Συμβουλές για να ταξιδεύετε καλύτερα με τα παιδιά σας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το ταξίδι με τα παιδιά σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να είναι δύσκολο. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε να , διευκολύνετε τα ταξίδια σας με τα παιδιά σας.

Θυμηθείτε το φαρμακείο σας:
Φροντίστε να πάρετε όλα τα φάρμακα που ενδεχομένως θα χρειαστεί το παιδί σας. Συσκευάστε όλα τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τα παιδιά σας και τοποθετείστε τα σε ασφαλή χώρο.

Συσκευάστε πάνες και μια επιπλέον αλλαξιά ρούχων:
Όσον αφορά τις πάνες, είναι πάντα καλύτερο να έχετε πιο πολλές από ότι χρειάζεται. Μπορεί να μην βρίσκεστε κοντά σε ένα κατάστημα όπου να μπορείτε να προμηθευτείτε πράγματα την τελευταία στιγμή. Τα καθαρά ρούχα θα σας σώσουν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόσμενο ατύχημα.

Να έχετε μαζί σας επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια
Τα παιχνίδια είναι βολικά συνήθως για μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο ή με πτήσεις. Συνθέστε παιχνίδια που η οικογένεια θα μπορεί να παίξει μαζί. Θα βοηθήσει όλη την οικογένεια να έχει αλληλεπίδραση καθώς επίσης θα είναι και ένα καλό διάλειμμα να «ξεφύγει» όλη η οικογένεια από την τεχνολογία:

  • Τα αυτοκόλλητα βιβλία είναι ιδανικά για τα μικρά παιδιά, καθώς κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να κολλήσουν και να ξεκολλήσουν τα αυτοκόλλητα εκεί που θέλουν.
  • Τα βιβλία των δραστηριοτήτων με σελίδες χρωματισμού, όπως ο λαβύρινθος, τα σταυρόλεξα κ.λπ. είναι ιδανικά για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Δημιουργήστε κανόνες σχετικά με την ώρα της οθόνης για το ταξίδι σας:
Μπορείτε να αποφύγετε τους διαπληκτισμούς την ώρα του ταξιδιού εξηγώντας πολύ καθαρά πόσο χρόνο επί της οθόνης θα έχουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή της οδήγησης:

  • Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν εάν θα προτιμούσαν να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια ή εάν θα παρακολουθήσουν μια ταινία για να «περάσουν την ώρα τους».
  • Όταν τελειώσει ο χρόνος τους, ετοιμάστε αυτά τα οικογενειακά παιχνίδια! Επίσης, τα ακουστικά βιβλία μπορεί να είναι πιο χαλαρωτικά από το να κοιτάζουν στην οθόνη κάτι.
  • Φέρτε πολλά συνδεδεμένα ακουστικά μεταξύ τους, ώστε πολλά άτομα να μπορούν να απολαύσουν ένα βιβλίο μαζί. Ίσως θα προκύψει συζήτηση!

Ενθαρρύνετε τον σχεδιασμό ενός ταξιδιωτικού περιοδικού:
Εάν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα σε ηλικία, ενθαρρύνετέ τα να κρατήσουν ένα ημερολόγιο για όλα όσα είδαν. Μπορούν ακόμη και να συμπεριλάβουν ό, τι τους άρεσε ή δεν τους άρεσε. Εάν είναι δυνατόν, αφήστε τα να τραβήξουν φωτογραφίες ή να σχεδιάσουν εικονογραφήσεις για να προσθέσουν σε ένα περιοδικό μετά το ταξίδι σας.

Ελέγξτε τα διαβατήριά σας:
Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες είναι ακριβείς και ενημερωμένες πριν από το ταξίδι σας, εάν φεύγετε από τη χώρα. Τα τελωνεία θα είναι πιο δύσκολα αν δεν είναι σωστά τα έγγραφά σας και μπορεί να μην σας αφήσουν να ταξιδέψετε. Κρατήστε τα για να μειώσετε την ταλαιπωρία κάθε φορά που θα πρέπει να τα δώσετε σε κάποιον.

Προετοιμάστε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης:
Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Έτσι βεβαιωθείτε ότι αυτή η τσάντα διαθέτει όλα τα υλικά πρώτων βοηθειών μαζί με νερό, σνακ, χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Αφηγηθείτε τι συμβαίνει στα μικρά παιδιά:
Τα μικρά παιδιά συχνά ανησυχούν όταν προκύπτει μια νέα κατάσταση. Ενημερώστε το παιδί σας για το ταξίδι λίγες μέρες πριν για να το προετοιμάσετε κατάλληλα. Πολλά παιδιά θα αισθάνονται πιο άνετα όταν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους. Στην περίπτωση των παιδιών από 18 μηνών έως 4 ετών, μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα φωτογραφικό βιβλίο για το ταξίδι σας. Το ταξίδι σας θα γίνει πιο διασκεδαστικό!

Αφήστε τα παιδιά να ετοιμάσουν τα ρούχα τους, αλλά ελέγξτε τις επιλογές τους:
Τα παιδιά, ειδικά εκείνα που είναι μεγαλύτερα, θα θέλουν να έχουν την ελευθερία να επιλέγουν τα ρούχα τους. Αφήστε τα να φτιάξουν πρώτα τη βαλίτσα και, στη συνέχεια, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αυτό που πραγματικά θα χρειαστούν.

Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι