ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Η αλήθεια είναι ότι το μασάζ είναι διεγερτικό για όλους. Γι' αυτό τον λόγο δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε και το πόσο καλό θα ήταν να υπάρχει και στην καθημερινή ρουτίνα του μωρού μας. Κάνοντας στο μωράκι σας μασάζ θα αντιληφθείτε ότι θα το βοηθήσετε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες που μπορεί να το ταλαιπωρούν.

Πρώτα απ’ όλα μέσα από την διαδικασία το βρέφος καταφέρνει να χαλαρώσει διώχνοντας την οποιαδήποτε ένταση που μπορεί να νιώθει με αποτέλεσμα το μωρό σας να καταφέρνει να είναι πιο ήρεμο και γαλήνιο. Επίσης, ένα πρόβλημα που συνήθως εμφανίζεται στα μωράκια είναι οι κολικοί. Όταν τα μωράκια βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση ταλαιπωρούνται πάρα πολύ καθώς τους προκαλούνται κοιλιακές κράμπες και αέρια. Κάνοντας του μασάζ θα μπορέσετε να το ηρεμήσετε καθώς θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να ηρεμήσουν τα πονάκια του.

Ακόμα, θα αποδειχθεί ένα ατού σας όταν θα θέλετε να το κοιμίσετε, δοκιμάστε μετά από το βραδινό του μπανάκι να το τρίψετε και λίγο στην πλατούλα και στα ποδαράκια του, θα δείτε ότι θα χαλαρώσει και θα κοιμηθεί πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο το μωράκι σας αντιλαμβάνεται άμεσα την αγάπη και την ασφάλεια που του προσφέρετε με αποτέλεσμα να δυναμώνει και το δέσιμο του γονιού με το παιδί του. Έτσι, του δίνεται την ευκαιρία να προσπαθήσει και αυτό να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας μεταφέρει και τα δικά του συναισθήματα προς εσάς.

Τέλος, με το να καθιερώσετε στην ρουτίνα σας το βρεφικό μασάζ θα αντιληφθείτε ότι βοηθάει στην αποφυγή των εντάσεων μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να βρίσκεστε και εσείς και το παιδάκι σας σε ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
04/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
04/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
04/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
04/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι