Πώς να δεχτεί το παιδάκι σας τα σιδεράκια του

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Υγεία, Υγεία

Περιγραφή

Το να πείσουμε ένα παιδάκι να βάλει σιδεράκια για να αποκτήσει ίσια δόντια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Το να φορέσει κάποιος σιδεράκια σίγουρα είναι μια δύσκολή απόφαση πόσο μάλλον όταν αυτή η απόφαση έχει να κάνει με το παιδί μας καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί κατευθείαν το λόγο που θα φορέσει σιδεράκια.

Βέβαια, η αρνητική αντίδραση που μπορεί να έχει ένα παιδάκι μετά την τοποθέτηση τους στα δοντάκια του δεν είναι και τελείως παράλογη. Τον πρώτο καιρό θα αισθάνεται περίεργα το στόμα του, η εικόνα του θα του φαίνεται διαφορετική αντικρίζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη και, ίσως να αισθάνεται πιο ευάλωτο και ντροπαλό ώστε να χαμογελάει μπροστά σε ξένο κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, τον πιο καθοριστικό ρόλο για το πώς το παιδί θα αντιμετωπίσει τα σιδεράκια του τον έχουν οι γονείς καθώς είναι τα μοναδικά άτομα που μπορούν να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τα πάντα με αυτοπεποίθηση.

Εξηγείστε του ότι δεν χρειάζεται να έχει αρνητική στάση απέναντι στα σιδεράκια του καθώς είναι αυτά που θα του χαρίσουν τα τέλεια δόντια για όλη του την ζωή. Προσπαθήστε να το κάνετε να σκέφτεται θετικά και ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται καθώς δεν θα τα φοράει για μια ζωή αλλά για ένα μικρό διάστημα.

Επίσης, σε συνεννόηση πάντα με τον ορθοδοντικό σας μπορείτε να κανονίσετε να του κάνετε την διαδικασία αυτή ευχάριστη και ανώδυνη. Εάν το παιδάκι σας παραπονιέται ότι το πονάνε πολύ τα σιδεράκια του κανονίστε με τον γιατρό να μην του τα σφίγγει πολύ σε κάθε συνάντηση που θα έχετε μαζί του και να σας συμβουλεύσει για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την οποιαδήποτε ενόχληση.

Όσο για το θέμα της εμφάνισης του, πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές από άποψη αισθητικής. Έτσι, μπορείτε να καταφέρετε να κάνετε τα σιδεράκια του παιδιού σας μέρος από το καθημερινό του outfit τοποθετώντας επάνω τους, εάν θέλει, ακόμα και πολύχρωμα λαστιχάκια.

Τέλος, ένα σοβαρό σημείο καθ’ όλη την διάρκεια που θα φοράει τα σιδεράκια το παιδί σας είναι να καταφέρει να κρατάει μια πολύ καλή στοματική υγιεινή. Γενικότερα, το βούρτσισμα των δοντιών είναι σημαντικό για όλους μας, αλλά εάν κάποιος φοράει και σιδεράκια γίνεται λίγο περισσότερο σχολαστική η διαδικασία αυτή, καθώς θέλει παραπάνω ώρα και περιποίηση για να φύγουν τα υπολείμματα από τα γεύματά και να μην δημιουργήσουν προβλήματα στα δοντάκια του. Γι’ αυτό προμηθεύστε το με μια καλή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που διευκολύνει την διαδικασία στο πλύσιμο των δοντιών καθώς αφαιρεί και τα υπολείμματα με περισσότερη ευκολία και αγοράστε μια καλή οδοντόκρεμα η οποία θα φροντίζει να αφαιρεί σωστά τους λεκέδες από τα δοντάκια του παιδιού σας.

Έτσι, μέρα με την μέρα τα σιδεράκια θα γίνουν κομμάτι του εαυτού του και πριν καν το καταλάβει θα έρθει η ώρα όπου θα βγάλει τα σιδεράκια και θα αντικρύσει το τέλειο χαμόγελο που θα έχει αποκτήσει.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

Αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για τους μικρούς του φίλους !

Αθήνα
08/09/2024

Στο μικρό πωλητήριο του Μουσείου Συναισθημάτων μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα βιβλία, χειροποίητες κατασκευές και είδη του μουσείου με θέμα τα συναισθή

Αθήνα
08/09/2024

Με τον Σεπτέμβριο να σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς, το "Ηλιοτρόπιο" καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να ανα...

Νίκαια
08/09/2024

Το νέο μας μάθημα, "Σχέδιο-Ζωγραφική", προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη δύναμη της δημιουργικότητάς τους μέσα από τη ζ...

Νίκαια
08/09/2024

Το θεατρικό εργαστήρι αυτό έγινε πράξη την προηγούμενη σεζόν με μεγάλη επιτυχία και σας προσκαλεί να το ακολουθήσετε!

Πειραιάς

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
37
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι