Πως να βάψουμε τα αυγά δημιουργώντας σχήματα λουλουδιών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το βάψιμο των αυγών είναι ένα έθιμο το οποίο κάθε χρόνο φέρνει στο μυαλό μας γλυκές οικογενειακές αναμνήσεις από τις ημέρες του Πάσχα. Το βάψιμο των αυγών γίνεται με ορισμένη εθιμοτυπία, τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία λέγεται και Κόκκινη Πέμπτη ή Κοκκινοπέφτη. Σε πολλές περιοχές μαλιστα, είναι ορισμένος ο αριθμός των αυγών που θα βάψουν όπως και ο τρόπος βαφής.
 
Τα τελευταία χρόνια η τάση είναι τα αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα και να στολίζονται με ποικίλα σχέδια και τεχνοτροπίες, όπως με λουλούδιαή ακόμη και κλωστές.
Τα αυγά βάφονται την Μεγάλη Πέμπτη η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα Του και το αίμα Του, έτοιμος να θυσιαστεί για να ελευθερώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας.

Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής, να βάφονται κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού.
Προτιμούμε λευκά αυγά ώστε το χρώμα να είναι πιό λαμπερό. Ετοιμάζουμε τα αυγά σαπουνίζοντάς τα με οικολογικό υγρό πιάτων. Καλό είναι τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο.
Χρησιμοποιούμε  φυτικές βαφές Πασχαλινών αυγών Nawaro της εταιρείας Okonorm, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από φυσικές πρώτες ύλες, ακίνδυνες για τον άνθρωπο περιέχουν αλάτι,  κουρκουμίνη,  κοχελίνη,  χλωροφυλλίνες. Προσφέρονται σε 2 διαφορετικές συσκευασίες, μία σε κόκκινο χρώμα και μια σε 5 χρώματα: κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί, ροζ.

Η κάθε συσκευασία περιέχει 5 φακελάκια που το καθένα αντιστοιχεί σε βάψιμο 5-7 αυγών (σύνολο 30-35 αυγά).
Βράζουμε τα λευκά αυγά με τη γνωστή συνταγή: αλάτι, ξύδι και χαμηλή φωτιά. Όσο τα αυγά είναι ακόμη χλιαρά, παίρνουμε ένα φύλλο, ένα λουλούδι, ένα κομματάκι άνιθο, μερικά φυλαράκια από το σέλινο ή άλλα φυλλαράκια και τα απλώνουμε πάνω στο αυγό μας. Προσοχή, πρέπει να είναι απλωμένα πλήρως πάνω στο αβγό. Στη συνέχεια βάζουμε το αβγό μας μέσα στο κομμάτι καλσόν ή λεπτής κάλτσας και κλείνουμε σφιχτά με κόμπο ώστε να μην υπάρχει περιθώριο να μετακινηθεί το λουλούδι ή τα φύλλα.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε βάλει όλα τα αυγά μέσα στο καλσόν, δημιουργώντας ένα «τρενάκι» με κόμπους.
Ετοιμάζουμε την οικολογική φυτική βαφή Nawaro και βυθίζουμε μέσα τα αυγά. Αφήνουμε για 25 περίπου λεπτά και όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε προσεκτικά την κάλτσα. 

Καλό Πάσχα με υπέροχα χρωματιστά αυγά!

Προμηθευτέιτε τις βαφές αυγών σας εδώ.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι