Πως θα ανταποκριθούν τα παιδιά στα καθήκοντα της νέας τους τάξης στο σχολείο;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο

Περιγραφή

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά... Όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, σιγά - σιγά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, για να συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης! Χαμόγελα, φωνές, φιλίες, στόχοι, φιλοδοξίες θα κατακλύσουν τα προαύλια... Όμως, παράλληλα θα προκύψουν κι ανησυχίες από τους γονείς, σχετικές με το αν το παιδί τους θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στα καθήκοντα της νέας τάξης... 

Κι όμως υπάρχει λύση! Τα κέντρα μελέτης για μικρές ηλικίες αλλά και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για μεγαλύτερες, μπορούν να βοηθήσουν στις καθημερινές σχολικές δυσκολίες. Το ειδικά εξειδικευμένο προσωπικό που προσλαμβάνουν, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υιοθετούν κι εφαρμόζουν, οι νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν στην εκπαιδευτική πράξη και η παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης στους γονείς σύμφωνης με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού, ενισχύουν τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης σχολικής διαδρομής. Τα τμήματα τέτοιων σχολικών οργανισμών είναι ολιγομελή και η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους μαθητές και τον κάθε διδάσκοντα άκρως προσωπική. Τα δύο αυτά τελευταία στοιχεία είναι πολύ σημαντικά καθώς επιτρέπουν την εξατομικευμένη παρέμβαση... Τι εννοούμε όμως με αυτό; 

Κάθε μαθητής έχει τον δικό του ρυθμό μάθησης, τα δικά του χαρακτηριστικά προσωπικότητας, τα δικά του δυνατά σημεία, τις δικές του δυσκολίες. Το διδακτικό προσωπικό των εν λόγω εκπαιδευτικών οργανισμών, αξιολογεί κάθε περίπτωση μαθητή ατομικά και συνθέτει ειδικό πρόγραμμα που να ενδυναμώνει τα αδύναμα σημεία του. Τα οφέλη μιας τέτοιας πρακτικής πολλά... Ο μαθητής ενθαρρύνεται, νιώθει ότι τα καταφέρνει, συμμετέχει στη σχολική τάξη περισσότερο, αποδίδει καλύτερα στις γραπτές και προφορικές δοκιμασίες, μαθαίνει τρόπους να αντιμετωπίζει μόνος του τις δυσκολίες που έχει, κάνει περαιτέρω εξάσκηση σε στοιχεία της ύλης που χρειάζονται ενίσχυση, εκπαιδεύεται στο να δρα αυτόνομα. Επιπλέον, μαθαίνει τρόπους να ανταπεξέρχεται στα αδιέξοδα που νομίζει πως προκύπτουν από ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή άλλου είδους διαταραχές που ίσως αντιμετωπίζει. Και κάπως έτσι... ξεκινά ένας φαύλος κύκλος επιτυχίας! Κάπως έτσι... τα δύσκολα γίνονται εύκολα!

Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό, αλλά χρειάζεται κάποιον σύμβουλο και καθοδηγητή στη σχολική του πορεία. Χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα παρεμβαίνει πιο προσωπικά, τόσο σε μαθησιακό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο με στόχο την εκπλήρωση στόχων! 

Για ποιον λόγο λοιπόν, γονείς να ανησυχείτε όταν υπάρχει λύση, που μπορεί να διασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα; Παρακάτω σας προτείνουμε κάποια κέντρα μελέτης (για πρωτοβάθμια εκπαίδευση) αλλά και κάποια φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης (για δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που μπορούν να συμβάλλουν ώστε τα γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα των παιδιών σας!!! Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία και δημιουργία!!! 


Eye Level Athens
ΤατοΪου 102, Νέα Ερυθραία 146 71 | Τηλέφωνο: 210 2400888 

Εye Level είναι η ονομασία των κέντρων μελέτης του εκπαιδευτικού οργανισμού Daekyo International, η οποία έχει ένα δίκτυο κέντρων εξατομικευμένης διδασκαλίας για παιδιά 3 έως 16 ετών. Σήμερα λειτουργούν 1350 εκπαιδευτικά κέντρα με περισσότερους από 2.5 εκατομμύρια μαθητές, μαθήτριες - μέλη σε 22 χώρες.

Η φιλοσοφία του Eye Level συνοψίζεται ως εξής: κατάκτηση της γνώσης / μάθησης από την οπτική γωνία του μαθητή - μαθήτριας και όχι του καθηγητή - καθηγήτριας, εξού και ο τίτλος "Eye Level, I am the key".

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Το Αλφαβητάρι της Γνώσης
Λεωφόρος Τραπεζούντος 22, Άγιος Στέφανος 145 65 Ι Τηλέφωνο: 212 1069335 

Το αλφαβητάρι της γνώσης είναι ένα κέντρο μελέτης πού ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του του 2014. Δύο κορίτσια εκπαιδευτικοί έχοντας ως κίνητρο την αγάπη τους για τα παιδιά αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο εναλλακτικό, ένα αναγνωστήριο πού θα έκανε τη διαφορά στο χώρο της μελέτης. Δημιούργησαν ένα χώρο οικείο, φιλικό μακριά από τα καθιερωμένα πρότυπα.

Ο ρόλος τους είναι αυτός του εκπαιδευτικού παρατηρητή, του υποστηρικτή, του καθοδηγητή. Μαθαίνουν στο παιδί να διαβάζει μόνο του σωστά, να είναι υπεύθυνο, να είναι σίγουρο για τη γνώση του, κάτι που θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για τη μετέπειτα σχολική του πορεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Πρόταση Περιστερίου - Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης
Πολυκράτους 13, Περιστέρι 121 34 I Τηλέφωνο: 210 5750058 

Η διαδικασία εισαγωγής σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.). προϋποθέτει συστηματική προσπάθεια και αφοσίωση. Βασική μας αρχή, λοιπόν, είναι πως η δημιουργική μαθησιακή πορεία και, συνεπώς, η επιτυχία του υποψηφίου προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συνεχή βελτίωση της επικοινωνίας τόσο μεταξύ διδασκόντων και υποψηφίων όσο και μεταξύ διδασκόντων και κηδεμόνων.

Όλοι οι καθηγητές μας έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στον χώρο της μέσης εκπαίδευσης με πολλές επιτυχίες. Είμαστε κοντά στον μαθητή αλλά παράλληλα συνεργαζόμαστε με τους γονείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Προσφορά: για κάθε εγγραφή Σεπτεμβρίου στην Α' λυκείου ένας μήνας δώρο.


Νους Όμιλος Πρότυπων Φροντιστηρίων
Λεωφ. Πεντέλης 19, Μελίσσια 151 27 Ι Τηλέφωνο: 210 8100616 

Ο όμιλός μας ιδρύθηκε από τη συνεργασία επιτυχημένων φροντιστηρίων στις περιοχές των βορείων προαστείων (Βριλήσσια -Μελίσσια, Νέα Ερυθραία), του κέντρου της Αθήνας (Κυψέλη, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου) και του Πειραιά.

Κύρια επιδίωξη της συνεργασίας είναι η διασφάλιση της δυναμικής για την υποστήριξη καινοτόμων και εξατομικευμένων υπηρεσιών για τους  μαθητές κάθε βαθμίδας. Ο άξονας της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης είναι η προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε μαθητή ατομικά. Με τον προσεκτικό σχεδιασμό της πορείας του, που ξεκινά με αναλυτικό διαγνωστικό έλεγχο, καταφέρνουμε να σχηματίσουμε μια άμεση εικόνα των γνώσεων, αλλά και των ελλείψεών του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Αρωγή Παιδείας - Πολυχώρος Εκπαίδευσης
Αχιλλέως 78, Π. Φάληρο 175 63 Ι Τηλέφωνο: 210 8100616 

Η Αρωγή Παιδείας είναι ένας Πολυχώρος Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες φροντιστηριακών μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μετά από πολύχρονη προϋπηρεσία σε κεντρικά φροντιστήρια, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό και φιλικό χώρο στον οποίο θα μεταδώσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας με μεράκι και αγάπη στους μαθητές!!

Στελεχώνεται από εξαιρετικούς συναδέλφους καθηγητές, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Προσφορά για Εγγραφές μέχρι 10 Σεπτεμβρίου: 50% έκπτωση στα δίδακτρα του 2ου παιδιού


Infodata Μαθητικό Σπουδαστήριο
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 88 Ελευσίνα 192 00 Ι Τηλέφωνο: 210 5541388 

Έπειτα απó 20 χρóνια εμπειρíας, εκπαíδευσης και επιτυχíας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το κέντρο Infodata προχωράει στο επóμενο βήμα. Καινοτομώντας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρέχουμε καθημερινή στήριξη σε όλα τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος – ακόμη και στην ξένη γλώσσα – όλων των τάξεων.

Με καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων, στηρίζουμε τους μικρούς μαθητές μας και απαλλάσσουμε τους γονείς τους από το άγχος της καθημερινής προετοιμασίας για το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
19/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
19/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
19/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
19/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι