Συνήθειες που πρέπει να έχεις σαν γονιός για να τις αποκτήσει και το παιδί σου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Πολλές φορές σαν γονείς προσπαθούμε να πείσουμε τα παιδιά μας να κάνουν κάποια πράγματα και σχεδόν μπαίνουμε στην διαδικασία να τους τα επιβάλουμε ώστε να τους γίνουν συνήθειες. Η αλήθεια όμως είναι ότι καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί το οτιδήποτε είναι να το παρατηρεί στη καθημερινότητά του από τους γονείς τους. Καθώς αποτελούμε το πρότυπο στα παιδιά μας με το να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε να κάνουν και εκείνα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα δεχτούν.

Διάβασμα
Το διάβασμα σίγουρα είναι μια συνήθεια που όλοι οι γονείς ευελπιστούν να την έχει το παιδί τους. Όμως για να το αποκτήσει το παιδί πρέπει να το μάθει. Γι’ αυτό καθίστε στον καναπέ σας και απολαύστε το βιβλίο που θέλετε να διαβάσετε τόσο καιρό. Με το να σας βλέπουν τα παιδιά σας  να διαβάζετε θα μπουν στην διαδικασία να σας αντιγράψουν και έτσι το διάβασμα να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων τους. 

Αλληλεγγύη
Μάθετε στο παιδί σας να εκτιμάει τους ανθρώπους και να προσπαθεί να τους βοηθήσει όταν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με εκείνους. Κανονίστε δυο φορές το χρόνο να μαζεύετε πράγματα και ρούχα από το σπίτι που δεν τα χρειάζεστε και προσφέρετε τα σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη. 

Ευγένεια
Μιλάτε στο κόσμο, στην οικογένεια σας και στα παιδιά σας με ευγενικό τρόπο! Αν οι γονείς είναι ευγενικοί και τα παιδιά μαθαίνουν να συμπεριφέρονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. 

Άθληση και ενδιαφέροντα
Εάν θέλουμε τα παιδιά μας να είναι δραστήρια να ασχολούνται με την άθληση ή να έχουν ενδιαφέροντα τότε σίγουρα θα πρέπει να τους το εμπνέουμε και εμείς. Εάν σας βλέπει το παιδί σας να ασχολείστε με ένα άθλημα ή μια καλλιτεχνική δραστηριότητα ή με το οτιδήποτε σας προκαλεί ενθουσιασμό και ενέργεια τότε σίγουρα και αυτό θα θελήσει να μπει στην διαδικασία να ψάξει και να βρει αυτό που πραγματικά το γεμίζει.

Φυσική περιέργεια
Εμπλουτίστε την ζωή σας με το να μαθαίνετε νέα πράγματα. Δείξτε του ότι το να μαθαίνει κάτι νέο και άγνωστο δεν αποτελεί κάτι που θα έπρεπε να του προκαλεί φόβο αλλά αντιθέτως να είναι ανοιχτό στο να δοκιμάζει νέα πράγματα και μετά να αποφασίζει εάν κάτι του ταιριάζει και του αρέσει. 

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι