Πότε σταματάει το παιδί να κοιμάται το μεσημέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Ο μεσημεριανός ύπνος του παιδιού αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια την οποία την αναζητάει και το παιδί και οι γονείς καθώς έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε αμφότεροι. Όμως, καθώς, μεγαλώνει το παιδί μας αυτή η συνήθεια του αρχίζει να αλλάζει και σιγά σιγά να σταματάει το μεσημεριανό του ύπνο.

Γνωρίζοντας, όμως, ότι ο ύπνος βοηθά στην σωματική και πνευματική του ανάπτυξη, στο να έχει πιο ήρεμη συμπεριφορά και σχέσεις με τους υπόλοιπους, να το βοηθάει στην μνήμη και την μαθησιακή του ικανότητα και, τέλος, να μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση διάφορων προβλημάτων υγείας, είναι κάτι που σαν γονείς δεν το δεχόμαστε και πολύ εύκολα.

Όμως καθώς το παιδί μεγαλώνει αυξάνει το διάστημα στο οποίο μπορεί να παραμείνει ξύπνιο μέσα στην ημέρα είτε με το να κοιμάται περισσότερο το βράδυ είτε με το να κοιμάται για μικρό χρονικό διάστημα το μεσημέρι.

Εάν λοιπόν, έχετε απορία για το εάν πρέπει όντως να σταματήσει το παιδί σας τον μεσημεριανό του ύπνο ή όχι αυτό θα σας το δείξει το ίδιο το παιδί σας. Μέσα από τις κινήσεις του και τις αντιδράσεις του μπορείτε να αντιληφθείτε εάν το παιδί σας είναι κουρασμένο και χρειάζεται ύπνο. Εάν προσπαθείτε να το κοιμίσετε το μεσημέρι και εκείνο αντιστέκεται, εάν δεν είναι κουρασμένο, έχει καλή διάθεση, δεν είναι ευερέθιστο, δεν έχει επηρεαστεί η όρεξή του και κοιμάται καλά το βράδυ τότε ίσως να είναι κάποια σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχει έρθει η ώρα να αποχωριστείτε το μεσημεριανό ύπνο που έχετε λατρέψει.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/06/2024

Η Μάρω Θεοδωράκη παρουσιάζει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στη χρήση της μουσικής για την ανάπτυξη των βρεφών.

Μεταμόρφωση
29/06/2024

Ένα πρωτότυπο σετ, που θα σας προσφέρει μοναδικές γνώσεις για την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας και θα σας διδάξει 21 + 3 εντυπωσιακά μαγικά τεχνάσματα.

Online
29/06/2024

Τέσσερα πρωτότυπα ψυχαγωγικά εργαστήρια, για όλες τις ηλικίες, προσφέρουν διασκέδαση και γνώση, οξύνουν τις νοητικές & πνευματικές ικανότητες.

Αθήνα
29/06/2024

Η κόκκινη κλωστή σας καλωσορίζει κι αυτή τη σχολική χρονιά!

Αθήνα

Αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για τους μικρούς του φίλους !

Αθήνα

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
37
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι