ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προτεινόμενες Επιχειρήσεις

Περιγραφή

Το φροντιστήριό μας ιδρύθηκε το 2010 από τους Δημήτρη Δασκαρόλη (Φυσικός MSc), Θωμά Καραγιάννη (Μαθηματικός MSc) και Γκέλη Παπανικολάου (Φιλόλογος ΜΑ).

Το εκπαιδευτήριό μας εξυπηρετεί τις περιοχές Μελισσίων, Βριλησσίων, Αμαρουσίου, Πεντέλης και Χαλανδρίου, δημιουργώντας μία μαθητική κοινότητα αποτελούμενη από πολλά διαφορετικά σχολεία Γυμνάσια & Λύκεια.
Ο άξονας της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης είναι η προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Προτεραιότητά μας είναι να δίνουμε στους μαθητές μας όλα τα εφόδια, ώστε να κατορθώσουν να γίνουν οι επιστήμονες του αύριο! 

Ο όμιλος πρότυπων φροντιστηρίων «ΝΟΥΣ»
Ο όμιλός μας ιδρύθηκε από τη συνεργασία επιτυχημένων φροντιστηρίων στις περιοχές των βορείων προαστείων (Βριλήσσια -Μελίσσια, Νέα Ερυθραία), του κέντρου της Αθήνας (Κυψέλη, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου) και του Πειραιά.

Κύρια επιδίωξη της συνεργασίας είναι η διασφάλιση της δυναμικής για την υποστήριξη καινοτόμων και εξατομικευμένων υπηρεσιών για τους  μαθητές κάθε βαθμίδας.

Ο άξονας της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης είναι η προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε μαθητή ατομικά. Με τον προσεκτικό σχεδιασμό της πορείας του, που ξεκινά με αναλυτικό διαγνωστικό έλεγχο, καταφέρνουμε να σχηματίσουμε μια άμεση εικόνα των γνώσεων, αλλά και των ελλείψεών του.

Οι καινοτομίες | Η φιλοσοφία
Διεξάγεται Αναλυτικός Διαγνωστικός Έλεγχος (Διαγνωστικό Τεστ) σε όλες τις τάξεις, Γυμνασίου και Λυκείου, ανά γνωστικό αντικείμενο με την εγγραφή του κάθε μαθητή. Επιπλέον, ελέγχεται από τους καθηγητές μας ο Μαθησιακός Τύπος του κάθε μαθητή, ο τρόπος, δηλαδή, με τον οποίον ο μαθητής δέχεται, οργανώνει, επεξεργάζεται και, τέλος, αφομοιώνει τις πληροφορίες. Ακόμη, στο πλαίσιο της εξατομίκευσης των σπουδών, με βάση τις ανάγκες εκάστου και με στόχο την αμεσότερη δυνατή επιβράβευση της προσπάθειάς του, καταρτίζουμε Ατομικό Πρόγραμμα Μελέτης.

Ειδικότερα, δημιουργούμε ένα Χρονοδιάγραμμα Εβδομαδιαίου Προγράμματος, αλλά και προτείνουμε Ενδεικτικό Τρόπο Μελέτης ανά μαθητή.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει επιπρόσθετες ώρες, ανεξάρτητες από αυτές του εβδομαδιαίου προγράμματος σπουδών, εμβάθυνσης και αναπλήρωσης κενών με εξατομικευμένη διδασκαλία ενταγμένη από την αρχή της φοίτησης, η οποία κινείται σε τρεις άξονες:

        Μαθηματική σκέψη
        Επεξεργασία Αρχαίου Ελληνικού κειμένου
       
 Φυσική σκέψη

 Κατά τις ώρες εμβάθυνσης αυτές υπάρχει πρόβλεψη για:

  •  Ενδεχόμενη αναγκαία επανάληψη για έκτακτο διαγώνισμα σχολείου.
  •  Επιπλέον εργασίες για μαθητές με ιδιαίτερες αναζητήσεις.
  •  Προετοιμασία για τους Πανελλήνιους διαγωνισμούς των Μαθηματικών – Φυσικής – Αρχαίων Ελληνικών.

Στόχος μας είναι η κάλυψη οποιασδήποτε ανασφάλειας του κάθε μαθητή μας.

Οι καινοτομίες, όμως, δεν σταματούν εδώ:
       Δημιουργική Γραφή
Η δημιουργική γραφή αποτελεί μία πρωτοτυπία των φροντιστηρίων μας για τη βελτίωση του προφορικού και γραπτού λόγου, αλλά και για την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας του μαθητή. Μέσω της βιωματικής προσέγγισης της Νεοελληνικής Γλώσσας, δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή  να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας για τις εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργική γραφή περιλαμβάνει:

  1.  Δραστηριότητες στις οποίες αξιοποιούνται βίντεο ή κινηματογραφικές ταινίες ή ντοκιμαντέρ: μετά την προβολή δίνονται προφορικές και γραπτές απαντήσεις σε ερωτήματα.
  2.  Δραστηριότητες στις οποίες αξιοποιούνται πίνακες ζωγραφικής: διαπιστώνεται τι έχει κατανοήσει ο μαθητής από έναν προβαλλόμενο πίνακα ζωγραφικής.
  3.  Δραστηριότητες από τη λογοτεχνία: ερμηνευτική προσέγγιση κειμένων, λεξιλογικές ασκήσεις, σύνθεση παραγράφων, τροποποίηση κειμένων.
  4.  Δημιουργία αφηγήσεων: ο κάθε μαθητής αναλαμβάνει να γράψει μία ιστορία.

Ρητορικοί Αγώνες
Η χρήση επιχειρημάτων σε επιλεγμένες θέσεις από τους διοργανωτές των αγώνων δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς ρήτορες του φροντιστηρίου να εκλεπτύνουν το λόγο τους, κάνοντάς τον ακριβέστερο και εντυπωσιακό. Πάντα με παιγνιώδη κι εμπνευσμένο τρόπο.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Η εκπαιδευτική και κατ’ επέκταση επαγγελματική κατεύθυνση είναι μια από τις πρώτες και πιο σημαντικές επιλογές τις οποίες καλείται να λάβει ένας μαθητής Λυκείου – υποψήφιος φοιτητής.

Στo φροντιστήριό μας αντιλαμβανόμαστε την αγωνία για μια σωστή και έξυπνη επιλογή σπουδών. Σε συνεργασία με την εταιρία Επαγγελματικού Προσανατολισμού Career In Progress δημιουργήσαμε τον θεσμό των Ατομικών Συναντήσεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού μέσα από τις οποίες προσεγγίζουμε τον μαθητή ανθρωποκεντρικά, υποστηρίζοντάς τον να ανακαλύψει τον μοναδικό εαυτό του και τις αμέτρητες επιλογές σπουδών, που το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα προσφέρει.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στοχεύουμε ο κάθε μαθητής μας:

  • να διαμορφώσει ορθή εκπαιδευτική λογική ως προς τη λήψη των αποφάσεων με βάση το σύστημα εισαγωγής
  • να γνωρίσει περισσότερες εναλλακτικές επαγγελματικές επιλογές και να καταρρίψει μύθους που αφορούν στην αγορά εργασίας
  • να διατυπώσει προβληματισμούς και να κινητοποιηθεί, ώστε να σχεδιάσει την ακαδημαϊκή του πορεία.

Ο σχεδιασμός της καριέρας των μαθητών μας είναι για όλους μας ένα έργο που αντιμετωπίζουμε με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

Ηλεκτρονική Εκπαίδευση (E – Learning)
Με βάση τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, το φροντιστήριό μας έχει θέσει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ενημέρωση καθώς και ηλεκτρονική διδασκαλία στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι μαθητές / μαθήτριες και ο εκάστοτε καθηγητής τους εντάσσονται σε ομαδικές συνομιλίες, στις οποίες γίνεται βιντεοκλήση με τη χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών Zoom και Learncube.

Υπάρχει πρόβλεψη διεξαγωγής των διαγωνισμάτων διαδικτυακά, με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, με την παρουσία επιτηρητή ανά διαδικτυακή αίθουσα, ο οποίος δίνει συγκεκριμένες οδηγίες για την τοποθέτηση της κάμερας και επιβλέπει τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραπάνω διαδικασία έχει διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην υλικοτεχνική μας υποδομή, αλλά και την αγαστή συνεργασία καθηγητών, μαθητών και γραμματείας.
Με το νου μας στις ανάγκες του κάθε μαθητή μας ξεχωριστά!
Με την δημιουργική μας διάθεση και συνεργασία προχωράμε δυναμικά, συνεχίζουμε το εκπαιδευτικό μας έργο, προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και στοχεύουμε σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες για τους μαθητές μας.

Στοιχεία Επιχείρησης
Επωνυμία: Νους - Όμιλος Πρότυπων Φροντιστηρίων

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2108100616
Email: melissia@omilosnous.gr
Ιστοσελίδα: https://omilosnous.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/omilosnous.gr

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

28/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
28/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
28/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
28/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
28/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι