Κλασσική μουσική για παιδιά & τα χρήσιμα οφέλη της

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η επαφή του παιδιού με την κλασσική μουσική έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του ακόμα και από όταν βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς.

Οι περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρίσκοντας το κατάλληλο είδος κλασσικής μουσικής για το παιδί μας έχει πολλά οφέλη γι’ αυτό. Πρώτα απ’ όλα, η κλασσική μουσική έχει την ιδιότητα να επιδρά χαλαρωτικά στα παιδιά και μερικές φορές λειτουργεί σαν νανούρισμα καθώς τα κάνει να «ρίχνουν» τους ρυθμούς τους.

Επιπλέον, ακούγοντας όλες αυτές τις μελωδίες είτε προέρχονται μόνο από μουσικά όργανα είτε και από φωνητικά τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν και να αποκωδικοποιούν τα ακουστικά δεδομένα και αποκτούν ακουστική μνήμη. Έτσι, το παιδί αρχίζει να προσπαθεί να τραγουδήσει και να χορέψει με αποτέλεσμα να προκαλεί την ανάπτυξη σε διάφορες αισθητηριακές ικανότητες του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλασσική μουσική ως επί το πλείστον λόγω της πολυπλοκότητάς της και της σύνθεσης της δημιουργεί «νέα» μονοπάτια στον εγκέφαλο κάθε ανθρώπου, που τον βοηθάει να αναπτύξει τις χωροταξικές του δεξιότητες.

Το φαινόμενο Μότσαρτ που είναι ευρέως γνωστό υποστηρίζει ότι τα παιδιά που ακούν Μότσαρτ για κάποιο χρονικό διάστημα έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε διαγωνίσματα από παιδιά τα οποία ή ακούν άλλη μουσική ή και καθόλου. Παρ’ όλο που η έρευνα αυτή αμφισβητείται από αρκετούς ειδικούς, το γεγονός ότι η κλασσική μουσική βοηθάει στην ανάπτυξη των παιδιών είναι πιο αποδεκτή. Οπότε βάλτε κλασσική μουσική και αφήστε το παιδάκι σας αλλά και εσάς να απολαύσετε την υπέροχο ήχο της κάθε νότας.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι