Μορφώνουμε Μυαλά, Δημιουργούμε Χαμόγελα: Εξωσχολικές Δραστηριότητες για Παιδιά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο / Συμβουλές για γονείς, Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Καθώς η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει, οι εξωσχολικές δραστηριότητες ανοίγουν τον δρόμο για εκπληκτικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δημιουργίας για τα παιδιά μας. Είναι η ευκαιρία να ταξιδέψουν σε έναν κόσμο γεμάτο ανακαλύψεις και να εμβαθύνουν σε ενδιαφέροντα που ταιριάζουν στις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Τα ωδεία προσφέρουν μια μαγική ευκαιρία να αναπτύξουν το μουσικό ταλέντο τους, ενώ τα κέντρα τέχνης και χορού τους δίνουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από εικαστικά, χορό και θέατρο. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία της ετυμολογίας, αποκρυπτογραφώντας την προέλευση και το νόημα των λέξεων, δημιουργώντας ένα νέο επίπεδο ενδιαφέροντος για τη γλώσσα.

Η συμμετοχή των παιδιών σε αυτές τις δραστηριότητες δεν ενισχύει μόνο τις δεξιότητές τους, αλλά δημιουργεί και ανεκτίμητες αναμνήσεις και φιλίες. Είναι επίσης μια ευκαιρία για τους γονείς να βιώσουν την ενθάρρυνση και τη χαρά των παιδιών τους καθώς αναπτύσσονται και ανακαλύπτουν τον κόσμο.

Στο Timeforkids.gr, γνωρίζουμε τη σημασία της εξωσχολικής εκπαίδευσης και παρουσιάζουμε επιλεγμένα κέντρα υψηλής ποιότητας που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την ανάπτυξη των παιδιών. Εμπιστευτείτε μας στην τέλεια εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί σας και αφήστε το φθινόπωρο να μεταμορφώσει τις ικανότητές του σε αστέρια.


 1. Θεατρικά Εργαστήρια 2023 - 2024 από τις Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13, Αθήνα 118 54 I Τηλέφωνο: 2103464903

Για ακόμα μια χρονιά, οι Μορφές Έκφρασης, πιστές στο ραντεβού τους με τα παιδιά, ξεκινούν τα πλέον καθιερωμένα θεατρικά τους εργαστήρια για τη χρονιά 2023-2024.
Πιστεύοντας ότι το Θέατρο εκτός από υψηλή Τέχνη είναι επίσης και ένα δυνατό παιδαγωγικό μέσο, οι Μορφές Έκφρασης πραγματοποιούν θεατρικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και νέους έως 24 ετών.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 2. Παιδικά εργαστήρια 2023 - 2024 στην Κόκκινη Κλωστή
Πανδώρου 88, Αθήνα 118 52 I Τηλέφωνο: 2103421541

Η κόκκινη κλωστή σας καλωσορίζει κι αυτή τη σχολική χρονιά!

Σε έναν χώρο φιλόξενο που χωράει όλη μας την όρεξη για παιχνίδι, δημιουργία και προσωπική έκφραση. Με αγάπη και μεράκι δημιουργούμε τη συνθήκη εκείνη που επιτρέπει σε παιδιά και ενήλικες να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, να δημιουργούν σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, να επικοινωνούν, να εκφράζονται δημιουργικά, να καλλιεργούν το αισθητήριό τους μέσω της τέχνης.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 3. Κόκκινη Αλεπού
Βυζαντίου 118, Νέα Ιωνία 142 35 I Τηλέφωνο: 2102718015 

Η Κόκκινη Αλεπού είναι ένας χώρος για παιδιά από 2,5 εώς 12 χρονών, γεμάτος δημιουργίες, χορό, μουσική, εικαστικά και θέατρο. Η κηπουρική, η ζαχαροπλαστική και η κεραμική συμπληρώνουν τα απογευματινά εργαστήρια μας, γεμίζοντας τα παιδιά περηφάνια και αυτοπεποίθηση.

Με αγάπη και μεράκι, στόχος μας είναι η ελεύθερη έκφραση των παιδιών, η απόκτηση δεξιοτήτων και η καλλιέργεια της φαντασίας.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 4. Διαδικτυακά Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών για Νήπια, Παιδιά και Εφήβους στο Αιγήις
Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α 11, Πειραιάς 185 32 I Τηλέφωνο: 2104100286 

Είμαστε χαρούμενοι να ανακοινώσουμε την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων αρχαίων ελληνικών για νήπια, παιδιά και εφήβους στο "Αιγήις". 

Στο "Αιγήις," προσφέρουμε υψηλής ποιότητας διαδικτυακά μαθήματα αρχαίων ελληνικών από έμπειρους καθηγητές, ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών και επιπέδων. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας για όλα τα επίπεδα και πτυχία σε μικρά, ολιγομελή τμήματα. Μέσω της χρήσης σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων και τεχνικών, επιδιώκουμε να παρέχουμε αποτελεσματικά μαθήματα που ενθαρρύνουν την καλλιέργεια της γνώσης και την αγάπη για τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 5. Θέατρο της Ημέρας
Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα 115 24 I Τηλέφωνο: 2106929090

Το Θέατρο της Ημέρας, ιδρύθηκε το 1992 από την Ανδρομάχη Μοντζολή, καλλιτεχνική διευθύντρια και τον Λάκη Κουρετζή, Διεύθυντη Σπουδών. Αποτελεί οργανισμό καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης, με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς.

Κύρια ενασχόληση του είναι η καλλιέργεια και η έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου, που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτιστικών αξιών και στη δυναμική προβολή του Ελληνικού Πνεύματος στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


6. Κέντρο θεατρικών σεμιναρίων διάΘΕΣΙΣ
Συνταγματάρχου Δαβάκη 8, Χαϊδάρι 124 61 I Τηλέφωνο: 2114189950

Στο κέντρο θεατρικών σεμιναρίων διάΘΕΣΙΣ, λειτουργούν τμήματα ενηλίκων και παιδιών. Διδάσκεται η θεατρική τέχνη, σε όλες τις ηλικίες, παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις, γίνονται πρόβες, λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα μαθήματα τραγουδιού και ορθοφωνίας, καθώς και έκτακτα σεμινάρια που αφορούν στην τέχνη, την υγεία και στο ευ ζην. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και όλοι οι καθηγητές εκπαιδευμένοι ιδιαιτέρως επάνω στο αντικείμενο το οποίο διδάσκουν.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 7. Μελωδείο Δημήτρης Φανιάς
Παγκάλου 4, Αχαρνές 136 71 I Τηλέφωνο: 2102400888

Ενώνουμε την εμπειρία με τις αμέτρητες ώρες μουσικής διδασκαλίας με καινοτόμες ιδέες εξέλιξης του σήμερα και συνεχίζουμε με επιτυχία στον φιλόξενο για όλους χώρο μας, το υπέροχο ταξίδι μουσικής σε μεγάλους και μικρούς από έμπειρους καθηγητές.

Η μεγάλη καινοτομία του Ωδείου μας στην περιοχή Αχαρναί - Θρακομακεδόνες είναι ότι από φέτος έχουν ενταχθεί τα μαθήματα φωνητικής εξειδικευμένα πάνω στο μιούζικαλ και το μουσικό θέατρο γενικότερα σε όλα του τα είδη, για μικρούς και μεγάλους, όπου θέατρο, κίνηση και τραγούδι γίνονται ένα.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


8. Ωδείο Αθηνά
Λεωφ. Γαλατσίου 64, Αθήνα 111 41 I Τηλέφωνο: 2102284700

Το Ωδείο Αθηνά ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1998 με σκοπό την ουσιαστική και σε βάθος διδασκαλία- προσέγγιση- πρόταση της μουσικής με τις πλέον σύγχρονες και δοκιμασμένες παιδαγωγικές μεθόδους. 

Αυτό πιστοποιεί και η προσεκτική επιλογή έμπειρων καθηγητών-καλλιτεχνών οι οποίοι στελεχώνουν το Ωδείο. Δάσκαλοι οι οποίοι με την ιδιότητα του καθηγητή και την εμπειρία του καλλιτέχνη που συμμετέχει  στα μουσικά δρώμενα,  μπορούν  να μεταφέρουν στους σπουδαστές την γνώση και το πάθος για τη μουσική. Να προετοιμάσουν τους αυριανούς μουσικούς-καλλιτέχνες-επαγγελματίες.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 9. GiG Πρότυπη Κιθαριστική Σχολή
Ερεσού 29, Αθήνα 106 81 I Τηλέφωνο: 2103810991

Το GIG είναι μία Πρότυπη Κιθαριστική Σχολή που μέσα από την μεθόδο διδασκαλίας της προσφέρει μία ολιστική προσέγγιση στην εκμάθηση της κλασικής, ακουστικής ή ηλεκτρικής κιθάρας. Ειδικεύεται στη διδασκαλία όσων απαιτούνται για τη γνωριμία και την εξοικείωση με την κιθάρα αλλά και την ανάπτυξη ιδιαίτερων τεχνικών, κατάλληλων για δεξιοτέχνες.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 10. Olga George, Act | Create | Live, The Meisner Technique
Π. Δημητρακοπούλου 22, Αθήνα 111 41 I Τηλέφωνο: 6947218195

Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης στις κοινωνικές ομάδες δημιουργεί την πρόσκληση για προσωπική ανάπτυξη μέσα από την ανάληψη της ευθύνης και της έκφρασης, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία εντός των ομάδων σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας, σε όλες τις ηλικίες.

Η οργάνωση και η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν την ανάπτυξη είναι ένα πρόγραμμα που αποτελείται από την θεατρική αναπαράσταση, την υποκριτική επιστήμη μέσα από την τεχνική του Sanford Meisner σε σχέση με το μοντέλο επικοινωνίας του Coaching και τα Μεταπρογράμματα του NLP, Νευρογλωσσικός προγραμματισμός.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 11. Ωδείο Παλαιού Φαλήρου - Ελένη Ράπτη
Αγίου Αλεξάνδρου & ΝαΪάδων 49, Παλαιό Φάληρο 175 61 I Τηλέφωνο: 2109841153

Το Ωδείο Παλαιού Φαλήρου - Ελένη Ράπτη είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό ωδείο. Είναι ένας πολιτιστικός φάρος στην καρδιά του Παλαιού Φαλήρου, ένας χώρος όπου η μαγεία της μουσικής συναντά την εκπαίδευση και την παιδική ανάπτυξη.

Η Φιλοσοφία Μας
Στο Ωδείο Παλαιού Φαλήρου, πιστεύουμε ότι η μουσική είναι περισσότερο από απλά νότες και ρυθμούς. Είναι η γέφυρα που συνδέει τις καρδιές και τα πνεύματα. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε αυτήν την αγάπη για τη μουσική με κάθε σπουδαστή και να τον βοηθήσουμε να ανακαλύψει τη μαγεία αυτής της τέχνης.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 12. Modeller's Academy - Γλυπτική για Παιδιά
Μεγ. Αλεξάνδρου 86, Νέα Σμύρνη 171 22 I Τηλέφωνο: 6977894337

Στο Modeller's Academy, η τέχνη συναντά την παιδεία, προσφέροντας ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον στην καρδιά της Νέας Σμύρνης. Με έδρα τον όμορφο χώρο μας στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, ανοίγουμε τον κόσμο της Γλυπτικής στα παιδιά, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργία, εξερεύνηση και διασκέδαση.

Στο Modeller's Academy, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από την τέχνη της γλυπτικής, με υλικά και τα εργαλεία που παρέχονται από εμάς. Έτσι, δημιουργούν τις δικές τους φιγούρες, εμπνευσμένες από θέματα που τους συναρπάζουν. Κατακτούν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση υπό την επίβλεψη έμπειρου καθηγητή.

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 13. Απολλώνιο Ωδείο
Αριστοτέλους 69, Αθήνα 104 43 I Τηλέφωνο: 2108815219

Το Απολλώνιο Ωδείο ιδρύθηκε το 1972 και εδώ και 51 χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου και κύρους μουσική εκπαίδευση σε μαθητές κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Πιστεύουμε ότι η μουσική έχει τη δύναμη να δημιουργήσει θετικές αλλαγές στη ζωή των παιδιών . Ξεκλειδώνει τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους τα βοηθάει να εκφράσουν τα συναισθήματά τους , αναπτύσσει τη μνήμη τους, ενισχύει την ικανότητά τους να συγκεντρώνονται και να επιλύουν προβλήματα τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και χτίζει υγιείς και εποικοδομητικές σχέσεις με τους συνομηλίκους τους.

Βρείτε περισσότερα εδώ..


 14. Τεχνοχώρος ΠΡΩ! ΔΕ! ΤΡΙ!
Μακεδονίας 83, Πειραιάς 185 45 | Τηλέφωνο: 2114150651

Καλωσορίστε στον μαγευτικό κόσμο του ΠΡΩ! ΔΕ! ΤΡΙ!, τον υπέροχο τεχνοχώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας στον Πειραιά! Εδώ, η ομάδα θεάτρου Piedi Sporchi έχει διαμορφώσει ένα παραδεισένιο περιβάλλον που προσφέρει στα παιδιά και στους γονείς μια μοναδική εμπειρία γεμάτη έκπληξη και διασκέδαση!

Στο ΠΡΩ! ΔΕ! ΤΡΙ!, κάθε μέρα είναι μια νέα περιπέτεια για τους μικρούς και τους μεγάλους! Με μεράκι και όραμα, προσφέρουμε μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων και ερεθισμάτων, όπως θέατρο, τραγούδι, κατασκευές, παραμύθι και χορός. Εδώ, οι μικροί μας φίλοι θα βρουν την καλλιτεχνική έκφραση που πάντα έψαχναν, ενώ οι γονείς τους θα ανακαλύψουν τη βαθιά κρυμμένη δημιουργικότητα τους!

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 15. Βύσσινο Art-Place
Αθανασίου Διάκου 23, Νέα Ερυθραία 146 71 I Τηλέφωνο: 2108003778

Το Βύσσινο αποτελεί ένα χώρο τέχνης, δημιουργίας και μάθησης για παιδιά και ενήλικες στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό οίκημα με περίκλειστη αυλή στην καρδιά της πόλης, αποτελώντας ένα μοναδικό ” καταφύγιο ”  δημιουργικών δραστηριοτήτων, ιδεών και βιωματικής μάθησης.

Το περιβάλλον του Βύσσινου είναι ένας χώρος φιλικός και ζεστός, σχεδιασμένος έτσι ώστε να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη μάθηση. 

Βρείτε περισσότερα εδώ.


 16. Ο γάτος Μαουρίτσιο
Ευτυχίδου 6-8, Παγκράτι 116 35 I Τηλέφωνο: 2111824881

Ο Γάτος Μαουρίτσιο ανοίγει την πόρτα στον μαγικό κόσμο των ιστοριών και ενθαρρύνει παιδιά και μεγάλους να αφεθούν στη φυσική τους περιέργεια και να αναζητήσουν νέες αγαπημένες ιστορίες. Οργανώνει εργαστήρια, δράσεις και συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους και δημιουργούς για να δείξει πώς οι ιστορίες, η τέχνη και το παιχνίδι αλληλεπιδρούν και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το βιβλίο και τα οφέλη της ανάγνωσης.

Βρείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

07/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
07/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
07/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
07/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
07/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι