Ακόμα και τα μωρά επωφελούνται από την άσκηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Με τα ποσοστά παχυσαρκίας στα παιδιά να ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ, είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να «αγκαλιάσουν» έναν υγιή, ενεργό τρόπο ζωής, ακόμα και όταν είναι πραγματικά μικρά - τα μωρά επωφελούνται επίσης από την άσκηση!

Όμως, για να αρχίσει να γυμνάζεται ένα βρέφος δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει έντονη άσκηση. Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα που απολαμβάνουν με τον δικό τους ρυθμό θα τα ωφελήσει. Ο στόχος δεν είναι να αποκτήσετε ένα μωρό με δυνατούς μυς και αθλητική σιλουέτα, αλλά να βοηθήσετε τα παιδιά να δημιουργήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής που θα το συνεχίζουν μέχρι την ενηλικίωση τους. Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που διατηρούν ένα καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει άσκηση είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από προβλήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία όταν είναι μεγαλύτερα.

Έχοντας αυτά κατά νου, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γυμνάσετε το μωρό σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι η σωματική δραστηριότητα είναι ενσωματωμένη στην καθημερινότητα τους.
  • Η μοντελοποίηση της ενεργητικής συμπεριφοράς βοηθά στη δημιουργία μιας συνήθειας και είναι εξίσου σημαντική με την παροχή δραστηριοτήτων. Η ανάπτυξη ενός υγιούς τρόπου ζωής σε πολύ νεαρή ηλικία δημιουργεί την ανάγκη ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον και προθυμία να είναι δραστήρια.
  • Βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε τακτικά έξω. Το να βρίσκεστε έξω στον καθαρό αέρα, κοντά στα δέντρα και στο πάρκο ενθαρρύνει πραγματικά τη δραστηριότητα και την άσκηση, επειδή υπάρχουν τόσα διαφορετικά αξιοθέατα και ήχοι για να διεγείρετε την περιέργεια και την κίνηση του μωρού σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός στο σπίτι σας είναι ευχάριστος, η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για το μωρό έτσι ώστε να γίνει διασκεδαστικό και δημιουργήσετε το κατάλληλο κλίμα για την σωματική δραστηριότητα για το μωρό σας. 
  • Απενεργοποιήστε την τηλεόραση και άλλες συσκευές που μπορεί να έχουν επίδραση κατά την διάρκεια της άσκησης του μωρού σας. 

Αφήστε το μωρό στο κρεβάτι μόνο για ξεκούραση. Καθώς τα βρέφη μαθαίνουν και αναπτύσσονται, είναι σημαντικό να εξερευνούν, να κοιτάζουν γύρω τους, όταν βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το να βάζετε για ύπνο το μωρό όταν έρθει η ώρα να ξεκουραστεί, συμβάλλει στον καθορισμό του να τηρείται το πρόγραμμα ύπνου, ενώ διδάσκετε ότι είναι φυσιολογικό να κινούνται και να κάνουν πράγματα όταν ξυπνούν.

Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι