Η προσωπική υγιεινή για τα παιδιά μας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Υγεία

Περιγραφή

Αν και η προσωπική υγιεινή είναι δεδομένο για κάθε άνθρωπο, μερικές φορές για τα παιδάκια μας δεν είναι και τόσο. Με τον covid-19 και με το κρύο να έχει έρθει πια για τα καλά, καλό είναι να υπενθυμίζουμε τα πράγματα που πρέπει να κάνει το παιδάκι μας για να αποφύγουμε κάποια ίωση.

Ένας σημαντικός κανόνας που πρέπει να μάθουμε στo παιδάκι μας, και να του το υπενθυμίζουμε όσο το δυνατόν συχνότερα γίνεται, είναι ότι όταν έχει βήχα ή φτερνίζεται θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα χαρτομάντηλο όπου μετά θα το πετάει ή την μέσα μεριά του αγκώνα του. Σε καμία περίπτωση, πάντως δεν πρέπει να του γίνει συνήθεια να φτερνίζεται ή να βήχει χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό του ή να χρησιμοποιεί την παλάμη του.

Ένας ακόμα βασικός κανόνας υγιεινής είναι να κρατάει τα χεράκια του καθαρά. Πρέπει να του εξηγήσετε ότι για να μπορέσει να φάει ή εάν θέλει να ακουμπήσει το πρόσωπο του θα πρέπει να έχει πλύνει τα χεράκια του πρώτα, καθώς αποτελεί το μέρος του σώματος που μεταφέρει τα περισσότερα μικρόβια καθώς τα χέρια ακουμπάνε παντού.

Επίσης, όταν επιστρέφει στο σπίτι καλό είναι να μάθει να αλλάζει τα ρουχαλάκια του. Να συνηθίσει να βάζει καθαρά ρούχα και να βγάζει τα παπούτσια του στην είσοδο έτσι ώστε να παραμένουν οι περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού καθαρές χωρίς να μεταφερθούν τυχόν μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν επάνω στα ρουχαλάκια του.

Ακόμα, βασική διαδικασία για να αποφύγετε την οποιαδήποτε ίωση είναι το να πλένει πολύ καλά τα δοντάκια του. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το στόμα είναι ένα μέρος που επισκέπτονται τα μικρόβια. Έτσι με τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος τους θα αφαιρεθούν όλα αυτά τα μικρόβια.

Στα μαθήματα προσωπικής υγιεινής, επιπλέον, θα πρέπει να μάθετε στο παιδάκι σας την σωστή χρήση της τουαλέτας και τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθεί ώστε να παραμένει καθαρό. Εξηγείστε του όλη την διαδικασία βήμα προς βήμα ώστε να είσαστε σίγουροι ότι ξέρει τι να κάνει για να είναι καθαρό.

Τέλος, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το καθημερινό μπάνιο του. Εκτός από το ότι με αυτό τον τρόπο αποβάλλει όλα τα μικρόβια από το σώμα του, επιπροσθέτως, βοηθάει το σώμα του να χαλαρώσει από όλη την ένταση της ημέρας.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

03/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
03/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
03/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
03/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
03/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι