Πώς να κάνουμε τα παιδιά μας να νιώσουν ξεχωριστά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Σίγουρα ο κάθε γονιός βλέπει στο παιδί του το πόσο ξεχωριστό μπορεί να είναι από όλα τα υπόλοιπα παιδιά τριγύρω του και πόσα θετικά χαρακτηριστικά έχει. Η διαφορά όμως βρίσκεται στο ότι το ίδιο το παιδί δεν μπορεί να το αντιληφθεί από μόνο του πόσο ξεχωριστό πλάσμα είναι. Γι’ αυτό μπορούμε σαν γονείς να κάνουμε κάποια πράγματα στην καθημερινότητα του παιδιού μας για να καταφέρουμε να δει από μόνο του πόσο ξεχωριστός άνθρωπος μπορεί να είναι.

Για παράδειγμα, όταν επιστρέφει στο σπίτι από το σχολείο του υποδεχτείτε το με την πιο ζεστή αγκαλιά που μπορείτε να του δώσετε ή εάν γυρνάτε εσείς από την δουλειά χαρίστε του ένα από τα χαμόγελα που σας φωτίζουν το πρόσωπο σας αντικρίζοντας το. Τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν πολύ εύκολα τα συναισθήματα των άλλων για εκείνα. Οπότε, πλημμυρίζοντάς το με θετική ενέργεια καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι για εσάς.

Βρείτε ελεύθερο χρόνο για να τον περάσετε με το παιδί σας. Σίγουρα, η καθημερινότητα των γονιών είναι δύσκολη με πολλές απαιτήσεις με αποτέλεσμα να περνάει η μέρα μας γρήγορα, αλλά είναι αναγκαίο να φτιάξετε το πρόγραμμα σας έτσι ώστε να αφιερώνετε έστω και λίγη ώρα μαζί με το παιδί σας.

Μια ωραία ιδέα είναι όταν του φτιάχνετε το κολατσιό για το σχολείο του να του βάζετε ένα σημειωματάκι μέσα και να του γράφετε ότι αισθάνεστε εκείνη την ώρα για εκείνο. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα πάει να γευματίσει στο σχολείο θα του φτιάξετε την διάθεση και θα νιώθει ό,τι αν και δεν είστε μαζί του εκείνη την ώρα, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής σας.

Συζητήστε μαζί του για ένα θέμα που μπορεί να αφορά το ίδιο ή ολόκληρη την οικογένεια και ζητήστε του να σας πει την γνώμη του για το τι σκέφτεται και τι αισθάνεται. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεται την αξία της άποψης του η οποία έχει ισχύ. Επίσης, και όταν έρθει το ίδιο να σας μιλήσει για κάτι που το απασχολεί ή θέλει να το μοιραστεί μαζί σας σταματήστε αυτό που κάνετε εκείνη την ώρα και δώστε του την προσοχή που αναμένει από εσάς.

Ένας, επίσης, τρόπος για να νιώσει ξεχωριστό το παιδί σας είναι να του αφιερώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να ετοιμαστεί με ηρεμία το πρωί για να πάει στο σχολείο και το βράδυ πριν κοιμηθεί να περνάτε λίγη ώρα μαζί του συζητώντας πράγματα που είναι ενδιαφέροντα για εκείνο. Έτσι, θα αντιληφθεί ότι αυτά που σκέφτεται έχουν σημασία και ότι είναι σημαντικά όχι μόνο για εκείνο αλλά και για εσάς.

Να του λέτε ότι πιστεύετε σε αυτό και ότι το αγαπάτε με την πρώτη ευκαιρία που σας δίνετε. Όταν τα παιδιά γνωρίζουν ότι έχουν κάποιον που πάντα θα βρίσκεται εκεί γι' αυτά και ότι πιστεύει ότι θα τα καταφέρουν τότε αποκτούν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να κατακτήσουν αυτό που θέλουν στην ζωή τους.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι