Προστασία μωρού από τον κορωνοϊό– Πώς να το πετύχετε;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Υγεία, Υγεία

Περιγραφή

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος αυτός ιός έφερε τα πάνω κάτω στην κοινωνία. Ωστόσο η προστασία μωρού από τον κορωνοϊό είναι ένα θέμα που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Καθώς συνεχίζεται η πανδημία του COVID-19 έχουμε ήδη μάθει περισσότερα για τον ιό και πώς να προστατευθούμε από αυτόν. Τα βασικότερα βήματα περιλαμβάνουν την τήρηση των αποστάσεων, το τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών μας καθώς και η προστασία με την χρήση της μάσκας.

Η τελευταία όμως περίπτωση, η χρήση δηλαδή της μάσκας, σύμφωνα με την παγκόσμια οδηγία πρέπει να τηρείται για κάθε ενήλικα ή παιδί άνω των 2 ετών. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που το παιδί είναι κάτω των 2 ετών; Που δεν έχει την ικανότητα να φροντίσει μόνο του τον εαυτό του και να προστατευτεί από τον συγκεκριμένο ή και οποιονδήποτε άλλο ιό όπως της γρίπης; Σημαντικό λοιπόν ρόλο στις ηλικίες αυτές έχει ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστούν την κατάσταση οι γονείς.

Μπορούν τα μωρά και τα μικρά παιδιά να μολυνθούν με τον κορωνοϊό;
Ενώ οι περισσότερες μολύνσεις COVID-19 έχουν διαγνωστεί σε ενήλικες, τα παιδιά μπορούν επίσης να μολυνθούν. Στα παιδιά, ο ιός προκαλεί μερικές φορές μια ήπια ασθένεια και συχνά δεν προκαλεί καθόλου συμπτώματα. Ωστόσο, μερικά μωρά και παιδιά αρρώστησαν πολύ από τον ιό. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να φορούν μάσκα, οπότε είναι σημαντικό να τα προστατεύσουμε με άλλους τρόπους.

Πως επιτυγχάνεται η προστασία μωρού από τον κορωνοϊό
Σίγουρα τα πράγματα τώρα που επικρατεί κατάσταση lockdownείναι πολύ ευκολότερα, αφού έτσι και αλλιώς η επαφή με τρίτους έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Ωστόσο τα πράγματα θα επιστρέψουν και πάλι στο όπως ήταν, είτε σύντομα είτε σε αρκετό καιρό. Όπως και να έχει όμως, η προστασία του μωρού σας πέρα από τον κορωνοϊό, θα βοηθήσει και σε κάθε άλλη ίωση.

Πλύσιμο χεριών
Το μεγαλύτερο ποσοστό των μικροβίων μεταδίδεται με τα χέρια. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με την περίπτωση του κορωνοϊού. Κάθε φορά λοιπόν που επιστρέφετε στο σπίτι από μια εξωτερική δραστηριότητα, από τα ψώνια ή από την δουλειά, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να πλένετε επιμελώς τα χέρια σας. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερα έμφαση καις την συνολική προσωπική υγιεινή.

Αποφύγετε την επαφή με τρίτους
Σίγουρα όλοι οι συγγενείς θέλουν να δουν το νέο μέλος της οικογένειας. Ωστόσο ακόμη και προ Covid, οι επισκέψεις τον πρώτο καιρό πρέπει να είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Πόσο μάλλον τώρα που τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο αυτό. Επειδή όμως δεν γίνεται να αποφύγετε κάθε επίσκεψη (π.χ. οι παππούδες, κάποιος θείος κλπ.) καλό θα ήταν οι επισκέπτες αυτοί να κρατούν κάποια μέτρα απόσταση από το μωρό. Οι επαφές δηλαδή δεν πρέπει να είναι στενές σε καμία περίπτωση.

Χρήση Μάσκας
Η προστασία μωρού από κορωνοϊό προϋποθέτει φυσικά την χρήση μάσκας. Τόσο οι επισκέπτες όσο και εσείς οι ίδιοι, καλό θα ήταν να φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε κοντά στο μωρό αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας που μπορεί να έρθετε σε επαφή με κάποιον τρίτο. Μην ξεχνάτε, ότι πρέπει να προστατεύεστε και εσείς στον μέγιστο βαθμό, αφού αν κολλήσετε θα το μεταφέρετε κατά πάσα περίπτωση και στο μωρό σας.

Σε γενικές γραμμές, ένας νέος γονιός θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα για την προστασία από τον covid-19 όσο το δυνατό περισσότερο. Η υγεία του μικρού σας αγγελουδιού βασίζεται αποκλειστικά πάνω σας. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς!

Διαβάστε επίσης: Θωρακίστε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
06/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
06/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
06/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
06/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι