ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Πολλά παιδιά θεωρούν ότι η οδήγηση του ποδήλατου είναι ένα ευχάριστο χόμπι, διασκεδαστικό, υγιές και ένας πολύ καλός τρόπος για να είσαι ανεξάρτητος. Όμως, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το ποδήλατο είναι όχημα και όχι παιχνίδι. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές ασφαλείας για το ποδήλατο για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας οδηγεί με ασφάλεια.

Φορέστε το κατάλληλο κράνος
Το να φοράει κάποιος κράνος είναι αναγκαιότητα και όχι αξεσουάρ. Τα κράνη ποδηλάτου είναι το κλειδί για την πρόληψη εγκεφαλικών τραυματισμών σε παιδιά που μπορεί να έχουν κάποια  πτώση ή σύγκρουση με το ποδήλατό τους. Κάνετε κανόνα στο παιδί σας ότι θα πρέπει να φοράει πάντα ένα σωστά τοποθετημένο κράνος, ιδιαίτερα εκείνο που πληροί τα πρότυπα που ορίζει η Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων Καταναλωτών (CPSC) ή κάποιο άλλο αναγνωρισμένο σώμα ασφαλείας. Για να μεγιστοποιήσετε την προστασία, βεβαιωθείτε ότι το κράνος ταιριάζει σωστά. Ένα κράνος πρέπει να κάθεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού σε επίπεδη θέση και δεν θα πρέπει να κουνάει προς τα εμπρός, προς τα πίσω ή στο πλάι. Οι ιμάντες κράνους πρέπει πάντα να είναι αγκιστρωμένοι αλλά όχι πολύ σφιχτά στο κεφάλι του παιδιού.

Κάντε έλεγχο στο ποδήλατο
Πριν το παιδί σας ανέβει στο ποδήλατό του, βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση και ότι λειτουργεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι οι ανακλαστήρες είναι ασφαλείς, τα φρένα λειτουργούν σωστά, τα γρανάζια λειτουργούν ομαλά και τα ελαστικά είναι καλά στερεωμένα και σωστά φουσκωμένα.

Το παιδί να είναι ορατό σε οδηγούς
Γενικά, τα παιδιά δεν πρέπει να οδηγούν το ποδήλατο όταν έχει νυχτώσει, όταν έχει ομίχλη ή σε άλλες συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Ωστόσο, εάν το παιδί σας τυχαίνει να οδηγεί υπό αυτές τις συνθήκες, χρησιμοποιήστε ένα φως στο ποδήλατο και βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατο διαθέτει ανακλαστήρες. Επιπλέον, το παιδί σας θα πρέπει να φορά ρούχα και αξεσουάρ που έχουν ανακλαστικά υλικά για να βελτιώσουν την ορατότητα των ποδηλατών στους οδηγούς.

Ακολουθήστε τους κανόνες του δρόμου
Βοηθήστε το παιδί σας να κατανοήσει τους κανόνες του δρόμου όταν οδηγεί το ποδήλατό του. Είναι σημαντικό το παιδί σας να γνωρίζει να οδηγεί στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Σεβαστείτε τα σήματα κυκλοφορίας, σταματώντας σε όλα τα σήματα και τα φανάρια και να κοιτάζετε ξανά αριστερά, δεξιά και αριστερά πριν μπείτε σε έναν δρόμο ή διασχίσετε μια διασταύρωση.

Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

20/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι