Βοηθήστε το παιδί να παίξει μόνο του

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το να παίζει ένα παιδί μόνο του φαντάζει εύκολο αλλά μερικές φορές ίσως και να μην είναι. Γενικότερα, το χαρακτηριστικό των παιδιών είναι το παιχνίδι. Αλλά πολλές φορές και εμείς θεωρούμε ότι για να το καταφέρει αυτό πρέπει να του δείξουμε πως πρέπει να το κάνει. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, κανένα παιδί δεν χρειάζεται να του δείξουμε πώς να παίζει καθώς πολλές φορές έχουμε δει αρκετά παιδάκια να παίζουν επί ώρες και με ένα απλό κομμάτι χαρτί. Αυτό λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να το ευχαριστηθεί στο έπακρον.

Όπως, για παράδειγμα:
• Να κάνουμε ασφαλή  τον χώρο όπου θέλει να παίξει ώστε να μην τραυματιστεί.
• Ας ξεκινήσουμε το παιχνίδι τους εμείς. Όταν θέλει μια έμπνευση για να παίξει μην διστάσετε και ξεκινήστε να παίζετε μαζί του.Μόλις απορροφηθεί θα σας είναι πολύ εύκολο να το αφήσετε με τρόπο για να συνεχίσει το παιχνίδι του.
• Παρακολουθήστε το παιχνίδι του και περιγράψτε αυτά που κάνει χωρίς να τα σχολιάζετε. Έτσι θα το κάνετε να αισθανθεί ότι κάνει κάτι πολύ ωραίο και μόνο του και δεν θα χρειάζεται να παίζεται μαζί του συνέχεια.

Εάν δώσουμε το χώρο που χρειάζεται το παιδί μας για να ξεκινήσει να παίζει και δεν επεμβαίνουμε σε αυτό εάν δεν χρειάζεται, θα παρατηρήσετε ότι σε ένα παιδί είναι πολύ εύκολο να παίζει μόνο του.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

17/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
17/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
17/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
17/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
17/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι