Πώς να μάθει η κόρη σας να εκτιμά το σώμα της

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι μια πολύπλοκη κατάσταση.
Εκτός από το να τα βοηθάς να αναπτυχθούν σωματικά και να είναι ασφαλή χρειάζεται παράλληλα να τα βοηθάς να αναπτυχθούν με υγιή τρόπο και συναισθηματικά. Έτσι πρέπει να τους παρέχεις τα κατάλληλα εφόδια για να έχουν ψυχική ισορροπία, καθαρή σκέψη και αυτοσεβασμό για να αγαπάνε τον εαυτό τους.

Καθώς καθημερινά βάλλονται από παντού με λάθος πρότυπα για το πώς πρέπει να είναι κάποιος, αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των γονιών πόσο μάλλον για εκείνους που έχουν κορίτσια. Εκεί διπλασιάζεται η δουλειά των γονιών καθώς πρέπει να μάθουν και να ριζώσουν στη ψυχολογία του κοριτσιού ότι η εμφάνιση δεν είναι αυτό που καθορίζει τον άνθρωπο αλλά η σωστή προσωπικότητα και ότι η εμφάνιση του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική καθώς το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά.

Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν:
-Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να προσέχετε πως εκφράζεστε για τον κόσμο γύρω σας, εάν προσπαθείτε να μάθετε στην κόρη σας ότι η εξωτερική ομορφιά διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γιατί ακούγοντας σας να κριτικάρετε άλλες γυναίκες για την εμφάνιση τους σίγουρα θα της δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας και δεν θα πιστεύει αυτά που της λέτε.
-Μην αγοράζετε μόνο κούκλες στην κόρη σας που προωθούν τα πρότυπα της τελειότητας. Οι κούκλες ανέκαθεν, σε ένα κορίτσι, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Οπότε δίνοντάς της το "τέλειο" μοντέλο γυναίκας θα θέλει και εκείνη να μοιάσει σε αυτό.
-Να της λέτε πόσο όμορφη είναι και να της τονίζεται τα ωραία χαρακτηριστικά που έχει, χωρίς να τη κρίνεται για τα ψεγάδια της. Με αυτόν τον τρόπο θα της ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση της και θα αγαπήσει περισσότερο ακόμα το σώμα της.
-Διαλέξτε μια γυναίκα από το περιβάλλον σας που, παρά τις ατέλειες, παραμένει όμορφη και προσπαθήστε να της δημιουργείτε τέτοια πραγματικά πρότυπα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

06/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
06/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
06/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
06/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
06/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι