε εκτός προγράμματος.

Γι’ αυτό τον λόγο σας βρήκαμε κάποια μικρά tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να διευκολύνετε το πρωινό ξύπνημα και ταυτόχρονα την καθημερινότητά σας.

Ώρα για ύπνο
Για να καταφέρουμε να ξυπνήσει το παιδάκι μας στην ώρα του ένας βασικός κανόνας είναι να έχει χορτάσει τον ύπνο του και να έχει καταφέρει να ξεκουραστεί. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να ορίσετε την ώρα ύπνου όπου να καλύπτει τις ανάγκες ξεκούρασης του παιδιού σας και να την εφαρμόζεται. Όταν την επόμενη φορά θα σας ζητήσει να μείνει λίγο ακόμα ξύπνιο θυμηθείτε ότι πρέπει να φανείτε δυνατοί και να του το αρνηθείτε καθώς τα αποτελέσματα μιας λάθος απόφασης θα έχετε να τα αντιμετωπίσετε το επόμενο πρωί. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο καλός ο ύπνος βοηθάει και στην ανάπτυξή τους αλλά και στην απόδοση τους την επόμενη ημέρα.

Προετοιμασία
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα μην το αφήνεις για την επόμενη. Προετοιμαστείτε για το ξύπνημα της επόμενης μέρας. Βρείτε τα ρούχα που θα φορέσει το παιδί σας και τοποθετήστε στην άκρη από το προηγούμενο βράδυ όπως επίσης και την σχολική τσάντα. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσει σημαντική ώρα από το ξύπνημα και επίσης θα αποφύγετε το ενδεχόμενο να έρθετε σε διαμάχη για το τι θα φορέσει το πρωί και επίσης ότι δεν θα φύγει με μια τσάντα που θα έχει τα μισά πράγματα από αυτά που θα χρειαστεί την ημέρα στο σχολείο του.

Δώστε ένα λόγο για να σηκωθεί από το κρεβάτι
Βρείτε μια αδυναμία του και ικανοποιήστε την το πρωί. Φτιάξτε ένα πρωινό στο οποίο δεν θα μπορεί να αντισταθεί και θα το κάνει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Επίσης, μπορεί να είναι και ένα απλό κέρασμα στους φίλους πριν ξεκινήσουν το μάθημα. Ή ενημερώστε το ότι εάν σηκωθεί νωρίς θα μπορέσει να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι κατά τη διάρκεια της διαδρομής για το σχολείο. Ψάξτε και βρείτε αυτό που επιθυμεί περισσότερο και δελεάστε το με το να του το προσφέρετε και θα του είναι πιο εύκολη η εγκατάλειψη του κρεβατιού του.

Κάθε πράξη έχει και ένα αποτέλεσμα
Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να βάλετε τον εαυτό σας από το πρωί στην διαδικασία διαπαιδαγώγησης του παιδιού έχοντας και τις ανάλογες επιπτώσεις αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος που θα αντιληφθεί ότι για κάθε του πράξη είναι υπεύθυνο το ίδιο. Ένα αργεί να σηκωθεί και δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί καταλλήλως για την ημέρα του μην μπείτε στην διαδικασία να το βοηθήσετε και να καθυστερήσετε να φύγετε. Αφού το έχετε ενημερώσει την συγκεκριμένη ώρα που θα αποχωρείτε από το σπίτι καθημερινά, για να προλάβει και το παιδί σας το σχολείο του αλλά και εσείς τις δικές σας, οφείλει να το σέβεται και να είναι έτοιμο στην ώρα του. Μπορεί τις πρώτες μέρες να είναι δύσκολο και για εσάς και για εκείνο αλλά θα αντιληφθείτε άμεσα ότι το παιδί σας θα είναι πιο υπεύθυνο επί του θέματος.

Δείξτε λίγη υπομονή, θέληση και προγραμματισμό καθώς χρειάζεται και από τις δύο μεριές και σε λίγο καιρό θα απολαμβάνετε περισσότερο το πρωινό ξύπνημα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

02/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
02/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
02/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
02/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
02/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι