Πως θα απομακρύνεις τα παιδιά από το tablet

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Μένουμε σπίτι

Περιγραφή

Σίγουρα κανένας γονιός δεν νιώθει όμορφα όταν το παιδί του «κολλάει» πάνω από μια οθόνη για αρκετές ώρες την ημέρα. Θεωρώ ότι αρκετοί από εσάς θα αναρωτιέστε πώς να απομακρύνετε τα παιδιά από το tablet, το κινητό τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη οθόνη. Φυσικά επικεντρωνόμαστε πιο πολύ στο tablet καθότι τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια ζήτηση στα παιδιά, αφού τους προσφέρει μια μεγαλύτερη οθόνη από το κινητό και περισσότερες δυνατότητες από μια τηλεόραση.

Παιδιά και tablet
Σε παλαιότερες εποχές, οι γονείς αγωνιούσαν για το πώς θα απομακρύνουν τα παιδιά τους από την τηλεόραση. Πόσο μάλλον στην σημερινή εποχή που έχουν να διαχειριστούν μια πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών με τεράστιες δυνατότητες. Πριν αναλύσουμε μερικούς τρόπους για το πώς να «πείσετε» τα παιδιά σας να αφήσουν το tablet, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι πολύ λογικό, κάποιες στιγμές της ημέρας, να κάνετε τα στραβά μάτια ώστε να ξεκουραστείτε λίγο, να πείτε μια κουβέντα με τον σύντροφό σας ή γενικά να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας.

Ειδικά εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, θα συμβεί και θα ξανασυμβεί αφού είναι απόλυτα λογικό να αναζητάτε και εσείς τρόπους για να βρείτε την ηρεμία σας. Στο συγκεκριμένο θέμα, κακά τα ψέματα, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι. Δεν γίνεται ούτε να αφήνουμε τα παιδιά όλη μέρα στο tabletαλλά ούτε και να το απαγορεύσουμε. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητήσουμε μια μέση λύση, έναν τρόπο που θα καλύπτει και τις δύο μεριές.

Χρήση του τάμπλετ με πρόγραμμα
Πολύ πιθανόν να το έχετε ήδη δοκιμάσει. Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της καθημερινής τους ρουτίνας, τα παιδιά χρειάζονται πρόγραμμα. Και η χρήση του tabletδεν αποτελεί εξαίρεση. Το είδος του προγράμματος θα το θέσετε εσείς βάση των δικών σας αντιλήψεων. Μπορεί να είναι δύο ώρες την ημέρα, μπορεί να το επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε εσείς καλύτερο για τα παιδιά σας. Σε αυτό που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση είναι η τήρηση του προγράμματος. Μπορεί στην αρχή να είναι αρκετά δύσκολο αφού θα αρχίσουν τα παρακαλητά του στυλ «10 λεπτά ακόμα», ωστόσο θα πρέπει να είστε αυστηροί με το πρόγραμμα που βάλατε.  

Απομακρυνθείτε και εσείς από τις ηλεκτρονικές συσκευές
Δεν γίνεται να αναζητάς λύσεις για το πως θα απομακρύνεις τα παιδιά από το tablet και να μην το εφαρμόζεις και εσύ ο ίδιος. Εξαιρουμένης της περίπτωσης που αφορά επαγγελματική δραστηριότητα, ο γονιός θα πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα και να μην χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές συσκευές σε μεγάλο βαθμό. Όχι μπροστά στα παιδιά τουλάχιστον. Δείξτε στα παιδιά σας πως είναι να διαβάζετε ένα βιβλίο, να ασχολείστε με κάποιο χόμπι κλπ. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά αντιγράφουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους γονείς.

Προτείνετε διασκεδαστικές δραστηριότητες
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να απομακρύνετε τα παιδιά σας από το tablet είναι με ευχάριστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Δεν θα αναλύσουμε περισσότερο τι είδους δραστηριότητες μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά σας αφού στην ενότητα Διασκέδαση του Timeforkids θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε προτάσεις που δεν περιλαμβάνουν την χρήση κάποιας συσκευής τεχνολογίας. 

Ένα τελευταίο που θα πρέπει έχετε στο μυαλό σας είναι ότι η τεχνολογία δεν είναι κάποιος εχθρός των παιδιών. Αποτελεί κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο και καλό θα είναι να εξοικειώνονται μαζί της. Η προσπάθειά σας θα πρέπει να γίνεται με τρόπο ώστε να κατανοούν ότι θέλετε να περιορίσετε την υπερβολική χρήση και όχι να τους στερήσετε την χρήση των συσκευών αυτών. Κάτι τέτοιο μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει αφού θα προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκειά τους. Μάθετε στα παιδιά σας το μέτρο σε κάθε τι που κάνουν στην ζωή τους. 

Διαβάστε επίσης: Διασκέδαση στο σπίτι - και όμως γίνεται!

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

08/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
08/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
08/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
08/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
08/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι