Περιμένοντας να μπουσουλήσει το μωρό μας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς

Περιγραφή

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές που ανυπομονούν οι γονείς για το μωρό τους είναι εκείνη που θα αρχίσει να μπουσουλάει και να εξερευνάει τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθιζε μέχρι εκείνη την στιγμή. Όμως, το πότε θα μπουσουλήσει ένα μωρό και εάν μπουσουλήσει είναι άγνωστο καθώς διαφέρει από μωρό σε μωρό. 

Αν και συνήθως η διαδικασία αυτή ξεκινάει μετά τους 7 πρώτους μήνες του μωρού είναι πολύ πιθανό το γεγονός να συμβεί λίγο πιο νωρίς ή και λίγο πιο αργά. Αυτό, όμως, δεν υποδηλώνει κάτι για το μωράκι σας καθώς σε πολλές περιπτώσεις πολλά μωράκια δείχνουν σημάδια εξέλιξης ως προ την αυτονομία των κινήσεών τους με διαφορετικούς τρόπους για να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο.  

Γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν το παιδάκι σας δεν διαλέξει τον παραδοσιακό τρόπο για να μπουσουλάει. Αλλά αυτό που ίσως χρειάζεται να σκεφτείτε περισσότερο είναι τα οφέλη που κερδίζει το μωράκι σας από την στιγμή που θα μπουσουλήσει με το δικό του τρόπο.

Γενικότερα, όταν το μωρό αρχίσει να μπουσουλάει αρχίζει ταυτόχρονα να «γυμνάζει» το σωματάκι του και το εγκέφαλο του με τρόπους που δεν έκανε πριν. Αρχίζει να αποκτάει σιγά-σιγά τον έλεγχο των κινήσεών του, να εξασκεί την ισορροπία του και τον προσανατολισμό του. Επιπλέον, καταφέρνει να ενδυναμώσει του μυς του σώματος του έτσι ώστε στη συνέχεια να έχουν την δύναμη που θα χρειαστεί για να σηκωθεί στα δυο του ποδαράκια και να αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βηματάκια. Έτσι γίνεται αντιληπτό, ότι με το να μπουσουλάει ένα μωράκι ξεκινάει να αναπτύσσει διάφορες από τις ικανότητές του καθώς πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο του το σώμα για να εξερευνήσει τα πράγματα τριγύρω του και να τα επεξεργαστεί με διάφορους τρόπους καθώς χρησιμοποιεί περισσότερες από τις αισθήσεις του.

Γι‘ αυτό το λόγο καλό θα ήταν και από την μεριά μας ως γονείς να το ενθαρρύνουμε στο να αρχίσει να μπουσουλάει δημιουργώντας ένα περιβάλλον με περισσότερες ευνοϊκές συνθήκες που θα έχουν κατάληξη στην πιο γρήγορη εξέλιξη του σε αυτόν τον τομέα.

Προσπαθήστε να δίνεται την ευκαιρία στο μωράκι σας να βρίσκεται μπρούμυτα ξαπλωμένο έτσι ώστε να δυναμώνει το σώμα του στα κατάλληλα μέρη που θα το βοηθήσουν να μπουσουλήσει. Δημιουργήστε ένα χώρο στο πάτωμα με μια κουβερτούλα και με πολλά παιχνίδια του επάνω όπου θα μπορείτε να αφήνετε το μωρό σας να παίζει μαζί τους και να του προκαλούν τον ερέθισμα να κινηθεί μόνο του για να τα πιάσει και να ασχοληθεί μαζί τους. Ελαττώστε όσο μπορείτε τις ώρες που μπορεί α βρεθεί μέσα σε ένα περιορισμένο χώρο όπως είναι τα παρκοκρέβατα, τα καρεκλάκια κ.τ.λ, έτσι ώστε να του αυξήσετε τις πιθανότητες των εξερευνήσεών του.

Βοηθήστε το μωράκι σας να εξελιχθεί και να ξεκινήσει να μπουσουλάει και θα δείτε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ! 

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

26/06/2024

Η Μάρω Θεοδωράκη παρουσιάζει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στη χρήση της μουσικής για την ανάπτυξη των βρεφών.

Μεταμόρφωση
26/06/2024

Ένα πρωτότυπο σετ, που θα σας προσφέρει μοναδικές γνώσεις για την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας και θα σας διδάξει 21 + 3 εντυπωσιακά μαγικά τεχνάσματα.

Online
26/06/2024

Τέσσερα πρωτότυπα ψυχαγωγικά εργαστήρια, για όλες τις ηλικίες, προσφέρουν διασκέδαση και γνώση, οξύνουν τις νοητικές & πνευματικές ικανότητες.

Αθήνα
26/06/2024

Η κόκκινη κλωστή σας καλωσορίζει κι αυτή τη σχολική χρονιά!

Αθήνα

Αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για τους μικρούς του φίλους !

Αθήνα

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
37
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι