Κάνοντας τα παιδιά να ερωτευτούν την φύση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Ένα γεγονός που γίνεται σε όλους τους γονείς αντιληπτό είναι ότι τα παιδιά τους δεν είναι τόσο συνδεδεμένα με την φύση όσο ήταν οι ίδιοι κάποτε στην ηλικία τους. Η αλλαγή των συνθηκών της ζωής μας, επίσης, είναι ένας παράγοντας που ενισχύει το γεγονός αυτό αλλά η φύση συνεχίζει να είναι η ταυτότητα των ανθρώπων και η πηγή θετικής ενέργειας αυτών . Γι’ αυτό τον λόγο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σαν γονείς για να τα βοηθήσουμε να αγαπήσουν και να συνδεθούν με την φύση. 

Επαναλαμβανόμενες εκδρομές. 
Ένα πράγμα που θα βοηθήσει στον να έρθουν σε επαφή με την φύση τα παιδιά είναι να κανονίζουμε εκδρομούλες σ’ αυτήν. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο η φύση αρχίζει και γίνεται κομμάτι από αυτά καθώς συνηθίζουν την ομορφιά και τους απολαυστικούς ρυθμούς της. Εξηγείστε του ότι ακόμα και οι διαφορετικές συνθήκες καιρού είναι καταπληκτικό γεγονός το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε, όταν δεν «αγγίζουν» τις ακραίες καταστάσεις. Γενικά, αγκαλιάστε όλους τους υπέροχους και μοναδικούς μηχανισμούς της φύσης και μαζί με εσάς θα τους αγκαλιάσει και το παιδί σας. 

Αναμνηστικά της φύσης στο σπίτι σας.
Δώστε τους την ιδέα να μαζέψουν διάφορα πραγματάκια που θα βρουν εξερευνώντας μια παραλία ή ένα δάσος. Γυρίζοντας σπίτι φτιάξτε μια κατασκευή με αυτά που θα τους υπενθυμίζει πόσο ωραία πέρασαν εξερευνώντας την φύση. 

Ο φόβος μας δεν είναι ο φόβος του.
Ότι φοβόμαστε εμείς δεν υπάρχει λόγος να το φοβάται και το παιδί μας. Κυριαρχήστε επί των φόβων σας. Είτε απεχθάνεστε τα έντομα, τα ερπετά μην το προβάλλεται στα παιδιά σας. Αφήστε το ελεύθερο να πάρει από μόνο του την απόφαση για το τι του αρέσει στην φύση και τι όχι μιλώντας του για όλα τα πράγματα της φύσης με σεβασμό. 

Απολαύστε τη φύση και εσείς.
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα πρότυπα των παιδιών μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Γι αυτό όταν βρίσκεστε σε μια εκδρομή στο δάσος ή για ένα μπάνιο στην παραλία αφήστε το κινητό και το tablet  στην άκρη. Νιώστε την φύση, ασχοληθείτε μαζί της και παρακολουθήστε την. Σίγουρα τα παιδιά παρατηρώντας τις αντιδράσεις σας θα μπουν στον πειρασμό να σας ακολουθήσουν και να νιώσουν αυτό που νιώθετε και εσείς

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
04/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
04/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
04/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
04/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι