Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα παιδιά για να γίνουν μελλοντικά επιτυχημένοι ενήλικες;

Ενημερώθηκε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο

Περιγραφή

1. Διαβάζουν και γράφουν καλά
Στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology μπορεί κάποιος να βρει την έρευνα που ανέλυσε στοιχεία από 364.660 μαθητές λυκείου των ΗΠΑ. Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι όσοι μαθητές είχαν λιγότερες δυσκολίες στην ανάγνωση και γραφή, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρουν καλή δουλειά στο μέλλον, λόγω του υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου και να αποκτήσουν υψηλότερο εισόδημα.

2.Τους ενδιαφέρει το σχολείο
Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Marion Spengler, «ορισμένες συμπεριφορές στο σχολείο έχουν μακροπρόθεσμες επιδράσεις στην ζωή του ανθρώπου». Άρα, η προσοχή εν ώρα μαθήματος είναι δείκτης-κλειδί.

3. Είναι συνεπείς μαθητές
Οι συνεπείς μαθητές με τις προθεσμίες, τις εργασίες στο σπίτι και την τακτική παρακολούθηση μαθημάτων –χωρίς απουσίες- έχουν μεγάλες πιθανότητες να επιτύχουν ως ενήλικες.

4. Κάνουν δουλειές στο σπίτι
Σύμφωνα με την Julie Lythcott-Haims, πρώην πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το βιβλίο της «Πώς να μεγαλώσεις έναν ενήλικα» ('How to Raise an Adult'), «αν τα παιδιά δεν μαθαίνουν να πλένουν τα πιάτα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος το κάνει αυτό για εκείνα» κι έτσι δεν μαθαίνουν ότι κάποιες δουλειές πρέπει να γίνουν κι ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στο σύνολο.

5. Μαθαίνουν μαθηματικά από νωρίς
Έρευνα του 2007 σε 35.000 παιδιά προσχολικής αγωγής στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μ. Βρετανία βρήκε ότι η ανάπτυξη μαθηματικών ικανοτήτων σε μικρή ηλικία ωφελεί τον μελλοντικό ενήλικα.

6. Αψηφούν τους γονείς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, η οποία παρακολούθησε το εκπαιδευτικό επίπεδο και το εισόδημα των παιδιών που φοιτούσαν στα σχολεία του Λουξεμβούργου το 1960, εκείνα τα παιδιά που επαναστατούσαν ενάντια στην εξουσία και αψηφούσαν τους γονείς τους είχαν την τάση να παραμείνουν στο σχολείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

7. Επιμένουν στους στόχους τους
Σύμφωνα με την ψυχολόγο και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Angela Duckworth, το ονομαζόμενο «grit», δηλαδή η επιμονή στα δύσκολα, είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί στην επιτυχία, αρκεί να καλλιεργηθεί από όταν είναι μικρό.

Σε γενικές γραμμές, σκοπός της μεθόδου Eye Level είναι η επιτυχία όχι μόνο στη σχολική ζωή, αλλά και στην ζωή γενικότερα. Μέσω των προγραμμάτων μας, προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε την αυτοδυναμία στους μαθητές μας, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει την αυτοπεποίθηση! Όπως ήδη ξέρουμε, κάθε άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του.

Τέλος, με τα Μαθηματικά Κριτικής Σκέψης καλλιεργούμε την κριτική σκέψη και την λογική στους μαθητές μας, γιατί θέλουμε να γίνουν διορατικοί ενήλικες, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους!

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

25/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
25/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
25/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
25/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
25/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι