ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα κανένας μας δεν είχε και δεν θα έχει όλες τις γνώσεις και τις απαντήσεις που θα προκύψουν. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτή η ποικιλομορφία χαρακτήρων, αυτή η μοναδικότητα που διακατέχει κάθε άνθρωπο. Παρ' όλη την πληροφόρηση και  τη γνώση που έχουμε σήμερα στα χέρια μας τα μικρά μας συνεχίζουν εδώ και αιώνες να έχουν κάποιες βασικές ανάγκες.

Αγάπη και φροντίδα
Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη τι πιο σημαντικό από το νοιώθει την αγάπη σας και να είναι πάντα ασφαλές. Αλληλεπιδράστε με το παιδί  όσο πιο πολύ μπορείτε διαβάστε του, τραγουδήστε του, μιλήστε του, κυριολεκτικά κρέμεται από τα χείλη σας. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικά και καθοριστικά για την μετέπειτα εξέλιξη του. 

Καλή και ισορροπημένη διατροφή
Όπως λέει ο σοφός λαός «είμαστε ότι τρώμε». Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μας μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή θα σας γλυτώσει από πολλούς μπελάδες.

Αρκετό ύπνο
Ακόμα και ένας ενήλικας αν είναι κουρασμένος δυσκολεύετε να ελέγξει τα συναισθήματα του. Φροντίστε ώστε το μικρό σας να κοιμάται όσο πρέπει. 

Σταθερό πρόγραμμα
Τα παιδιά αγαπάνε την ρουτίνα και νοιώθουν ασφάλεια μέσα σε αυτήν. Μέσα από ένα σταθερό πρόγραμμα ξέρει τι συμβεί, πότε θα συμβεί και τι ακολουθεί.

Ευτυχισμένους γονείς
Μπορεί να το αφήσαμε για το τέλος άλλα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και το νούμερο ένα της λίστας. Αν δεν φροντίσετε τον εαυτό σας και τον/την σύντροφο σας για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες που έχουν προκύψει, ώστε να είστε ξεκούραστοι και ευδιάθετοι, δεν θα καταφέρετε να ανταπεξέλθετε. Κλέψτε λίγο χρόνο και για εσάς.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

07/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
07/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
07/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
07/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
07/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι