Τα οφέλη που προσφέρει το μπαλέτο στα παιδιά μας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Υγεία, Υγεία

Περιγραφή

Το μπαλέτο αποτελεί μια υπέροχη ενασχόληση για τα παιδιά μας. Παρακολουθώντας παραστάσεις μπαλέτου δεν είναι λίγες οι φορές που θα θέλαμε να έχουμε την ίδια χάρη και ευελιξία στο σώμα μας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το μπαλέτο δεν έχει μόνο αυτά τα οφέλη. Χαρίζει στο άτομο που ασχολείται με την συγκεκριμένη δραστηριότητα μια άριστη φυσική κατάσταση και γενικότερα η ενασχόλησή μας με τον χορό σε οποιαδήποτε ηλικία πόσο μάλλον στα παιδιά μας προσφέρει απίστευτα οφέλη για την υγεία μας.

Έτσι εάν ενδιαφέρει το παιδί σας να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα καλό είναι να γνωρίζετε και τα οφέλη που θα αποκτήσει μέσα από την δραστηριότητά αυτή.

1. Ένα πλεονέκτημα του μπαλέτου είναι να μειώνει το άγχος στο άτομο. Το μπαλέτο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και προσήλωση ως προς τους βηματισμούς του και σε συνάρτηση με την κλασσική μουσική αποτελεί το αντίδοτο για το άγχος. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, βοηθάει το άτομο ώστε να απαλλαγεί από την οποιαδήποτε άλλη σκέψη και να νιώθει ευφορία.

2. Ένα ακόμα όφελος που θα αποκτήσει το παιδί σας μέσα από το μπαλέτο είναι ότι θα μάθει να εκφράζει τα συναισθήματά του. Μέσα από την  σωστή εκτέλεση των βημάτων και σε συγχρονισμό με την μουσική οι χορευτές καλούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κάθε τους κίνηση για να μεταφέρουν και το συναίσθημα που προσδοκούν στο κοινό που τους παρακολουθεί.  

3. Επίσης, εάν θέλετε το παιδί σας να αποκτήσει ένα καλλίγραμμο σώμα τότε το μπαλέτο είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να καταλήξετε σε αυτό το αποτέλεσμα. Οι χορευτές του μπαλέτου χτίζουν ένα καλλίγραμμο και δυνατό κορμί χωρίς να περνάνε στα όρια της υπερβολής.

4. Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της άσκησης είναι ότι  προσφέρει στο σώμα ευελιξία και σωστή στάση του σώματος και γεμίζει το παιδί σας με αυτοπεποίθηση για να πετύχει τον κάθε του στόχο.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
04/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
04/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
04/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
04/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι