5 συνήθειες που βοηθάνε τα παιδιά να σέβονται την φύση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Εκτός από την ανακύκλωση και την δενδροφύτευση που μαθαίνουμε στα παιδιά για να σέβονται την φύση υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που κάνουν την περιβαλλοντική συνείδηση αναπόσπαστο κομμάτι από την καθημερινότητα τους.

 «Σβήσε το φως»
Είναι σημαντικό εκτός από το να λέμε στα παιδιά μας να κλείσουν το φώς να τους  εξηγούμε και το λόγο που το λέμε. Εξηγώντας στο παιδί ότι κάποιες ουσίες του πλανήτη που χρησιμοποιούνται για το ρεύμα δεν είναι ανεξάντλητες, μπορεί να αντιληφθεί περισσότερο την σημαντικότητα της κίνησης αυτής, καθώς και το κλείσιμο και άλλων ηλεκτρικών συσκευών.

Κλείσε την βρύση
Κουβεντιάζοντας με το παιδί για την έλλειψη νερού σε διάφορα μέρη του πλανήτη και την σημασία που έχει για την ζωή μας καταλαβαίνει ότι όταν δεν το χρειάζεται θα πρέπει να κλείνει την βρύση. Του γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό, η ανάγκη να χρησιμοποιούμε  με λογική και σύνεση το νερό, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το παιδί να σχηματίσει περιβαλλοντική συνείδηση.

Χρησιμοποιώντας το παγούρι
Μαθαίνοντας από μικρή ηλικία να χρησιμοποιεί το παιδί το παγουράκι του αντί για πλαστικό μπουκάλι το μαθαίνουμε να γίνεται μέρος της οικολογικής προσπάθειας για την μείωση των απορριμμάτων στον πλανήτη, και γίνεται μια συνήθεια που θα ακολουθεί σε όλη του την ζωή.

Η αξία των ξύλινων παιχνιδιών
Μία φανταστική οικολογική ιδέα για την καθημερινότητα του παιδιού είναι να του δίνουμε ξύλινα αντί για πλαστικά παιχνίδια, εξηγώντας του ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον και είναι ανακυκλώσιμα. Επιπλέον, εκτός από τον περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα, είναι πιο ανθεκτικά σε σύγκριση με τα πλαστικά και έχουν ενδιαφέρουσα αισθητική.

Γινόμαστε πρότυπο
Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν τα παιδιά μας οικολογική συνείδηση είναι να έχουμε και εμείς οικολογικές συνήθειες. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα σημαντικότερα πρότυπα στη ζωή των παιδιών μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οπότε, η κάθε μας κίνηση θα έχει και τον αντίστοιχο αντίκτυπο στην συμπεριφορά των παιδιών μας.

Ας βάλουμε, λοιπόν, τις οικολογικές συνήθειες στην καθημερινότητα μας και σίγουρα μαζί με τα παιδιά μας θα φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πολύτιμο πλανήτη μας και για εμάς.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/09/2023

Το πεδίο μας είναι ειδικά διαμορφωμένο με πάνω από 80 εμπόδια διαφόρων ειδών, ώστε να κρατάει απ' την πρώτη στιγμή την αδρεναλίνη σας στα ύψη!

Αλυκές Δροσιάς
29/09/2023

Το club μας διαθέτει τρείς πίστες , ειδικά σχεδιασμένες για να σας προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία δράσης

Ταγαράδες
29/09/2023

Σκοπός της Ακαδημίας είναι η μύηση, εκπαίδευση και υποστήριξη αθλητών και μη, στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πυλαια
29/09/2023

Η πίστα κατασκευάστηκε το 1988 και είναι μια από τις παλαιότερες και πιο τεχνικές πίστες τις χώρας.

Καλαμάτα
29/09/2023

Από το 2002 εώς σήμερα το Fantasy Park παρέχει στους πελάτες τους τα πιο όμορφα και διασκεδαστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Αρτέμιδα

Επιχειρήσεις

Οι Παιχνιδοπλασίες αποτελούν ένα νεοσύστατο πολυχώρο πρότυπο, δημιουργημένος από θεραπευτές και συγκροτείται από το αρμόδιο εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι Φούσκες είναι ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5 έως 12 ετών.

Tο κέντρο ξένων γλωσσών Eρμιόνη Παππά προσφέρει μαθήματα αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών και ισπανικών σε παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες.

Εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας στις ξένες γλώσσες, και εργαζόμαστε συνδυάζοντας τη χαρά με τη μάθηση, για ουσιαστική απορρόφηση της γνώσης.

Σταματάει άραγε ποτέ η μάθηση και η εξέλιξη ενός ανθρώπου; Η ερώτηση σχεδόν ρητορική…

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
88
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
78
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
34
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
22
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι